Отговори
# 330
Имала съм косопад след ражданията, на 2-3 пъти се е случвало пролетно време, както и един-два пъти при силен стрес.

Въпросът ми е следният - масово жените се оплакваме от мазен скалп и сухи краища на косата. Какъв е правилния подход в този случай?

# 331
Засилен косопад имах след двете раждания. Сезонен не толкова.

Проблем е при дъщеря ми. На 18 е, със отстранена щитовидна жлеза и съответно много и капе косата, въпреки хапчетата.

# 332
Всеки път когато се реша, особено след измиване на косата, когато трябва да я разреша след баня по гребена остават шепа косми. От няколко години имам хормонален дисбаланс и съм диагностицирана с проблем на щитовидната жлеза. Чак сега, след като прочетох материала, разбрах защото косата ми пада по-вече от нормалното. Не съм запозната с продуктите от Серията Novophane на френската дерматологична компания ACM, но бих ги пробвала. Има ли причина те да не се приемат в комбинация с други лекарства ? 

# 333
Засилен клсопад имам винаги когато хормоните ми не са наред, усили ли се косопада, з ам че трябва да се изследвам...
Въпросът ми към доктора е : защо зимата ми се появява пърхот, а лятото изчезва, при положение че използвам едни и същи продукти за коса, има ли трайно лечение, този проблем?

# 334
  • София
Въпрос: Имали ли сте косопад някога и знаете ли от какво беше предизвикан той?

Отговор: Да, имала съм и за жалост все още имам много сериозен косопад. След раждането започна изведнъж - на снопи, често и по-много. Пия Приорин - доволна съм, но бих искала да пробвам и друг продукт.

# 335
В момента много ми пада косата, не знам от какво е предизвикан този косопад. Какво бихте ми препоръчали? Възможно ли е да е свързан със смяната на сезоните или имам здравословен проблем?

# 336
  • у нас
От известно време и на мен ми падат много косми. Изрусена съм и много ме дразни, когато съм с тъмни дрехи, да се виждат падналите косми. Като се боядисам, като че ли не ми падат така. Трябва да пия нещо за подхранване на косата.

# 337
Косопад получавам през преходните сезони, когато организмът е подложен може би на повече от обичайните стресови ситуации.

# 338
От две седмици съм с по-силен косопад от обикновено. Може да е от смяната на сезоните, а може и от стреса при смана на работата ми. Косата ми е мнооого дълга и при ресане се натрупва сериозно количество косми върху гребена.

# 339
Случва ми се да имам сезонен косопад, но скоро след тежка операция получих много сериозен косопад и все още се боря с него.

# 340
Имам косопад винаги в периода между лятото и есента.Обяснявам си го със смяната на сезоните.Спира от само себе си ,но през това време винаги използвам шампоан за косопад.

# 341
От два месеца страдам от силен косопад. Въпреки безбройните грижи, които полягам за косата си. Толкова много коса пада, че си направих кръвни изследвания - нищо не се откри. Сега ми предстоят хормонални изследвания. Така че причинята все още се опитвам да я установя,  за да знам как да се боря с моментния косопад. Не мисля,  че е сезонен,  т.к. пада на топки и не се повлиява дори от най-силните ампули, които приложих.

# 342
  • Варна
Да, имала съм косопад. Дълго време се чудих каква е причината, докато не разбрах, че е от агресивна боя за коса.

# 343
  • София, България
Имам и в момента косопад, обикновено е предизвикан от смяната не сезоните, но имах и при рязко отслабване, а също и стрес.

# 344
Имам засилен косопад най-вече през есента, повтаря се всяка година. Не продължава много дълго, но е видима разликата спрямо другите сезони.

Общи условия

Активация на акаунт