Отговори
# 570
Имала съм сериозен косопад след второто раждане,дължащ се на хормонален дисбаланс и при смяна на хранителен режим,тогава най,-вероятно се получи от недостиг на витамини и минерали.(овладях го с добавки,по съвет на личната ми лекарка).
Обикновено имам такъв и при смяна на сезоните,но в по-лека форма.

# 571
  • I want it all and I want it now.
От време на време имам засилен косопад, предполагам, че се дьлжи на хормонален дисбаланс.

# 572
Имам косопад от години, според мен андрогенен тип, от всичко изчетено за това време. Пускала съм изследвания, всичко уж е в норма.
За какъв тип косопад са предназначени Вашите продукти, най- вече капсулите?

# 573
  • В сбъднатите си мечти :)
Имала съм силен косопад при първата ми бременност, който по време на кърменето стана плашещ чак. После спря, като сега вече се активизира само в месеците на преход лято-есен... В момента  съм бременна с второ дете и виждам отново започване на същия процес Simple Smile

# 574
Имам също и косопад всяка година при смяна на сезоните

# 575
Д-р Дренски,  препоръчаните от Вас ампули добре ли е да се прилагат при опити за бременност или е противопоказно?

# 576
Имах косопад по време на диета.

# 577
  • София
Постоянно съм със силен косопад, според мен.
И не знам причините за това...

Моят съвет е да отидете при дерматолог! Косоподът няма сам да изчезне!

# 578
  • София
Д-р Дренски,  препоръчаните от Вас ампули добре ли е да се прилагат при опити за бременност или е противопоказно?

Предполагам, че имате предвид ампулите Eucapil (https://evromedbg.com/?product=eucapil). Последните не се препоръчват при бременни и кърмещи жени, като предпазна мярка.
На практика се получава, че за спиране на косопада са нужни не повече от 10 ампули.

Моят съвет е да изберете, кое Ви е приоритет - забременяването или косопадът? За да сте спокойна и да не се притеснявате кога ще забременеете, по-добре започнете с Novophane капсули, лосион и шампоан ( https://acm.bg/novophane-caps.html)

На колко сте години и имали ли сте предишна бременност?

# 579
  • София
Имам косопад от години, според мен андрогенен тип, от всичко изчетено за това време. Пускала съм изследвания, всичко уж е в норма.
За какъв тип косопад са предназначени Вашите продукти, най- вече капсулите?

Написано е в статията - женски тип косопад т. нар. дефлувиум!

# 580

Предполагам, че имате предвид ампулите Eucapil (https://evromedbg.com/?product=eucapil). Последните не се препоръчват при бременни и кърмещи жени, като предпазна мярка.
На практика се получава, че за спиране на косопада са нужни не повече от 10 ампули.

Моят съвет е да изберете, кое Ви е приоритет - забременяването или косопадът? За да сте спокойна и да не се притеснявате кога ще забременеете, по-добре започнете с Novophane капсули, лосион и шампоан ( https://acm.bg/novophane-caps.html)

На колко сте години и имали ли сте предишна бременност?

Благодаря за отгаворя и отделенота време!

На 28 години съм, ще бъде първа бременност. Няма никакъв проблем за мен и месец да изчакам и да използвам поне една кутия от ампулите, ако проблемът и само па време на приложението им (а не отложен във времето.   Бях на ендокринолог, който ми каза,  че дерматолозите, с които ще координирам справянето с косопада, трябва да са предупредени, че планирам бременност (във връзка със съставна част на продуктите за косопад). Тъй като много искам да пробвам посочените от Вас ампули, реших първо да проверя дали ще е проблем с оглед плановете ми. Понастоящем бременност няма.

# 581

Изтеглени са тримата късметлии, които печелят капсули, лосион или шампоан против косопад ACM.

Това са:

Sonnenlicht
Савина1
Натуся

Честито!

Date Очакваме печелившите да се свържат с нас до 10.10.2019 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com като упоменат, че са победители в играта на "ACM" и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (три имена, адрес и телефон за връзка).

# 582

Медицинските съвети на д-р Дренски:
Kак да се преборим с гъбичките по ноктите с помощта на Fungalix Forte?

Д-р Светозар Дренски е дерматолог с над 25-годишен опит в областта, който ежедневно се сблъсква с най-често срещаното кожно заболяване при пациентите – онихомикоза, или т.нар. гъбички по ноктите. В настоящия материал той отговаря на често задаваните въпроси и предлага ефективно решение в борбата срещу упоритите гъбички по ноктите.

1.   Д-р Дренски, какво представлява онихомикозата?

Oнихомикозата е инвазивна гъбична инфекция на ноктите, която се появява както по ноктите на ръцете, така и по краката, и представлява 50% от всички заболявания на ноктите. Това често срещано заболяване започва като бяло или жълто петно под нокътната плочка, като постепенно засяга целия нокът, а в някои случаи – и кожата около него.

2.   Кои са причинителите на гъбичните инфекции?

