СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 331
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Сиси, и при моята щерка така. Зарадвали се няколко деца, че били с нея. И аз като теб казах да внимава,.но тя твърди,е е наясно.

Моята етърва ще е квестор, ще взема да и звънна утре да я питам какво е достигнало до нея като най-нова инструкция.

Иначе пратих един мейл на училището, хей така да си имат за информация таз нова инструкцийка, та да си я спазват.

Мен ме дразни фактът, че половината хора си говорят хей така за спорта. Онзи ден например им казала някоя от госпожите, че всеки си сядал, където искал. В инструктажа обаче пише, че всяко дете си има определено място.

# 601
Преди няколко години моя приятелка имаше седмокласничка и беше й написала писмо, тогава много се трогнах, запазих си го и си обещах, че и аз ще напиша подобно. Мисля, че денят дойде и преди малко и аз оставих моето до възглавницата на дъщеря ми:

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 23:21 от Сиси ♥♥

# 602
Най-добрата приятелка на дъщеря ми е в същата зала по БЕЛ. Дано не е разсейващо това.

Сиси, трогна ме Heart

# 603
  • София
Сиси, изключително мило послание. Точно от това имат нужда - от подкрепа, увереност и любов.
Дъщеря ми днес ми каза, че не се страхува от самите изпити, а я напряга цялата суетня около тях, за това, че всички говорят само за това, че постоянно им четат инструктажи и едва ли не се счита, че от това им зависи живота. Каза ми, че днес като е дошла зам. Директорката да им чете поредния инструктаж,  цялата се е разтреперила и като заговори вкъщи затова, отново започна да трепери.
Добре че утре решихме да не ходи на училище. Ще се откъсне малко от обстановката, ще я оставя да се наспи до късно и да разтовари напрежението.

# 604
Сиси, колко прекрасно е казано! Точно, мило и силно! Тази вечер си говорихме, колко е важно да бъде спокоен, за да може да се концентрира и как да го постигне. Нещо подобно продумахме, но толкова хубаво не мисля, че можем да го кажем!
Всички сте толкова креативни и продуктивни, шапка ви свалям и благодаря!
С тези чернови вече тотално се зачудих, какво да инструктирам детето.
Макар и да ми се вижда доста несериозен и безотговорен, мързелив и разсеян, и все се оплаквам от него, имам чувството, че последните дни някак израстна и стана по-сериозен и спокоен, и с точни и ясни мисли и планове.
Категорично ми каза, че не желае да гледа тестовете и отговорите, направо ще чакаме оценките. Разбирам и приемам, макар, че ще ми е много любопитно, особено като ще ви чета.
Лека и спокойна!

# 605
  • София
Чета ви тези дни по малките часове и се вълнувам с всички. Радвам се, че ви има. (прегръдка от старите емотикони Simple Smile ) Включих се и стискам палци за бебе Джони.
На всички други болни и неразположени - стиснати палци да се представят по най-добрия възможен начин. Здравето е най-важно наистина.
Усещам набора, че вече се напряга от самото очакване да дойдат датите. Днес даже ме пита защо има един ден между двете НВО. Казах, че е за почивка. Бяхме решили да не ходи на 18, но той иска да иде за часовете по МАТ. Така са се разбрали с класната - дано се разсеят малко. И той казва, че няма да гледа после отново задачите. Няма да го карам.
Благодаря пак на всички, които помагат с инфо и синтезирани материали! Благодаря, Русалке, и за чудесното разсейване и забавление със стиховете ти.

# 606
  • Варна
Чета ви вълненията,а при нас е завидно спокойно.Снощи ми каза синът ми,че много повече се е притеснявал в четвърти клас,защото тогава местата бяха много малко.Аз поради същата причина съм спокойна,изобщо нямам желание да си причинявам този стрес втори път.Пък и вярвам,че ще успее за там където иска.В неделя е на последен урок по БЕЛ по негово собствено желание,макар че приключиха с материала.Относно пликовете госпожата по БЕЛ ми обясни,че квесторите следят за всичко и няма такъв случай до сега  да се обърка нещо.Служебните бележки са раздадени и инструктажите направени.Вторник имат два часа математика само.
Успех на всички деца!!!
Ще мине и ще замине,а този стрес е напълно излишен.

# 607
Сиси, прекрасно е, много силно ме трогна!  Heart
Аз пък мисля в неделя да омеся питка с Мила заедно и да я нарека за късмет.
Такаа, вчера девойката ми каза, че госпожата по география им е подготвила изходно по географии за 18-ти. Мислех да си ходи на училище, но вече съм сериозно разколебана. Тя нещо май го прави нарочно. Не харесва класа, веднъж ги беше обвинил целия клас за нещо, което не бяха направили и на наказателното контролно децата бяха предали празни листа или обяснение защо не е редно така.

# 608
  • Sofia
пенсионирана русалка, нали имаш всичките стихове събрани? Така ги нацелваш Smiley Благодаря за основните задачи! Не видях маникюра с Чинтулов, но който спи вечер... Laughing
Благодаря на Дидева за формулите!

Снощи бях на обща родителска среща за седмокласните родители - нищо ново. Някои водиха запсики, снимаха...голяма работа. Води се от директорката и ме сърбеше езика да я питам дали знае, че наблъскаха всички изходни и класно в тази последна седмица, но си викам "затрай си на изпроводяк". И за черновите не я питах - синът ми ще действа според ситуацията. По математика може да ги откъсне неволно.

За тия учители с контролни и изходни на 18-ти, думи нямам....Rage

Момичета, да преговорим пак за писането на редовете, кое точно от букви като "д" и "р" нямало да се вижда при сканиране, когато е на най-долен ред на листа ли трябва да внимава???

# 609
Добро утро,още малко остана.
Днес ни е последния урок по МАТ. Снощи до късно, по нейно желание, решава задачи, упражнявала се.
Преди малко замина на училище в приповдигнато настроение, класът им е много задружен, сега са едни раздели, чудо  Grinning
В нашата математическа гимназия има само една паралелка 7ми клас. В понеделник и сряда училището ще бъде само за тях  Wink

Сънчо, чакаме да пишеш какво е казала етървата.

Директорите инструктират ли квесторите непосредствено преди изпита? Ако е така да взема да им напиша и аз имейл за тези чернови.

Благодаря за формулите, веднага бяха разпечатани и предадени  Hug

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 07:47 от Киф

# 610
Квесторът - Явява се в сградата на училището не по-късно от 60 минути преди часа, определен със заповед на министъра на образованието и науката за начало на изпита от НВО. Запознава се срещу подпис с настоящия инструктаж и получава копие на инструктажа.
Само ще добавя, че случайното откъсване и забраната за разтелбоТиране не присъстват в настоящия инструктаж.

# 611
  • у нас
Момчетата с какви дрехи ще ги пращате на матурите - с дълги панталони ли? В тези жеги?

# 612
кативики, това, до което си писала и откъдето имаш отговор, не е МОН, а РУО-София.
Още някой беше споменал, че е писал запитване. Дано да е било до МОН, за да имаме някакво по-единно и категорично тълкуване за цялата страна.

Ти да видиш - имам отговор от МОН и според тях нямало противоречие
Скрит текст:
Нарочно не е в скрит текст за да се види от повече хора

ТОВА Е МОЕТО ЗАПИТВАНЕ :

Здравейте,

Съгласно Ваше писмо с изх.№ РУ01-17231/11.06 до Директорите на столичните училища е описано, че листовете за чернова могат да бъдат откъснати при необходимост.

В ГРАФИКА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НВО 7 КЛАС през учебната 2018/2019г. в точка 3 е указано, че листовете за чернова не се разкопчават.

С оглед на тази противоречива информация,   и  че първата дата от НВО е на 17.06., моля спешно да върнете отговор дали черновите могат да бъдат отделени от свитъка.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ОТГОВОР ОТ МОН

Във връзка с Ваше запитване с вх. № РУО1-17680/ 13.06.2019 г. относно листовете за чернова Ви обръщам внимание, че противоречие в посочените от Вас текстове няма. Листовете не се разкопчават по принцип. При необходимост е възможно, т.е. допустимо това да се случи и то няма да доведе до негативни последици като анулиране на работата на ученика, например. Най-важно е всички листове да бъдат поставени коректно в съответния плик, както и да не се смесят поради невнимание листовете на двама или повече ученици, тъй като баркодът на всички листове на един ученик следва да е един и същ.

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО
СОФИЯ-ГРАД

# 613
  • Sofia
Момчетата с какви дрехи ще ги пращате на матурите - с дълги панталони ли? В тези жеги?

Късметлийската тениска на DEATH и памучни къси панталони - най-леките възможни.

# 614
  • София
Къси панталони и тениска.
В тази жега мисля само за удобството на детето.

Общи условия

Активация на акаунт