Слънце весело навън пече, ЮНСКОТО ни бебче бързичко расте

• 11 608
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
  • на брега на Дунав
Привет и от мен мамчета. Незнам какво му стана на нашия бебок, но от два дни и ние сме много кисели. Е, не ревем като за световно, ама доста мрънкаме, все се напъваме и най-важното не спим  Cry. Явно колики, но тези дни са по-силнички. Дано тази нощ да поспим, че незнам колко ще издържа още. За сега се държа ама без сън не е работа. Тези дни си мисля супер е, че го има този форум всички сме с едни проблеми можем да се съветваме да си помагаме. Незнам за вас, но за мен е супер полезно и разтоварващо. След дългия и изморителен ден сядам на компа изчитам всичко ново написано, пускам си  постчето и ако щете ми вярвайте това много ме разтоварва. Прегръщам ви всички барабар с бебчовците.  Hug  Hug  Hug  Hug

# 151
  • Бургас
Здравейте и от нас с бебе Йоанна
И ние имаме проблем с акането амо че при нас е разстройство и пак ходим с много рев термометри напаъване и то по 1 2 пъти на ден.
Чайчетата против колики ги спрях зашото първо аз ги пробвам  доста ме боли корема освен това пише че са и със слабителен ефект.Сега ползвам един копрес за затопляне на коремчето купих си го от аптеката и се топли в микровълнова.
Муцунка за запека пак има гранулирани чайчета пробвай ги или си вземи майчин лист.

Това е от нас целувки

# 152
Аз ви писах, че малкия също имаше запек - изядох няколко сливи и така хубаво се изака, че не знам как ще изпера чаршафа и бодинцето му...
Само да ви кажа да не бързате с тернометъра, понеже привикват Peace

Пробвайте Wink

# 153
E, ДиДОлиНКа пак ме изпревари...Правилно си го казала-термометър,сапун,мушкато и всякакви подобни-само в краен случай...пробвайте първо със вашата храна,с чайче за бебчето,с лек масаж на коремчето-по посока на часовниковата стрелка и после леко притискате крачетата към него...и ако това не помогне и положението е много сериозно-тогава може....Че наистина това води до привикване.А и за запек можем да говорим,ако бебо плаче без друга видима причина,не е акал повече от 3 дни и коремчето му е твърдо.И имайте впредвид,че кърмените бебета е нормално да акат по-нарядко.И още нещо-с порастването бебетата рареждат ходенията по голяма нужда/че представете си как щяхме да насмогваме с памперси Wink/
А,ДиДОлиНКа/направо ме убиваш с тия твои никове/да те поздравя за прираста на Мишето и за това че не четеш за болести-аз не само това,но се опитвам и да не мисля,че могат да ни застигнат-просто стигнах до извода,че положителното мислене е много силно лекарство и защита от тях..
И сега,за да се самоопровергая-да ви се оплача...днес правихме пита на Ивчо и още не мога да се съвзема....то беше пълна лудница:деца/от които не можеш да опазиш бебето/,баби/оправящи клюките/,нервни пушачи/щото не давам вътре да се пуши/ и т.н. и т.н....че и няколко познати ми се обадиха,че няма да могат да дойдат,но ще се отчетат през седмицата/една леля още утре/,та да не взема да се разхайтя и само да си гледам децата...друго си е да съм в постоянна бойна готовност/то там чистене,готвене,обръщане на внимание на гостите,дето не се сещат да си ходят...че какво му е трудното/Иначе бебчо чеше много кротък/пу-пу/ и питката ми стана чудесна/да си призная само това приготвих собственоръчно,но докато успея да я снимам и вече беше поунищожена от гладните гости/
Та така,влязох и аз като korneliia_h ,да се поразтоваря и вече спокойно мога да си лягам да спя....
А,Пловдивските мами,ако ме няма тия дни-не се сърдете...явно още ми се точат гостите/а уж с идеята да мине на веднъж го организирах това мероприятие,но... Sick/
Лека нощ и целувки!

