Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 419
  • 576
  •   1
Отговори
# 60
Не, не бих. Бих отказала  поканата за сватбата или бих взела бебето.

# 61
Моите деца са оставяни само при свекървата и в редки случаи при майка ми. Никога не бих оставила децата си при приятел, нямам доверие на никого. Аз съм гледала много пъти съседски деца, никога не е имало проблем.

# 62
  • София
На баба - дядо - да. На приятел - не.

# 63
Аз бих си взела детето с мен даже. Мъжът бих го изхвърлила само при това предложение. Дете под 2 години само на бабата или дядото. Връзката с майката е най-важна в тази възраст и майката трябва да е винаги с детето.

# 64
  • някъде в орбита...
От цялата постановка единственото, което ми криви картината, е бащата - абсолютна липса на привързаност и отговорност, щом е способен да метне детето на приятел без грам опит, все едно е цвете в саксия, за да не му се наруши рахата Rolling Eyes
Иначе не се изненадвам, че приятеля си е предложил услугите - хора всякакви, някои наистина си мислят, че могат да се справят въпреки липсата на опит.
Не се изненадвам и на майката че пуска тема - понякога дудненето (мъжете са царе в това) и намилането могат да докарат човек до крайност, и действа добре се да получи потвърждение от странични хора че е права.

# 65
В никакъв случай не бих го оставила! Поведението и желанието на мъжа ти са ненормални и неприемливи. Има странни приоритети.

# 66
  • Насред хаоса
Със семейството ми сме поканени на сватба в друг град, но имаме 11 месечна дъщеря и мъжа ми не желае детето да пътува с нас.
Имаме близък приятел, който предложи детето да остане за два дни при него.

Вие бихте ли оставили детето, при положение че се чувства по принцип добре с този човек?
Не бих оставила бебе на приятел. А детето вече е част от семейството и ще бъде в следните 18 години, така че желае, не желае, мъжът ти ще трябва да свиква с новото положение и да се нагажда към него.

# 67
Абсурд, не бих го оставила. Имам дете на 1 г. и го гледаме сами с мъжа ми, няма баби, няма лели и учинайки. С хиляди резерви бих го оставила на баба и то на свека, но ще ги мисля постоянно и ще звъня. Детето си има режим-на лягане, на хранене, как приятел да го гледа и то за дни-абсурд. Едно е да си играеш с него за 1 час, друго е да го гледаш нон-стоп-приспиване, хранене. Не бих отишла на сватбата с детето, по простата причина, че трябва да се носят хиляди неща, ядене, кошари и т.н. Той си ляга и рано и нищо няма да видя от тая сватба, по-добре да си стоя вкъщи. Ако е по-голям, го взимам, разбира се, но на този етап не бих си го причинила.

# 68
Да не е бащата да иска да иде сам на сватбата, но понеже не може да го каже директно, поставя някакво условие "без бебето"... И понеже знае, че майката няма да се съгласи да го остави на приятел, то тя ще реши да си остане вкъщи...

Какви са му аргументите всъщност? И има ли такива изобщо?

# 69
От цялата постановка единственото, което ми криви картината, е бащата - абсолютна липса на привързаност и отговорност, щом е способен да метне детето на приятел без грам опит, все едно е цвете в саксия, за да не му се наруши рахата Rolling Eyes
Иначе не се изненадвам, че приятеля си е предложил услугите - хора всякакви, някои наистина си мислят, че могат да се справят въпреки липсата на опит.
Не се изненадвам и на майката че пуска тема - понякога дудненето (мъжете са царе в това) и намилането могат да докарат човек до крайност, и действа добре се да получи потвърждение от странични хора че е права.
Сега:
-щом майката пуска тема, едва ли въпросния приятел няма и грам опит.Ако е така, то тогава майката е за Бой, щом изобщо пита дали да оставя детето на човек без "грам опит".
-къде изобщо прочетохте, че човекът няма никакъв опит в гледане на дете/деца?
-явно и на мен ми липсват привързаност и отговорност към децата ми, щом нямам проблем да ги оставя (и съм го правила) на човек, различен от мен

Апропо, доста мъже, поне около мен, се справят повече от добре в гледане на бебета.Понякога, по-добре от майката....
За мен е малко странно, че авторката не внесе пояснения за въпросния приятел, гледал ли е детето по-дълго време/има ли опит изобщо в гледането на бебета/ерген ли е, разведен ли е (защото е възможно да е разведен с дете!), изобщо някакво пояснение защо се чуди дали може да остави детето.
Аз допускам, че щом изобщо е стигнала до размисъл, а не е отсякла на секундата "Ама как ще оставим едно бебе на човек, който и понятие си няма от гледане на дете!!!", значи въпросния мъж има все пак опит с дете/деца.

# 70
Като се роди бебето, и майката и бащата нямат опит. Ама се справят.

# 71
  • Варна
Много ясно. Все пак никой не им е подхвърлил бебето на изтривалката. Има доста разлика дали се грижиш за собственото си дете или изведнъж ти връчат 11-месечно дете с навици, характер и т.н. За справяне - всеки нормален човек ще се справи, неволята учи. Въпросът е кому е нужно и дали е достатъчно адекватно за едната сватба да се прави тази схема.

# 72
  • София
Дори да има опит човекът, става дума за дете под 2 години и не за оставяне за малко, а за 2 дни.
Трещи, наистина ли би била ОК дъщеря ти да направи подобно нещо?

# 73
Дори да има опит човекът, става дума за дете под 2 години и не за оставяне за малко, а за 2 дни.
Тя написа, че детето е свикнало с него и няма проблем.
Докато не внесе повече яснота, ако желае, разбира се, всичко от тук насетне би било догадки.

Но пак:
понеже аз съвсем безотговорни майки не познавам (не казвам, че няма, просто аз не съм срещала), по презумпция допускам, че авторката е отговорна майка,  и щом оставянето на детето изобщо се обсъжда, явно мъжът има все пак някакъв опит с деца.

# 74
  • Варна
Знаете ли на мен пък на какво ми намирисва цялата история? Че майката е отчаяно зажадняла за някакъв социален живот извън гледането на бебе, че 11 месеца нон стоп й идват нагорно и затова се е вкопчила в тая ценна сватба на три часа път, въпреки че явно няма на кого да оставят детето.

Общи условия

Активация на акаунт