Криминални досиета

• 472 421
  • 8 742
  •   153
Отговори
# 8 550
Относно финансирането, само това намерих: “Cleardeep е обезпечила подводни гмуркания на екипа му в Мексико и му е помогнала за изследване на мащабна пещерна система в България” - https://dnes.dir.bg/obshtestvo/fondatsiya-finansirala-sas-stotit … v#google_vignette

# 8 551
  • София
"До сега в моята богата практика не съм срещал случай, в който спонтанно и импулсивно да са убити трима души, освен ако не са прегазени от валяк, заяви с ирония Йорданов."

Т.е. в богатата си практика е срещал случай, при който спонтанно и импулсивно трима души са били прегазени от валяк?

Ни с иронията му се получава, ни със синтаксиса.

# 8 552
  • Варна
Допадна ми предложението, че децата са от аутистичния спектър.
Бабата на Леон казва, че когато последно го е видяла, двамата отново са играли, но той бил по агресивен с играта си с нея.
Дете на над 8 годишно ако играе с баба си, няма ли да е настолна игра например, а не игра в която има физически контакт?

Може би и Александър е такова дете и родителите са му ги оставяли за дълго, защото е успявал да има контрол и въздействие върху тях.

Обществото приема аутистичния спектър за болест, но той според мен, не. Аз мисля, че убеждава родителите, че тези деца имат мисия, знам ли какво и не са болни.

Ако момичето е реално, то няма да е наркоманка, а аутист.

# 8 553
Когато се води разследване  - от ден първи и от игла до конец, едва ли се тиражира по медиите като някакъв тип детективско риалити.

# 8 554
"До сега в моята богата практика не съм срещал случай, в който спонтанно и импулсивно да са убити трима души, освен ако не са прегазени от валяк, заяви с ирония Йорданов."

Т.е. в богатата си практика е срещал случай, при който спонтанно и импулсивно трима души са били прегазени от валяк?

Ни с иронията му се получава, ни със синтаксиса.
И кой каза, че са убити импулсивно. Може и да е планирано.

# 8 555
Самият факт, че 15-годишният все още не е при семейството си, за какво говори?

За мен от камерите на Петрохан ясно може да се види кои и какви коли са отишли към хижата.

Дано всички усилия на службите са в посока закрила на детето. Съмнявам се, докато са били всички дружно там, хората на Таки да са дошли.

Въобще как Таки би позволил те да съществуват ин дъ фърст плейс, ако са били толкова рискови от това да видят/чуят нещо. Защо самият той не я е придобил тая ключова хижа.

Освен тях, всякакви билкари, гъбари, берачи на боровинки и ком еминейци сноват напред назад. Всеки може да види всичко.

За мен смсът е написан след убийствота, както и стихчето, което пак затвърждава нарцистичния профил. Стана тя, каквато стана, ама аз съм си бял и добър все още.

Остава въпросът как той, плюс евентуално въпросният ники са се саморазправили с останалите.

# 8 556
  • Разпиляна във въображението
Бих предположила, че всичко, което се изговаря от прокурори, полицаи и т.н., е за да не обявят този Лама за убиец и похетител на дете. Ако смятат, че може съвсем да превърти и да стане още веднъж убиец. Сега всички се упражняваме върху разни версии, гадаем този самообявил се Лама колко хора и неориентирани младежи е успял да убеди, че е някакъв свят човек, Учител, и да му се поверяват деца и много, много пари. Ами като секта са, как да не са - затворено общество, отдалечени от хората, само мъже, обградени с ограда, дронове, оръжие и постъпления от родители. Че си купил и няколко имота.

Има убити хора, ако се вярва на информацията, като екзекутирани. Трябва обяснение, трябва да има обвинени.
Т.е. мисля, че Полицията нарочно укрива данни и не споделя всичко.

# 8 557
  • София
Нито едно от децата на замесеното семейство не е аутист. Те се познават с Каушев от години ама наистина от години. Заедно са ходили на много места. Не е нещо ненормално децата да ходят на експедиции.
Това не означава, че случилото се е нормално, но не означава и че родителите имат вина.

# 8 558
При всички положения, каквото и да е било, примерно тримата убити да е било предвидено да хартисат в някой момент, всичко изглежда някак набързо направено и припряно - измислен нескопосан пожар, нещо като самоубийство, омотана ритуалност, нелогични действия от всички, вкл. роднини, а също и смс-и и други изявления.
Изглежда да има някакви обърквания от различни участници и накрая ефекта да не е това което е трябвало.
Едва ли не разни импровизации са се случвали. Същото и с органите заети със случая.

# 8 559
Ако децата, с които работи ламата са аутисти, донякъде разбирам родители им. За такива деца, особено не вербалните, училището е истинска мъка, по-добре им е този начин на живот.

# 8 560
Активна дезинформация, за която и потребителките тук помагат безплатно. Обвинения без нито един съществен факт.
Докато се чудите над родителските избори, опасни убийци са на свобода, далече от прожекторите.

# 8 561
  • София
Дано всички усилия на службите са в посока закрила на детето. Съмнявам се, докато са били всички дружно там, хората на Таки да са дошли.

Да, Лама пътувал специално от Кости до Петрохан на 1 февруари и баш тая вечер Таки (или дървената мафия) пристигат да убиват. Но понеже са професионални екзекутори, убиват само трима, а другите успяват да се измъкнат с най-светкавичното и маневрено ППС за бягство от мафията, което изобщо съществува - кемперът.

# 8 562
Ами освен да тръгнем да ги дирим!
Активна дезинформация, за която и потребителките тук помагат безплатно. Обвинения без нито един съществен факт.
Докато се чудите над родителските избори, опасни убийци са на свобода, далече от прожекторите.

# 8 563
  • sofia
Моята лична версия - Иво К. е бил в полезрението и наблюдението на службите заради децата, въпрос на време е било цялата му "обучителна" дейност да приключи. Намирам логика в смс в този контекст, там няма нито пещери, нито природа, има помагане на деца и неговата борба срещу кочината и свинщината. Върнал се е именно в България защото тук е знаел, че ще бъде "защитен" до някаква степен заради контактите на баща му с ДС, все пак този човек е знаел твърде много, но май вече не е сред живите.  За мен не стана  ясно самият Калушев как и какво е учил. Вероятно е разбрал, че един от тримата е внедрен от службите за информатор, но не е знаел кой, почувствал се е предаден в светлината на засиления си егоцентризъм. Детето в момента му осигурява безопасност, знае, че нищо не може да му се случи, докато то е с него.  Знам, че ще ме оплюете,  но  мафията в моя филм я няма.😀  Сега могат от фирмата на Халваджиян да ми се обадят за сценария😂

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 15:20 от googlish

# 8 564
Разбира се, дайте си децата при Калушев да берат гъби, важното е да не пушат. Е може малко да станат свидетели на убийства и да поизчезнат, но все пак връзката с природата е най-важна.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт