Отговори
# 105
  • София
Здравейте, д-р Дренски. Бебето ми е на 1 м. и 3 седмици и от раждането единият клепач към вътрешния ъгъл на окото е зачервен. В началото мислехме, че се е пдраскала, но явно не е, защото не минава и самият клепач е някак по-лъскав, виждат се капиляри. Ако искате, ще пробвам да Ви пратя снимка на лично съобщение. Възможно ли е да се направи нещо, или ще си остане така? Също така, имате ли някаква представа за добър специалист дерматолог, който се занимава с бебета, в Сливен?

Здравейте!

В Сливен - д-р Мая Миланова!

Да, пратете ми на лични няколко снимки! Без светкавица, на дневна светлина и фокус.

Поздрави!

# 106
Благодаря Ви! Утре сутринта тогава ще снимам на днева светлина и ще Ви изпратя снимка.

# 107
Възможно ли е розацеята да се израсте, когато става въпрос за малко дете?

# 108
От кои фактори може да се отключи заболяването Розацея. Какви храни да избягаме ако се установи заболяването и народни методи за лечение в домашни условия.

# 109
  • София
Възможно ли е розацеята да се израсте, когато става въпрос за малко дете?

Не, защото малко дете не може да има розацея!

Ще Ви помоля да прочетете по-внимателно статията, където е записано колко е минималната възраст при розацея!

Още веднъж подчертавам - децата не боледуват от розацея!

Лека вечер!

# 110
  • София
От кои фактори може да се отключи заболяването Розацея. Какви храни да избягаме ако се установи заболяването и народни методи за лечение в домашни условия.

Провокиращите фактори са описани в публикацията!

Храните  - най-вече горчивите, лютивите и т.н. Най-общо тези, които дразнят стомашната лигавица и могат рефлекторно да предизвикат реакция на лицето.

Аз съм лекар и съм описал най-общо методиката на лечение на розацеята, в традиционната медицина!

С народната медицина не съм запознат. Вероятно трябва да се обърнете към някой народен лечител.

Лека вечер!

# 111

Каква е клиничната картина на това заболяване?
За това заболяване е характерно ранното му начало (90% от случаите са до 5-годишна възраст), с постоянен или пристъпен сърбеж, лесна дразнимост на кожата и промени в характера.
Цялото интервю с д-р Дренски за атопичния дерматит прочетете ТУК

# 112

Изтеглени са късметлиите, които печелят SENSYLIA® Подхранващ и хидратиращ крем от първия етап на играта на ISISPHARMA. Това са:

Dancer
Faith15
кукумицинка

Честито! Tada

Очакваме печелившите да се свържат с нас до 11.06.2019 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com като упоменат, че са победители в играта на "ISISPHARMA" и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (име, адрес и телефон за връзка).

А сега е време за втори етап от играта!
Не спирайте да задавате своите въпроси към д-р Дренски и споделете в коментар дали вие или ваш близък страдате от конкретен дерматологичен проблем и как се справяте с него.

Ще обявим следващите трима победители на 12.06.2019 г. , а наградата за този етап е NEOTONE EYES® Гел-крем против тъмни кръгове, торбички под очите и бръчки, с ролон апликатор

# 113
И аз, и майка ми имаме сходни проблеми - зачервявания по носа при мен, а при майка ми и по челото. Не сме намерили все още трайно решение на проблема.

# 114
Аз имам розацея /поне такава е диагнозата/, която ми остана след раждането. След много прегледи и лечение по метода опит-грешка, успях да поддържам сравнително добре кожата на лицето, когато ми изписаха правилното лечение.

# 115
Съпругът ми има розацея, доста е неприятно.

# 116
Има ли наследственост при кожните проблеми?
Аз съм с розацея от тийнейджърка, наистина най-леката форма,но все пак,баща ми също има.С годините става по-зле,защото често забравя да се маже. Дъщеря ми беше с атопичен дерматит като бебе.
И със сенките под очите същата работа-майка ми има,аз и малката.Нямаме здравословни проблеми,просто е козметичен дефект.

# 117
Имам себореен дерматит и така и не съм намерила решение на проблема. Лошото е, че и едно от децата ми има същото. Ако може да ми препоръчате нещо?

# 118
И аз се интересувам от наследствеността, на дъщеря ми бузките се зачервяват като при мен.

# 119
Имам болезнено зачервяване около носа през цялата зима, опитвам със всякакви кремове, но от нищо не се подобрява.

Общи условия

Активация на акаунт