Отговори
# 150
  • София
Страдом от чести зачервявания на кожата, съпроводени с появата на пъпки, лющене и сърбеж. За да се справя с проблема използвам медицинска козметика на различни фирми, почиствам внимателно лицето, с подходящи продукти, но ни винаги има подобрение. Какъв продукт бихте препоръчали като днемна грижа? Да хидратира, да не я раздразва и по възможност да има висок фактор на тлънцезащита.

Дневен анти-ейдж крем, за суха кожа, на DermEden (https://dermeden.bg/produkt/дневен-анти-ейдж-крем-50/)

# 151
  • София
Майка ми и брат ми имат розацея. Много е неприятно. Възможно ли е дъщеричката ми да я наследи?

Напълно е възможно!

При розацеята има доказано наследствено предразположение.

# 152
  • на последния етаж
Имам себореен псориазис. Периодично пия лекарства и редовно се мажа с различни мазила.

# 153
Аз имам розацея /поне такава е диагнозата/, която ми остана след раждането. След много прегледи и лечение по метода опит-грешка, успях да поддържам сравнително добре кожата на лицето, когато ми изписаха правилното лечение.

И какво е то?

този крем ми помогна:

# 154
  • София
Аз имам розацея /поне такава е диагнозата/, която ми остана след раждането. След много прегледи и лечение по метода опит-грешка, успях да поддържам сравнително добре кожата на лицето, когато ми изписаха правилното лечение.

И какво е то?

този крем ми помогна:

Супер, продължавайте с него!
И не го заменяйте, докато Ви помага!

# 155
  • София
Имам себореен псориазис. Периодично пия лекарства и редовно се мажа с различни мазила.

Има себореен дерматит и псориазис! Това са две различни дерматози.

Понякога обаче себорейният дерматит преминава в псориазис.

# 156
  • на последния етаж
Лекар дерматолог ми постави диагнозата себореен псориазис.

# 157
Споделете в коментар дали вие или ваш близък страдате от конкретен дерматологичен проблем и как се справяте с него.
На мен все още ми се появяват пъпки и използвам "Угрисепт" от серията 911.

# 158
Дъщеря ми има атопичен дерматит. Периодично й се появяват проблемите по кожата. Ползва продукти - кремове и измивни средства, предназначени за атопични кожи. Какви продукти бихте ни препоръчали за този проблем?

# 159
  • При децата ми
Кожата на краката ми е много суха, мажа с мазни и хидратиращи кремове/лосиони, но ефекта е временен. Освен това дъщеря ми като по-малка беше с атопичен дерматит.

# 160
Скрит текст:
Имам себореен дерматит и така и не съм намерила решение на проблема. Лошото е, че и едно от децата ми има същото. Ако може да ми препоръчате нещо?

За себореен дерматит ще имаме отделна публикация, но все още не е ясно кога!

Изключително упорито заболяване с много трудно лечение! И доста често с кратки ремисии.

Бих Ви препоръчал 2 шампоана на ISISPHARMA (ако не сте ги ползвала).  Ilcapil DS  и Ilcapil KR (https://www.isispharma.bg/range/ilcapil/).
От няколко години са в производство, с интересен състав и имам доста доволни пациенти от тях.

Друга опция са шампоаните на ACM  Novophane.K (https://acm.bg/novophane-k.html) и Novophane.DS (https://acm.bg/novophane-ds.html)

Поздрави!

Много благодаря, за отговора. Точно тези шампоани не съм ползвала, но подобни са ми изписвали ваши колеги. С нетърпение, че очаквам темата за този проблем, защото знам, че не съм единствената...упорито, неприятно..чак по веждите тръгва това чудо...

# 161
  • Edinburgh-UK
Здравейте ,препоръчаха ми тази марка за спукани капиляри на лицето .Дали ще има ефект ,че съм малко скептична .Кожата ми няма никакви червени а някое и друго спукано червено капилярче.Благодаря

# 162
  • София

Имам себореен дерматит и мъжа ми също. При него започна от лицето и мисля, че аз прихванах от него. Не може да се бръсне често защото ножчетата дразнят засегнатата област и положението става още по-критично. До сега не сме намерили козметика която да държи фронта. При мен се проявява по косата, но е на периоди т.е. идва и отминава, което не е толкова голям проблем. Но при мъжа ми е нещо, което постоянно трябва да се подтиска с медикаменти, а аз такъв не съм намерила

Това с "прихващането" не е много сигурно Blush

В публикацията за себорейния дерматит ще опиша някои от възможностите за лечение! Защото има известна разлика по лицето и скалпа.
Но лечението не е никак лесно, както вероятно сте се убдили!

Поздрави!

# 163
  • София
Лекар дерматолог ми постави диагнозата себореен псориазис.

Възможно е!
Но аз също съм дерматолог и такава диагноза не съм виждал.

Няма смисъл да коментирам диагнозата на мой колега, защото за мен нещата са ясни Blush

Поздрави и успех в лечението!

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 16:51 от Д-р Светозар Дренски

# 164
  • София
Дъщеря ми има атопичен дерматит. Периодично й се появяват проблемите по кожата. Ползва продукти - кремове и измивни средства, предназначени за атопични кожи. Какви продукти бихте ни препоръчали за този проблем?

Продуктите са описани в публикацията! Моля да я прочетете по-внимателно!

Общи условия

Активация на акаунт