# 154
привет!
ТОва за термометъра наистина в краен случай!!! Аз не съм се изразила добре....ама и толкова ми е опита де Embarassed!Аз също първо пробвах, чрез моята храна и масаж и т.н. и чак тогава термото....!
Беба е добре (пу-пу)  Joy!
Целувки на  newsm30!

# 155
Здравеите мам4ета и беб4ета и от нас с малката Бубка. На нас днес ни биха първата ваксина БЦЖ, малката плака, но ина4е се държа доста смело smile3521. Ох като по4нат тези ваксини сега и ло6о ми става, нали и аз пусто мразя инжекции и като гледам как бебка пла4ка и направооооо умирам от мъка Weary, но няма как. Сега имаме ядове с това пусто кенгуро, е не 6те и не 6те да седи в него и незнам как да я нау4а Thinking. А и 6тях да забравя да ви кажа 4е и ние ве4е имаме албум4е, може да ни видите, а Пепитка да ни заки4и на първа страни4ка. Хаиде прятен ден от нас 4е трябва и да поспим малко. Целуваме виииииииии  love001.

# 156
Здравейте и от нас! Ние сме добре и за сега ... слава богу... не ни мъчат чак толкова много коликите. Надявам се да е така и за напред. Исках да попитам... на вас по колко капки Вигантол ви казаха да давате? На нас по 2 , но аз давам по 3... при вас как е?
Лека вечер и много целувки от нас  bouquet!

# 157
  • на брега на Дунав
За два часа съм без дечурлига   newsm44. Добре,че ги има бабите та да ни починат главите малко, че с мойта бърборана и с малкия ревливко понякога не си чувам приказата  Grinning.
Elisir добре питаш за Вигантола. Тези дни си мислех точно за него, че не мога да се сетя от кога се даваше. Сега като ти гледам бебчето колко е голямо, а си вземате вече  Вигантола си мисля, че мойто педи май е забравило да ми каже да го давам. При вас как е мамчета от кога започнахте да го давате, че консултацията не ни е скоро пък знам, че е важно да се дават тези капки. По-късно може пак да се включа. Чао за сега мамчета.

# 158
  • Велико Търново
Здравейте и от нас с Божидара!Ели на мен ми казаха да давам по две капки Вигантол/това го каза свеки,която е педиатър/,а педито на бебка каза по една,но аз слушам свеки.
    Незнам и на бебка какво и стана,но вече ака само по веднъж на ден.Детето е на смесено хранене-Фризолак,но днес нямаша в склада и понеже в болницата им даваха Нутрилон и аз го купих.Незнам какво точно ще стане,но дано се регулира.
  Ами това е от нас засега!Цунки по нааканите дупета!

# 159

....А,ДиДОлиНКа/направо ме убиваш с тия твои никове/да те поздравя за прираста на Мишето и за това че не четеш за болести-аз не само това,но се опитвам и да не мисля,че могат да ни застигнат-просто стигнах до извода,че положителното мислене е много силно лекарство и защита от тях..

Мерси, мерси  Hug Hug Hug

...а за положителното мислене - много добре си го казала Peace

КабранскаТа, я дай малко снимки - жалко, че нямаш снимки на питката...
Аз за Вики не съм правила питка за 40 дни и се чудя сега дали да правя newsm78 ....даже не знам за какво се прави newsm78 и не трябваше ли само жени да се канят Thinking

# 160
Ето ни и нас с Йоана!Днес цял ден сме по разходки Laughingмного обича да спи в количката,а и мама и тати обичат да се разхождат с нея... family4
   Вече я изкъпахме и сега ще спи нощен сън....чак до около 5.00 часа
 Пращаме ви много целувки по бузките и ви желаем само розови сънища! newsm07 newsm03  love001

# 161
Здравейте и от мен и Ивчо,който се кокори и хич не мисли ,че ми краде от времето за форума....Ама мама го е настанила в столчето люлка и рита ли,рита с крак....
Ели,ти при в Торакс ли водиш Цветелин или го записа другаде при педиатър?И хайде вече да вземем да го видим на живо тоя вашия мъж,де/на снимката е голам сладурко/ Wink
 За Вигантола-по две капки сутрин на гладно се дава/май от 20тия ден беше или от 30тия-и това вече ми се губи/,ама такива разсеяни мами като мен редовно го прескачат-но нищо,нали са ни лятни бебоците,слънце нали ги пече/макар и индиректно/,да си ги произвеждат сами витамините....А и ако го видите Ивайло какво циганче ми е станал,...а уж го пазя от директно слънце...

