Криминални досиета

• 488 436
  • 9 595
  •   362
Отговори
# 7 950
Ето го профила на Калушев във Фейсбук - https://www.facebook.com/I.Kalushev. Последната му публикация е от 1-ви февруари.

# 7 951
„ Не разбирам, какво е изключителното в това да я е критикувал.”
Защото няма нищо изключително в това. То много хора я критикуваме, но не сме представили себе си/уменията си да преподаваме, като абсолютната най-добра алтернатива и описание на всичко останало като „кочина”.
Това е свойство на сектите, когато отхвърлят нещо, което е общоприето, за да сложат нещо свое на негово място (учение/водач). Най-често нещото, което се отхвърля е нещо, с което повечето хора не са съгласни, но не са открили алтернатива.

# 7 952
Сега рових за информация за официално издирвани по случая и попаднах на това, новината е от вчера и не мога да я дочета докрая, нямам платен абонамент за Дневник:

След убийствата в хижа "Петрохан" МВР е обявило за издирване по регистрационен номер три леки автомобила със софийска регистрация и един с варненска. Номерата са били спуснати неофициално до дежурните служители на граничните пропускателни пунктове в страната без данни за издирвани хора, без снимки, пол и възраст, но със заповед за задържане, научи "Дневник". Служители от Гранична полиция разказват, че това е необичайна практика за обявяване за издирване заради липсата на данни за лицата, които се търсят, но обясняват това с риска от изтичане на информация.

# 7 953
А бащата умишлено ли сбърка името на селото, където е било детето? Село Българене на морето няма.
Толкова го е запомнил името..
Има с. Българи, което не е на морето, но е близо - пряк (лош) път II-99 е 17 км. Царево. Съседно на него е с. Кости (което е в сигнала на дядото на Леон). Така че базата им е някъде там. Искат да се гмуркат, но са купили нещо евтино наблизо.

# 7 954
  • София
Знам че го има, но го смотоляви при второ или третото запитване. Май  умишлено го обърка.

# 7 955
Мисля, че един от най-големите проблеми е липсата на вяра в институциите. В момента малцина вярват, че се работи и търси нещо и че ще разкрие, или пък намери, накаже някой. Напротив
Затова пък напълно логично се търси политически чадър, конспирация, мафия и т.н.

# 7 956
Както се и очакваше ,кмета на Гинци замлъкна...

# 7 957
  • Deutschland
Да не би да е това?

# 7 958
Според мен търсят, решили са да е по този начин поради някакви обстоятелства.
В някакъв момент ще разберем защо.

Освен това не вярвм, че семейството на Алекс не им съдейства, а появяването по тв за мен е съгласувано е полицията.

# 7 959
Кметът на Гинци беше поДемно лице и направи голям гаф, че разказа.
Сега не зная как ще валидират протокола за оглед на местопроизшествието
Както се и очакваше ,кмета на Гинци замлъкна...

# 7 960
  • София
Той по принцип, като поемно лице, не трябваше въобще да говори, ама...БГ следствие, прокуратура, служби 🤣.

# 7 961
  • София
...ама...БГ следствие, прокуратура, служби 🤣.
Той не е техен представител, но пък от него научихме най-много... за беда на разследването...

# 7 962
Мисля, че един от най-големите проблеми е липсата на вяра в институциите. В момента малцина вярват, че се работи и търси нещо и че ще разкрие, или пък намери, накаже някой. Напротив
Затова пък напълно логично се търси политически чадър, конспирация, мафия и т.н.
Да, липсата на доверие в институциите е огромен проблем. Не само в конкретния случай, по принцип.
Тук имаме намесени МОСВ по повод споразумението, Агенция по горите, РИОСВ във връзка с подавани сигнали, ДАНС, МВР и накрая повече въпроси, отколкото отговори. Тези хора са били в хижата няколко години - според твърденията въоръжени и оборудвани с техника, заградили са някакъв периметър, проверявали са случайни минувачи и държавата явно не се е намесила. Миналата година имало сигнал за Леон и там няма действия. Сега МВР се чуди какъв цирк да спретне, Сарафов говори пълни глупости, министърът никакъв го няма.
За какво са ни всички тези институции в крайна сметка?

# 7 963
И аз първо за него се сетих.

# 7 964
Даже се вярва, че те стоят зад убийствата и търсят героя лама и смелите му млади помощници да ги отстранят и тях.
Не е неразбираемо това недоверие, Сарафовци и прасета заслужават да висят по клоните, но в случая, много от недоверието е поради това, че са намесени политици от добрите сили и някои хора просто са пристрастни. Ако тоя гуру беше близък на прасешки политици и финансиран от техни бизнесмени, същите хора щяха да пишат други работи.

Общи условия

Активация на акаунт