Отговори
# 165
  • София
Кожата на краката ми е много суха, мажа с мазни и хидратиращи кремове/лосиони, но ефекта е временен. Освен това дъщеря ми като по-малка беше с атопичен дерматит.

За кои части на краката ства въпрос - бедра, подбедрици или глезени?

За дъщеря Ви и атопичния дерматит пишете в минало време. Следователно тя сега е добре?

# 166
  • София
Скрит текст:
Имам себореен дерматит и така и не съм намерила решение на проблема. Лошото е, че и едно от децата ми има същото. Ако може да ми препоръчате нещо?

За себореен дерматит ще имаме отделна публикация, но все още не е ясно кога!

Изключително упорито заболяване с много трудно лечение! И доста често с кратки ремисии.

Бих Ви препоръчал 2 шампоана на ISISPHARMA (ако не сте ги ползвала).  Ilcapil DS  и Ilcapil KR (https://www.isispharma.bg/range/ilcapil/).
От няколко години са в производство, с интересен състав и имам доста доволни пациенти от тях.

Друга опция са шампоаните на ACM  Novophane.K (https://acm.bg/novophane-k.html) и Novophane.DS (https://acm.bg/novophane-ds.html)

Поздрави!

Много благодаря, за отговора. Точно тези шампоани не съм ползвала, но подобни са ми изписвали ваши колеги. С нетърпение, че очаквам темата за този проблем, защото знам, че не съм единствената...упорито, неприятно..чак по веждите тръгва това чудо...

Да, така е! Понякога е доста агресивно, особено при стрес или отслабен имунитет!

Често се шегувам, че лечението на себорейния дерматит, трябва да е като американската външна политика BlushBlushBlush

# 167
  • София
Здравейте ,препоръчаха ми тази марка за спукани капиляри на лицето .Дали ще има ефект ,че съм малко скептична .Кожата ми няма никакви червени а някое и друго спукано червено капилярче.Благодаря

За коя марка става въпрос?

# 168
  • Edinburgh-UK
Здравейте ,препоръчаха ми тази марка за спукани капиляри на лицето .Дали ще има ефект ,че съм малко скептична .Кожата ми няма никакви червени а някое и друго спукано червено капилярче.Благодаря

Става въпрос за Riboril по-точно

# 169
  • София

Става въпрос за Riboril по-точно

Значи ще ползвате най-доброто и ефективно!

# 170
И до ден днешен се боря с мазна кожа, разширени пори и пъпки, вече са единични, но до преди няколко години ги борех с антибиотици и медицинска козметика. Ползвала съм продукт от марката - Глико а за избистряне на тена, бях доволна от него, може би пак трябва да го включа във вечерната си рутина. Имате ли друг продукт подходящ за моята кожа (30+)?

# 171
  • София
Дъщеря ми е с атопична чувствителна кожа още от малка. Използва кремове за атопична кожа. Има само временни облекчения.

# 172
Имам суха кожа и зачервявания на лицето, и не само там. Доста често кожата ми се бели покрай носа, веждите и челото. Все още не използвам нищо, защото не знам какво ще ми помогне наистина.

# 173
От доста време кожата ми на лицето е зачервена, много суха, бели се и се опитвам да облекча състоянието, като се мажа със силно хидратиращ крем, както и масла по минимума веднъж на ден. Ефектът е временен и търся начин да облекча това състояние за по-дълго време.
Мой близък има атопичен дерматит и полага доста грижи за кожата си, както и използва медицинска козметика.

# 174
  • София
И до ден днешен се боря с мазна кожа, разширени пори и пъпки, вече са единични, но до преди няколко години ги борех с антибиотици и медицинска козметика. Ползвала съм продукт от марката - Глико а за избистряне на тена, бях доволна от него, може би пак трябва да го включа във вечерната си рутина. Имате ли друг продукт подходящ за моята кожа (30+)?

Glyco-A на ISISPHARMA (https://www.isispharma.bg/range/glyco-a/) е перфектен вариант за това, което търсите ( анти-ейдж, намаляване на омазняването и изсветлване на тъмни петна).

Особено с новата формула, която освен че е с по-нисък процент (10%), но е и с по-меко действие! Ползвайте го само вечер, а сутрин и през деня може Sensylia 24 крем (https://www.isispharma.bg/product/sensylia/). Последният хидратира, но не омазнява!

Лека вечер!

# 175
  • София
Дъщеря ми е с атопична чувствителна кожа още от малка. Използва кремове за атопична кожа. Има само временни облекчения.

Трябва с всяка изминала година да се подобрява! Ползвайте различни емолиенти.

# 176
  • София
Имам суха кожа и зачервявания на лицето, и не само там. Доста често кожата ми се бели покрай носа, веждите и челото. Все още не използвам нищо, защото не знам какво ще ми помогне наистина.

Трябва да отидете на преглед! Едва ли състоянието Ви ще се подобри без лечение!

# 177
  • София
От доста време кожата ми на лицето е зачервена, много суха, бели се и се опитвам да облекча състоянието, като се мажа със силно хидратиращ крем, както и масла по минимума веднъж на ден. Ефектът е временен и търся начин да облекча това състояние за по-дълго време.
Мой близък има атопичен дерматит и полага доста грижи за кожата си, както и използва медицинска козметика.

Нуждаете се от преглед, за да се установи (по възможност) какви са причините за това състояние!

# 178
Аз лично имам екзема ли е, не з знам точно какво е. Появява ми се по пръстите като мия чинии. Вероятно е от верото, бях ходила на кожен лекар и ми предписаха кортикостероиден крем. Когато го ползвам е ок кожата, но след време св появява отново и така вече 3-4г. Неприятно е, зачервява се сърби, лющи се кожата. Много бих се радвала ако намеря решение на този проблем(освен закупуването на съдомиялна машина Wink Simple Smile )

# 179
При атопичен дерматит, какъвто има дъщеря ми, ежедневната хидратация на кожата, вече води до супер омазняване на лицето. В пубертета е и има акне. Как се действа в такива случаи? Питам за хидратацията и за продукти за акне, които хем трябва да изсушават кожата, хем същата кожа трябва да се хидратира, без да я омазнява.....
Самоцитирам се, че не получих отговор, а написани след мен въпроси са получили такъв. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт