Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 672
  • 663
  •   1
Отговори
# 555
А домашните кучета са доста, даже взеха да стават повече семействата с куче, отколкото тези без. Така че, освен да свикваш и да си потискаш омразата, друго не можеш да направиш.
Защо реши, че мразя кучета? Ненавиждам самонадеяни, арогантни, лесно засягащи се стопани на кучета, които непрекъснато ми навират любовта си към животните и величието на техните питомци, както и начина по който трябва аз да живея, за да осигуря място на кучешката популация.
Скрит текст:
ПП Не мразя, не се страхувам, напротив имам симпатии към определени индивиди от кучешкия род. Не отглеждам куче, защото не мога да му осигуря условия, при които да се чувства комфортно.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 13:15 от Mama_Nana

# 556
Aха,а този убиец,защото много е обичал кучета,затова е ходил на две седмици да ги храни.Трябва да го осъдят за предумишлено убийство.

# 557
На мен отдавна ми стана ясно, че ако ние с кучетата спазваме закона и си ги водим на повод и им събираме отпадъка, то хората около нас нямат претенции към нас. Защо останалите не можете да го разберете? Защо трябва да съпоставяме хората срещу кучета, деца срещу кучета. Ами като ви пречат шумни и викащи деца не стоите там, ами отивате на по-тихо място. Съпоставянето не замазва очите на околните, че нарушавате някои разпоредби и не ви оправдава. Всяка община е определила места за свободно пуснати кучета и това, че някъде се пускат по принцип кучетата да потичат, то това не го прави автоматично разрешено. Или поне погледнете нещата от друг ъгъл - за безопасността на собственото ви куче нали ви е грижа.. на къс повод вероятността да налапа отрова, боклук, л@йна, да бъде наритано и т.н няма как да се случи.

# 558
Емоциите са излишни...да.
По един повод на кучето...да са спокойни и двете страни...

Чудя де тази дентална експертиза защо толкова се бави? На жертвата отдовна направиха аутопсия...какво толкова ги затруднява да вземат отливки?

# 559
  • София
Aха,а този убиец,защото много е обичал кучета,затова е ходил на две седмици да ги храни.Трябва да го осъдят за предумишлено убийство.
В интерес на истината - през два дни е ходел и кучетата не са озверели от глад, а са воювали за територия - поне така твърди някакъв експерт - от ТУК.
Иначе за предумишленото убийство всички го искаме, но законът не го позволява.

А от горния линк аз разбрах, че не съм права, недооценила съм защитниците на агресивни животни.
Преди година Нина Огнянова осинови питбул, който нападна дете и го уби. Според нея всяко животно, отглеждано по подобен начин, може да прояви поведение, поразлично от типичното за него. Тя е на мнение, че ако кучетата се разделят и отидат при хора, които са запознати с породата и биха се грижили добре за тях, не би било проблем да се превърнат в нормални домашни любимци.
 newsm78  ooooh!

# 560
  • Русе
Тя е на мнение, че ако кучетата се разделят и отидат при хора, които са запознати с породата и биха се грижили добре за тях, не би било проблем да се превърнат в нормални домашни любимци.[/i]
 newsm78  ooooh!
  Имах най-любвеовилния кокер шпаньол, който ме разбираше и слушаше не по зле от дете, даже доста повече. Обаче всяко животно си има инстинкти ,които може да се провокират и неволно. Въпреки че се оставяше на детето да го мачка и носи като плюшена играчка, не съм си позволила никога да ги оставя без контрол докато беше бебе. То и човек може неволно да нарани, а това е животинка със зъби и нокти.

# 561
На мен отдавна ми стана ясно, че ако ние с кучетата спазваме закона и си ги водим на повод и им събираме отпадъка, то хората около нас нямат претенции към нас. Защо останалите не можете да го разберете? Защо трябва да съпоставяме хората срещу кучета, деца срещу кучета. Ами като ви пречат шумни и викащи деца не стоите там, ами отивате на по-тихо място. Съпоставянето не замазва очите на околните, че нарушавате някои разпоредби и не ви оправдава. Всяка община е определила места за свободно пуснати кучета и това, че някъде се пускат по принцип кучетата да потичат, то това не го прави автоматично разрешено. Или поне погледнете нещата от друг ъгъл - за безопасността на собственото ви куче нали ви е грижа.. на къс повод вероятността да налапа отрова, боклук, л@йна, да бъде наритано и т.н няма как да се случи.
Ако всички собственици на кучета мислеха като теб нямаше да го има вечният конфликт кучкари-некучкари, нямаше да има и подобни инциденти. Поздравления за това, че си един съвестен гражданин.

# 562
Кучетата проявят агресия неочаквано и необяснимо или при провокация. Мнението на жената приютила питбула е точно. Ако кучето проявява агресия при провокация, то с работа и опит може да се владее въпросната агресия и реакцията на кучето спрямо това, което го провокира. Обаче ако кучето проявява неочаквана и необяснима агресия, то колкото и да се работи с него самото куче е непредвидимо и не знаеш кога да очакваш да “превърти” и нападне.
В моя град наскоро ЗОО защитници и ветеринар приютиха такова, което стопаните искаха да “приспят”. Направиха опити да го променят, но то просто “включваше” и “изключваше” без провокации. Както го галиш и си играеш с него, то в един момент се обръща и захапва. В случая кучето беше “приспано”, защото нямаше как да му се търси дом след като е непредвидимо агресивно и то към хора, които го отглеждат. Агресията не е само агресия, а съществуват няколко вида агресия, като в някои случаи тя може да се преодолее, но в някои случаи не и в тези случаи дори и ЗОО защитници не биха се противили на евтаназия като единствено решение за опазване на здравето и живота на хората.

