Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои основни правила за грижа за бебето у дома?
Какви са препоръките за къпане на бебето?
Какви са препоръките за грижа за пъпчето на бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои основни правила за грижа за бебето у дома?
Основните правила за грижа за бебето у дома включват изцеждане на гърдата след хранене, смяна на памперса преди хранене, къпане със специален шампоан и поддържане на влажна стая. Освен това е важно да се следи оригването, да се избягва мазането с масло след вечерното къпане, да се предпазва пъпчето и да не се използва твърде много козметика.
-
Какви са препоръките за къпане на бебето?
Препоръките за къпане на бебето включват поддържане на стайна температура с 3-4 градуса по-висока от нормалната за бебето, използване на вана с вода до 10 см дълбочина и добавяне на бебешки шампоан към водата. Къпането трябва да продължи между 5 и 10 минути, като се избягва зоната около пъпчето, докато не падне.
-
Какви са препоръките за грижа за пъпчето на бебето?
Препоръките за грижа за пъпчето на бебето включват почистване със спирт, използване на антисептичен прах след падането му и избягване на мазанe с крем против подсичане при всяка смяна на пелените. След падането му секретът може да бъде и „кървенист“, като при продължаващо кръвотечение се препоръчва консултация с педиатър.
-
Какви са препоръките за хранене и кърмене на бебето?
-
Какво е мнението за приемането на магнезий и но-шпа по време на бременност?
, Шейново
Шейново
Чудна нова темичка
Изчетах я няколко пъти с голям интерес.После съм убедена обаче ,че всяка една от нас с всяко бебче ще има тотално различни режими и подходи за времето на сменяне на памперса,храненето,спането,къпането и разходките,защото всяко бебче си е уникално човече с уникални изисквания и претенции.Хубаво е да имаме нещо ориентировачно като информация в началото,а после ще споделяме от собствен опит. 
При мен преди да ми открият бактериите също забелязах, че пишкам много по-често от обикновено. Дано не ти се наложи антибиотик, но и да се наложи поне ще знаеш, че от това са били контракциите ти!
ама дали се дължи на климатично-сладоледения ми режим или е по-сериозно не знам.Малко се поомърлушох от това, но бебко щом е добре знчи вс. е добре 
. Макар, че ще ми е второ детенце, първото ми раждане беше отдавна и сега с удоволствие си припомних неща, които бях позабравила. Вече нямам търпение да се срещна с новото човече, а при вас как е ?
Казвам пак, защото преди 4 години раждах малката със секцио пак заради седалищно предлежание. Сега така се надявах, че ще раждам нормално... Така съм се уплашила, че вече много се притеснявам от предстоящото раждане.
,има неща,които се разминават и с моя опит,но като гледам не е само при мен.