Мерси, мерси  Hug Hug Hug
КабранскаТа, я дай малко снимки - жалко, че нямаш снимки на питката...
Аз за Вики не съм правила питка за 40 дни и се чудя сега дали да правя newsm78 ....даже не знам за какво се прави newsm78 и не трябваше ли само жени да се канят Thinking

ДиДОлиНКа ,снимки от питката нямам,ама то и не беше за показване де...но други снимки /основно на Иво и Сами/имам в подписа,но обещавам в скоро време да кача още,че на нас нещо хич не ни върви на фотоапарати-нали си го изгубихме като ходих да раждам,после ни изпратиха един от САЩ,но нещо беше текло в колета и сега работи само на видеоклип,дадохме го на ремонт,но в Пловдивските сервизи нямали отверки дето да могат да го отворят...и в крайна сметка снимам с телефона/но пък качеството е кофти/ и разчитам на Пловдивските мами като се видим да ни щракнат по едно кадро...
А за питата,тя Пепито беше дала линк и аз от там черпих информация/ http://www.bg-mamma.com/site/content/view/155/60/ /щото и аз със Сами не съм правила-тогава няколко месеца се точиха гости да видят бебто и понеже ми беше писнало от посрещане и изпращане реших,че ще мина с един път...да,да ,ама не-просто не стана както си го помислих...май пак ще стане така Cry и аз пак ще съм така #CrazyИ докато сме на темата-пак да ви се оплача-днешната леля ни върза тенекия...просто не дойде и чак следобед се обади ,че щяла да дойде утре...е идваше ми да я #2gunfire #2gunfire #2gunfireама пусто мъжова роднина е...Та освен,че днес не излизахме и утре пак ще сме наказани да си стоим вкъщи... smile3516
И още нещо да попитам и да бягам...Абе,нещо много малко сме пишещите тук напоследък...бая народ се позагуби,а и като се замисля май само едни и същи пълним темите...я,тези дето само четат да вземат и да понапишат по-някоя друга дума-да знаем ,че са добре..
Лека нощи и сладки сънища от нас със Ивчо Hug

Последна редакция: пн, 17 юли 2006, 23:32 от Анонимен

# 162
Здравейте и от нас,децата заспаха  и аз спокойно да седна на компа.Преслава днес я мъчат колики,погушках си я надвечер,по друг начин не мога да й помогна,иначе сме добре папкаме кърма и по малко Омнео и сме сити,вече акаме всеки ден.Честно казано чудя с е дали да взема чая на хип или да й давам само чай от копър newsm78.Като гледам май всички се оплакваме от тия пусти колики.лека нощ на всички  bouquet

# 163
  • Ямбол
Здравейте, мами+бебчовци!
Ние сме добре като изключим гадните колики, от които тази вечер миличката плака часове.Наистина няма ефикасно лекарство против тях.Нищо не помага, нито капките Саб, Еспумизан, чайчета, Инфакол.Трябва да си минат от времето.
Ходим всеки ден на разходки.
В последно време нещо сме скарани с храната.Т.к.се дохранваме с АМ виждам колко малко е изпапкала.А и кърмата ми е малко, вчера изцедих само 20 гр. #CrazyНезнам защо така не яде.Иначе не сме слабички, но се притеснявам.Още не са ни теглили и незнам колко сме наддали.Яде малко и после стиска устни и по никакъв начин не мога да я излъжа да папка повече.
Целувки на всички бебоци!

# 164
Привет!
Моята беба има някакъв секрет от очите и на мен направо ми се къса сърцето като и видя влажния поглед,Чистя ги и след 20 минути пак...нямам лайка тук, но и капвам отвреме - навреме по малко кърма. Доктора ни го няма в града и чак в сряда ще е тук.Дайте съвет  Praynig #Crazy, че съм се ошашавила и ми се реве всеки път като я погледна в очичките.

Общи условия

Активация на акаунт