Отговори
# 180
  • Елхово
През зимата кожата на лицето ми е зачервена и все напукана!

# 181
Имам себореен дерматит и така и не съм намерила решение на проблема. Надявам се дъщеря ми да не го "наследи" от мен, тъй като е неприятно.

# 182
Моята дъщеря има много чувствителна кожа. За сега успяваме да тушираме проблемните кризи само с крем Нанобаза, но знаем, че това не е трайно решение и лечение.

# 183
Не се справяме!Ходим от лекар на лекар,всеки изписва по нещо и така до следващия път.

# 184
  • Варна
Моя приятелка има този проблем. От доста време се бори с него като спазва много стриктен хранителен режим.

# 185
Въпросът ми не е свързан с темата. Имах лазерна епилация на ръце и крака преди седмица, но от невнимание ми е работено върху няколко бенки, които са ми по рождение и станаха черни и се видоизмениха на цвят и малко на релеф. Въпроса ми е има ли риск да се превърнат в злокачествени и колко голям е риска?

# 186
Аз имам розацея /поне такава е диагнозата/, която ми остана след раждането. След много прегледи и лечение по метода опит-грешка, успях да поддържам сравнително добре кожата на лицето, когато ми изписаха правилното лечение.

И какво е то?

този крем ми помогна:

Супер, продължавайте с него!
И не го заменяйте, докато Ви помага!
На мен същият ми беше изписан за розацея. Имах петно на брадичката  което много бързо изчезна. Въпросът ми е трябва ли да мажа цялото лице, или както прочетох в темата само мястото, където е било петното. Предписанията на лекарят е цялото лице два пъти дневно.

# 187
  • София
При атопичен дерматит, какъвто има дъщеря ми, ежедневната хидратация на кожата, вече води до супер омазняване на лицето. В пубертета е и има акне. Как се действа в такива случаи? Питам за хидратацията и за продукти за акне, които хем трябва да изсушават кожата, хем същата кожа трябва да се хидратира, без да я омазнява.....
Самоцитирам се, че не получих отговор, а написани след мен въпроси са получили такъв. Благодаря.

Не е нужно да се самоцитирате!

Отгоговрил съм Ви на 06.06.2019 в 10.45 ч.
.
Задал съм Ви уточнителни въпроси, на които не сте ми отговорили.

Какво мога да направя според Вас?

# 188
  • София
Аз имам розацея /поне такава е диагнозата/, която ми остана след раждането. След много прегледи и лечение по метода опит-грешка, успях да поддържам сравнително добре кожата на лицето, когато ми изписаха правилното лечение.

И какво е то?

този крем ми помогна:

Супер, продължавайте с него!
И не го заменяйте, докато Ви помага!
На мен същият ми беше изписан за розацея. Имах петно на брадичката  което много бързо изчезна. Въпросът ми е трябва ли да мажа цялото лице, или както прочетох в темата само мястото, където е било петното. Предписанията на лекарят е цялото лице два пъти дневно.

Щом така Ви е предписано от лекар, най-добре се обърнете към него!
Не е колегиално в този случай, аз да давам каквито и да са съвети.

# 189
  • София
Въпросът ми не е свързан с темата. Имах лазерна епилация на ръце и крака преди седмица, но от невнимание ми е работено върху няколко бенки, които са ми по рождение и станаха черни и се видоизмениха на цвят и малко на релеф. Въпроса ми е има ли риск да се превърнат в злокачествени и колко голям е риска?

Едва ли може да получите точен и адекватен отговор от някого, на този въпрос! Риск винаги има, но колко е той - никой не може да Ви каже!

Принципно. невусите е трябвало да бъдат защитени! Всяка промяна в цвета, релефа и големината на невусите, изисква незабавна консултация с дерматолог!

Моят съвет е да се обърнете към този, който Ви е правил лазерната епилация!

# 190
Ако си закупя от крема, който препоръчвате как да го използвам? Цялото лице ли да мажа?

# 191
  • София
Моя приятелка има този проблем. От доста време се бори с него като спазва много стриктен хранителен режим.

Това е изключително важно! Но също така и да се избягват всички провокиращи фактори!

# 192
  • София
Не се справяме!Ходим от лекар на лекар,всеки изписва по нещо и така до следващия път.

Лошо! Така губите ценно време!

# 193
  • София
През зимата кожата на лицето ми е зачервена и все напукана!

Отидете при дерматолог, за да се установи дали имате (или не) розацея!

# 194
  • София
Аз лично имам екзема ли е, не з знам точно какво е. Появява ми се по пръстите като мия чинии. Вероятно е от верото, бях ходила на кожен лекар и ми предписаха кортикостероиден крем. Когато го ползвам е ок кожата, но след време св появява отново и така вече 3-4г. Неприятно е, зачервява се сърби, лющи се кожата. Много бих се радвала ако намеря решение на този проблем(освен закупуването на съдомиялна машина Wink Simple Smile )

Имате екзема (или контактен дерматит, по новата номенлатура)!

Какъвто и КС да ползвате, докато не се премахне причинителя на алергията ( верото), проблемът Ви няма да се реши!

Общи условия

Активация на акаунт