Гримиране - идеи и техники. Тема №73

• 33 314
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Идеята да подстрекавам да качваме снимки е, че е много по-лесно е да видиш ‘на живо’ как стои даден продукт, да почерпиш идея, да споделиш защо нещо ти харесва, а друго-не, да разменим визии и съвети. Идеи и техники има доста в нета- кои по-приложими от други. Ако не е добре приета идеята, нямам против да направим тема ‘с какъв грим съм днес’ например, просто на мен лично дискусионна тема е далеч по-полезна и забавна.

# 541
  • София
Не съм качвал мой грим, защото съм в нещо като дупка. Страшно изморена съм, нямам настроение за нищо. Само слага. слънцезащита и червило и тъмните очила.

# 542
За тези като мен, които влизат по един път на ден във форума, тази тема се превръща в безполезна, защото коментираните снимки са вече изтрити...
Хмммм? А в какъв вид темата ви е най-полезна?

Офисно?
https://www.instagram.com/p/Bgo4fPqnHXG/

Хареса ми:
https://www.youtube.com/watch?v=9mB8IyZq0J0

Вчера правих това:
https://www.pinterest.com/pin/349240146100894759/

# 543
Харесва ми визията ала Beyoncé, много лятна и бронзова ми е.

Можеш ли да споделиш моля как се прави прозрачния, на мен ми е като воден (от водни боички) ефект- при мен се получава само натрупване на цвят и не се харесвам така, но и не го правя като хората.

Днес съм си взела бележка за офисната визия, но не съм си махнала ФДТна от веждите.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 22:21 от Анонимен

# 544
Тази офисна визия много ми харесва! Открадвам си я за моя офис днес. И една идея за следващия ти понеделник! Wink
https://www.instagram.com/p/BeQhU3-n9ff/

За полупопрозрачното розово-оранжевото ли питаш? Аз лично го правих с много деликатни пластове руж.... КА Neo Sunset + Rose Cliff - никога не копирам 100% нито продукти, нито лук, винаги си го доизменям докато ми хареса върху мен.

И малко вдъхновение за топлото, нищо че навън вали като из ведро!

# 545
Усещам, че утре ще съм като Риана. Grinning

# 546
NiaV отново чудесен грим показваш. Следя ви от години, имам периодични включвания, но ми хареса покривност та на фон дьо тена ти и може и да си споделяла какъв ползваш и да съм пропуснала, но ще помоля ако си отново да кажеш какъв е.
За малко показвам и моя работен грим, който е една идея по-тъмен на живо отколкото на снимки.
Смених я с едно око, пак за работа грим. 🙂
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 20:54 от Sivi

# 547
Сиви, много приятен лек грим. Напомняш ми на една моя любима актриса

# 548
  • Бургас
И моя също,прекрасната Edith Gonzalez.Purple Heart

# 549
И моя, и моя. Simple Smile

Харесват ми очите ти много, Sivi!

# 550
Темата идеално се развива. Живи хора и техните проби/грешки лично на мен ми действат вдъхновяващо да пробвам разни неща. Да питам какви продукти и как ги ползват/нанасят.
Също съм на мнение, че в интернет има страшно много инфо, клипчета, картинки относно техники на гримиране. Но лично за мен са леко бездушни. Или – прави се с цел презентиране на дадени продукти. Крадвам по нещо, разбира се, но не е като от живия живот – тук пъпчица, там бръчица, стърчащ косъм.
Затова се радвам на всяка снимка на реална потребителка. Лично за мен е много по-интересно от просто картинки от нета. Simple Smile

Ниа, пак в десетката. Разкошно си слагаш сенки, че ти и отиват. Искам да те видя с по-ярко червило. Simple Smile

Сиви, голяма сладурана си с тези кукленски очи. Какъв цвят е косата ти? Естествена или боядисвана? Много ми харесва! Пробвала ли си да потъмниш една идея веждите? Но съвсем деликатно. Според мен ще подчертаят още повече очите.

# 551
Agent, ще пробвам с руж, благодаря, аз се скъсах да опитвам със сенки. Сега се сетих, че всъщност е такъв ефектът на руж на клепачите, благодаря за идеята. И за понеделнишката също - направо ще взема да разцъкам снимките на прекрасната Beyoncé, може и нещо петъчно да излезе Simple Smile.

Sivi , много умело и чисто подчертаваш красотата си, много ми харесва. Искам косата ти ❤
Днес бях с нечовешки обрив на брадата и по цялата челюст, така че ФДТ беше Dermablend, но не Vichy, а Professional liquid camo. Не го търси, много е покривен и ако не използваш само капчица, ще развалиш свежата си визия. Иначе стои естествено, не дразни кожата ми, аз го смесвам с 2 капки олио и 1 помпа някакъв серум.

Базила, утре или в четвъртък ще съм доматена, сдобих се с подходящ нюанс, слушам и изпълнявам! Но ако не ме пуснат в офиса, за да не плаша хората- ще търся компания за кафе!

# 552
Базила естествения цвят ми е една идея по светла от това на снимките, но предимно ходя много руса и през няколко години имам период, в който потъмнявам уж за постоянно, но издържам няколко месеца и пак се връщам към светло русото. 😁  За това и не пипам веждите като цвят - такъв си им е естествения цвят и с микроблейдинга успяхме от първия път да го уцелим и не ми се рискува с потъмняване.
Nia имала съм на дермабленд фон дьо тен преди години и наистина ужасно покривен беше и си личеше от километри че имам нещо. Аз хем искам свежа визия, хем да държи поне по 12 часа. Работата ми е такава, че съм предимно на вън и няма студ, сняг, слънце.. изложена съм на всякакви метеорологични условия и искам да запазя свежестта на лицето и грима цяла смяна, но не винаги ми се получава. Сенките, спиралата и очната линия са тествани и не мърдат, но лицето след няколко часа вече не е така добре покрито. Нямам опция за проба в моя град, защото най-доброто, което се предлага е АртДеко и Радиант. Ще продължавам да издирвам моя си фон дьо тен. По този повод да ви попитам, дали случайно от някой онлайн магазин могат да се поръчат тестери/еднократни дозички фон дьо тен.

# 553
Сиви, не е нужно да ги потъмняваш перманентно веждите. Пробвай със сенки или с молив за очи (кафяв, сив). Има и палитри за вежди, но ако не ти се занимава и със сенки става. Този цвят на косата е чудесен и много ти подхожда, харесвам пепелявите цветове русо, тъмно русо.

# 554
Sivi, много си хубава и гримът ти подхожда чудесно на цялостната визия!
За мен снимките в темата са полезни. Поглед отстрани и добронамерен съвет в повечето случаи е много по-полезен от гледането на клипчета в нета.
Професионализма на Ниа в гримирането няма да достигна, разбира се, нито на почти 43 бръчките ми ще станат по-малко, за да докарам визията на Есмералда, но ми е приятно да изключвам от ежедневието с такива "тежки кахъри" като несполучлив грим Hug
Ниа, досега лошо гримирана не те видях нито веднъж.Днешният ти грим и аз бих носила с кеф.

Общи условия

Активация на акаунт