Причинителите на гъбични инфекции могат да бъдат дерматофити, дрожди или недерматофити.
Терминът Tinea Unguium се използва за онихомикоза, причинена от дерматофити. Около 85 – 90% гъбичките по ноктите за причинени от дерматофити. Те са нишковидни по форма и се нуждаят от кератин, за да се увеличават. Тези гъбички могат да причинят инфекции не само по ноктите, но и по косата и кожата. Дерматофитите са изключително устойчиви и могат да оцелеят за дълъг период от време, особено ако са във влажна и тъмна среда. Това е причината гъбичките по ноктите на краката да са по- упорити, в сравнение с тези на ръцете.
Около 2 – 5 % от случаите на онихомикоза са причинени от недерматофитни форми – хиалинови и нишковидни гъби, често срещани като сапрофити. Недерматофитите живеят върху некератизирания междуклетъчен цимент на тъканта гостоприемник и трябва да се възползват от разрушаването на кератина (причинено от дерматофити, травми или други заболявания на ноктите). Поради тази причина те се считат за вторични причинители на гъбични инфекции. Въпреки че списъкът на видовете недерматофити (които се изолират от ноктите) е доста дълъг, само няколко от тях се смятат за истински причини за онихомикозата. Това са: Candida, Scopulariopsis brevicaulis spp., Fusarium spp., Acremonium spp., Aspergillus spp. и Scytalidium spp.

3.   Има ли най-често засегнати групи и ако да – кои са те?
Разбира се! Онихомикозата може да засегне всеки – няма застраховани, но рискът от тази инфекция се увеличава с напредване на възрастта. Поглеждайки в общ план, засегнати от онихомикозата са около 10% от общата популация и 40% при възрастните хора (вероятно поради по-слаба имунна система, по-ниска активност или невъзможност за поддържане на добра хигиена на краката). През последните години забелязвам, че все повече млади хора „страдат“ от гъбички по ноктите.
Основните причини за това са: лошите хранителни навици, спортът и прекомерният престой във вода (басейн, сауна, парна баня).

4.   Какви да разберем кога имаме гъбички по ноктите? Какви са симптомите?
Сред най-често срещаните симптоми са:
-   Удебеляване или изкривяване на нокътната плочка
-   Промяна в цвета на нокътя. Най-често ноктите на засегнатите пациенти придобиват жълто-кафяв цвят или се обезцветяват
-   Промяна във формата
-   Неприятна миризма, която няма как да не се усети
Гъбичките по ноктите на краката са много по-често срещани, за разлика от тези на ръцете.

5.   Можем ли да се предпазим?
Има някои универсални „правила“, които е хубаво да спазваме, за да се предпазим максимално от появата на гъбични инфекции по ноктите:
-   Мийте редовно ръцете и краката си!
-   В случай че имате заразен нокът, веднага след допир с него измийте старателно ръцете си!
-   Хидратирайте ноктите си след измиване!
-   Дезинфекцирайте ножичките за нокти след всяка употреба!
-   Сменяйте редовно чорапите си и използвайте само такива от естествени материали (памук)!
-   Изберете обувки, изработени от дишащи материи. Изкуствените материи запотяват краката, което създава идеална среда за развитие на гъбички!
-   Винаги носете чехли в зоните около басейни или съблекални. Никога не ходете боси!
-   Посещавайте салони за красота, които се грижат добре за хигиената на инструментите, които използват, и ги стерилизират след всяка употреба!
-   Избягвайте лаковете/геллаковете за нокти и поставянето на изкуствени нокти!

6.   Как да се излекуваме след появата на гъбична инфекция?

Ако страдате от гъбички по ноктите – въоръжете се с търпение! В практиката си често се сблъсквам с пациенти, които не са постоянни в лечението си, което от своя страна води до недоизлекуване на гъбичната инфекция!
За ефективно лечение препоръчвам спрея Fungalix Forte! (снимка: fungalix1.jpg и линк: https://fungalix.bg/)
Той прониква под нокътната плочка и достига матрикса, лекувайки инфекцията в дълбочина. Това дава възможност за израстване на здрави нокти.
Активните съставки в този продукт са: натриев бензоат, лимонена киселина и пантенол. Натриевият бензоат  e известен като добавка в хранително-вкусовата промишленост. Там той се използва най-вече като консервант, поради свойствата му да убива гъбички, дрожди и бактерии. Лимонената киселина успокоява кожата, а пантенолът (провитамин B5) повишава еластичността на ноктите и ускорява техния растеж.

7.   Как да използваме спрея Fungalix Forte?
Fungalix Forte е изключително лесен и удобен за употреба. Преди да започнете лечение, се уверете, че нямате лак по ноктите. Впръсквайте от продукта 2 пъти дневно върху нокътя и кожата около него, за не по-кратък период от 2 – 3 месеца. Аз препоръчвам продуктът да се прилага през целия период на израстване на нокътя – от 6 – 8 месеца за ноктите на ръцете и 10 – 12 на краката. Така ефективно се предпазвате от повторната поява на гъбична инфекция!

8.   Кои са най-често срещаните грешки, с които се сблъсквате в ежедневната си практика?
Хората често неглижират проблема и смятат, че гъбичките ще изчезнат без лечение!
Впоследствие виждат, че това няма как да се случи, но, разбира се, е късно и лечението се усложнява – засяга се кожата около ноктите и дори повече от 1 нокът бива заразен. Моят призив към всички е да следят за признаците на поява на гъбични инфекции и веднага да започнат лечение, щом ги забележат!
Често препоръчвам при по-засегнатите групи да се прибегне и към профилактика – Fungalix Forte е идеален за целта, заедно с поддържане на добра хигиена и спазване на съветите, които съм посочил в по-горната част на текста.

Д-р Дренски ще отговаря на вашите въпроси до 04.12.2019 г.

# 583
  • Димитровград
Имам роднина, която от ден година се бори с такива гъбички, но при изследване в кожен диспансер, излезе резултат плесен. Това същото ли е? Този спрей подходящ ли е за нея?

# 584
  • Пловдив
Имам на палците на ноктите се появиха предполагам, че са гъбички пробвах различни видове лечение, на едения нокът се повлияха (не напълно), но на другия въобще не се повлияват какво трябва да правя в този случай?

Общи условия

Активация на акаунт