Отговори
# 480
Имала съм и все още имам, предизвикан от Хашимотото. Ще се радвам да открия комплексна грижа, която да го въведе в нормални граници. Интересува ме дали продуктите Ви са подходящи за такъв вид косопад?

Да, подходящи са, но трябва да лекувате и Хашимото!

Здравейте, благодаря за отговора и отделеното внимание. Хашимотото ми е под контрол, нивото на хормона е в перфектни граници от почти две години, но за съжаление косопадът, според мен, е над допустимото, като ту се засилва, ту намалява. Ендокринологът ми казва, че е в рамките на нормалното, но резултат е налице - косата ми капе повече от преди да бъда диагностицирана и в горната част е доста оредяла.

# 481
  • София
От два месеца страдам от силен косопад. Въпреки безбройните грижи, които полягам за косата си. Толкова много коса пада, че си направих кръвни изследвания - нищо не се откри. Сега ми предстоят хормонални изследвания. Така че причинята все още се опитвам да я установя,  за да знам как да се боря с моментния косопад. Не мисля,  че е сезонен,  т.к. пада на топки и не се повлиява дори от най-силните ампули, които приложих.

Най-силните ампули срещу косопад са Eucapil (https://evromedbg.com/?product=eucapil). При тях на пета-шеста ампула, косопадът спира! След няколко месеца поникават и нови косъмчета.

# 482
Имам косопад при смяна на сезоните,  всяка година е така. Приемам, че това е нормално. Свързана ли е честотата на миене на косата с косопада по някакъв начин?
Не само с честота на миене, но и с ресането, и изсушаването!
Какви са правилните честота, ресане и изсушаване, за да не провокират косопад? Никога не съм срещала лекар, който да има желание да обсъжда здравословното ми състояние в такава плоскост, а интернет предлага всевъзможен фолклор по темата.

След като е физиологично предопределено загубата на космени фоликули с напредване на възрастта, в какво процентно отношение е тази загуба? Интересува ме как да определя дали разреждането на косата е само възрастово изменение или е с болестен характер.

# 483
  • София
Имали ли сте косопад някога и знаете ли от какво беше предизвикан той? - И след трите ми раждания косата ми падаше страшно много. И до днес не се е възстановила, а може би и това, че я боядисвам си оказва влияние. Отделно и себореиния дерматит...Не знам дали има изобщо управия? Всякакви съвети биха ми били от полза.

Възможно по-рядко боядисване и прием на витамини, и микроелементи!

# 484
  • София
В момента това е много наболял проблем за мен, появил след раждането на второто ми детенце. Нямам спомени с първото да е било така, но сега положението е сериозно - цялата къща е в косми, пада даже на малки кичури...определено съм притеснена и търся начини да огранича пораженията, въпреки че знам, че това е съвсем естествен процес след раждането. Много четох по темата, взимам комбинирани витамини за коса, кожа и нокти, но никъде не намирам еднозначно мнение за добри продукти против косопад. Ще съм благодарна на ваш съвет как да подобрим здравината на косата си и най-вече как да я запазим на главата си.

Много лесно - използвате поне 3 месеца продуктите от серията Novophane - капсули, лосион и шампоан https://acm.bg/novophane-caps.html).

# 485
  • София
Да, имам косопад. За съжаление съм диагностицирана с проблем на щитовидната жлеза. Бих пробвала описаните продукти дали действат добре при моят случай.

Тогава действайте!

# 486
  • София
Да, имам косопад в момента. След раждането(преди 3 месеца) косата ми започна да капе много, сега с настъпването на есента ще се засили. По време на бременността косата ми не капеше, растеше по-бързо и беше много лъскава, но няколко дни след раждането започна да капе.
Капсулите могат ли да се пият по време на кърмене? И ако може, трябва ли да се спрат др. приемани витамини(за кърмачки)?

Не е нужно нищо да спирате!
Започнете с капсулите Novophane (https://acm.bg/novophane-caps.html) поне за 2 месеца и след това продължете с лосиона и шампоана.

# 487
Да, имам. При смяната на сезоните и след като родих. Ползвала съм ампули и шампоани против косопад. Имаха ефект.

# 488
  • София
Най-силен косопад имах няколко месеца след раждането на дъщеря ми и докато я кърмех. До колкото се запознах се е дължало на хормоните.

Косата ми е къдрава и използвам доста препарати върху нея (пяна, лак), освен това я боядисвам, което допускам, че също влияе допълнително. Бих ли могла по някакъв начин да повлияе на косопада породен от тези фактори?

С прием на серията Novophane на АСМ (https://acm.bg/novophane-caps.html)!

# 489
  • София
Имам косопад в момента Sad дължа го на силен стрес и смяната на сезоните. Имала съм и преди косопад, но както досега не ми те е случвало. Даже много подкасих косата си с надеждата да се намали загубата на коса.
Имам въпрос към д-р Дренски: когато скалпа на главата се раздразни от употреба на нов продукт за коса, как може да облекчим сърбежи  възпаление максимално бързо и ефективно? Разбира се употребата на този нов продукт е преустановена.

Като използвате Успокояващия шампоан на АСМ - Sedacalm (https://acm.bg/sedacalm.html).

# 490
  • София
Имали ли сте косопад някога и знаете ли от какво беше предизвикан той?
Имах по едно време косопад, радвам се, че бързо отшумя и не беше интензивен. Мисля, че беше предизвикан от силен стрес.
 Д-р Дренски, възможно ли е причината да е бил стресът?

О да, разбира се!
Стресът е един от най-честите фактори.

# 491
  • София
Здравейте!
Да, имах засилен косопад по време на бременността. След като родих се оправи. Понякога имам косопад и при смяна са сезоните. Ползвам шампоан против косопад.

# 492
  • София
В момента страдам от косопад и за съжаление нямам представа каква може да е причината. Чувствам се ужасно, когато видя по стола и по дрехите си коса всеки път, когато стана. Чистно казано не знам как би могла да се установи причината за косопада

С преглед при дерматолог е много вероятно да се случи!

# 493
  • София
Имам косопад при смяна на сезоните, в момента съм бременна и косата ми не пада както преди, но знам, че след раждането ще почне отново... И нека съм подготвена

С продуктите от серията Novophane (https://acm.bg/novophane-caps.html).

# 494
  • София
Да имала съм косопад, предимно през пролетния и есенния период.  А сега след като родих се засили и в момента е много. Имам въпрос- продукта който описвате съвместим ли е с кърменето и ще има ли резултат в моята ситуация или е по добре да изчакам да се нормализират хормоните?

Те са серия от 3 продукта - капсули, лосион и шампоан. Може спокойно по време на кърмене да ползвате лосиона и шампоана.

Общи условия

Активация на акаунт