# 563
  • София
За агресията съм съгласна, но не считам, че жената е права относно петте кучета от глутницата - няма как да станат кротки домашни любимци след случилото се - те вече са "стръвници".
Историята с нейния питбул, убил дете, е съвсем, ама съвсем друга. Кучето винаги било вързано на къс синджир, недохранено, а 3-годишното дете, оставено без надзор, влязло в чуждия двор и се завряло при него. Няма да споменавам етноса на родителите.  Sick
Оказало се, че пибулът не е агресивен, а много гладен, болен и наплашен. Явно е бил провокиран и е решил, че е заплашен и трябва да се защитава - така се е стигнало до трагедията. В момента кучето е при нея - тя го отглежда, има и малко дете на 1.5 години. - ТУК
Никакво сравнение не може да се прави между това куче и глутницата, убила човек - петте кучета са подивели и нямат място сред хората. Виновен е стопанинът им, който ги е докарал до това състояние - следва да бъде съден и за това.

# 564
  • София - Рим и обратно
Що се отнася до питбула "убил" тригодишно дете, аз никъде не видях доказателство, че именно това се е случило. Силно се съмнявам, че просто са допуснали някакъв инцидент да се случи с това дете и си измиха ръцете с кучето. Ако някой разполага с доказателства, че кучето е убило детето, нека ги сподели.

# 565
  • София
Ами замазаха работата, последно - "виновни няма". Като се знае колко лъжат някои наши мургави съграждани - може би наистина кучето тук няма нищо общо и е добре, че е спасено от синджира и глада.

# 566
  • Другата България
Помня случая.
Не оправдавам или обвинявам никого, допускам отново обаче вина на стопанина.
Факт е, че за този случай осъдени няма.
За смъртта на дете, независимо от какъв етнос е.
Затова и допускам сега да се случи същото, или поне собственика да се отърве съвсем леко.

# 567
  • София
Не знам, сложен е въпросът доколко все пак е отговорен всеки като стопанин на куче спрямо тези, които са безотговорни.
Ако имам куче в дома си и влезе крадец, а кучето го нападне и нарани - каква е моята отговорност?
В случая е същото, но понеже е дете - отговорни би трябвало да са родителите му.
В случая с Димитър, обаче, никакви такива сложности няма и ще бъде скандално, ако този боклук се измъкне от отговорност.

# 568
  • при късмета

А мразещите животни са ми силно подозрителни и съм изключително скептична към декларираното им човеколюбие. За мен нещата са неразривно свързани. По-скоро с течение на времето става ясно, че са чисто и просто непоправими егоисти, а не филантропи-животномразци. Такива не съществуват.
Установено е, че колкото повече знания има един човек, толкова по-малко страхове го владеят, а колкото по-малко са страховете, толкова по-малко омраза има в душата си.
А разрешаваш ли да обича други животни, пък кучетата да не са му точно любимите? Всички гледащи кучета, този път конкретизирам, точно гледащите само и единствено кучета, са с гръмките фрази, за животните по принцип и някак изведнъж (или не толкова) се оказва, че имат предвид само кучета. Не, няма човек който да обича всякакви и всички животни еднакво. Гледащите други животни, не са никакви стопани, само отглеждането на кучетата е важно и грижите за другите животни, не са толкова добри, колкото те полагат за кучетата си. И теб има животно от което те е страх, ибиваш хлебарка като видиш, комари, мухи и т.н., и избягваш и паяци примерно. Но парадираш, че свързваш отношението на хората към животните. Ами спадаш към категорията хора, които твърдиш, че не съществуват. Или както всички останали казваш "животни" но имаш предвид "куче.
За твърдението ти за интелигентността на кучето ти, мога да ти кажа, че сме гледали пенсионирана, граничарска немска овчарка. Без никой да го е виждал това куче ще е по-сигурен в моите думи, когато ти кажа, че интелигентността на твоето не може да му стъпи на малкия пръст, а вероятно и твоята. А си с претенции и твоята и на кучето да е по-висока от средностатистическия човек, та на този фон, звучиш смешно. Или поне мен не можеш да убедиш, защото знам какво е да имаш интелигентно куче

# 569
  • Насред хаоса
Не оправдавам или обвинявам никого, допускам отново обаче вина на стопанина.
Какъв стопанин? Не използвайте тази дума за безотговорни садисти, които смятат, че щом имат куче, зарязано в жега и студ в двора на къс синджир, с който не може нито да легне, нито да намери удобно място, и му мятат отвреме навреме някой комат сух хляб и по-често една торба бой ей така, от садизъм и проклетия, значи са стопани на куче. Да не говоря пък за ваксини, обезпаразитяване, посещения на ветеринар и подобни "екстри". Никакви стопани не са, а престъпници - и спрямо животното, и спрямо други хора. С удоволствие бих се разправила с такъв по неговия начин.

Общи условия

Активация на акаунт