Криминални досиета

• 491 906
  • 9 721
  •   357
Отговори
# 8 655
Тримата убити са казали, че това с децата трябва са спре (някъде го мярнах като коментар това, от интервюто на тяхна близка).
Възможно е те наистина да са били заети повече със защита на природата, докато Калушев да е натискал повече за това с децата.
И от там вече да е тръгнало напрежение, което лека полека в прерастнало в сериозен конфликт.

Точно както си мисля от снощи, имали са вътрешни търкания.

Ако можете, пуснете линк с тези изказвания.

# 8 656
Леон не е бил от бедно семейство. Там сигурно е ненормална семейната среда -прекалено възрастен баща и майка, която се занимава с неясни за мен дейности.

Да, така е. Но там виждаш, че бабата и дядото са го спасили, намесили са се. Явно разширеното семейство е имало достатъчно ресурс (социален, емоционален, родителски), за да спасят детето от лапите на Иво.

# 8 657
  • софия
След всичките тия изписани страници за живота, поведението , вижданията на въпросните лица....какъв мотив за убийство или самоубийство виждате...На база всичко изровено вярно или невярно, къде виждате логичен мотив...

При такъв арсенал с оръжия, абсолютно незаконно притежавани, тези топлинни дронове, тези чудеса, според мен изобщо не става дума нито за опазване на шипките и гъбките, нито за плуване на дечурлига в калните гьолове из пещерите на Мексико. Най-вероятно е нещо много по-мащабно (и свързано с Мексико, според мен), за което обикновените хора никога няма да разберем.
Какъв е арсеналът? Откъде разбрахме, че е незаконен?

# 8 658
Родната полиция може и да знае, но да не иска да споделя.Stuck Out Tongue Winking Eye

Като гледам каква люпилня на версии е тук.
Ще изчакат още малко, например да хванат Ламата и ще си изберат версия за обществото.

Трябва на хванат Ламата. Иначе може да им развали избраната версия.

# 8 659
Момчето също е супер важно. За него има шанс да бъде спасено, и физически, и всякак.

# 8 660
Какъв е арсеналът? Откъде разбрахме, че е незаконен?
В интервюто на Дарик бащата Макулев дава инфо какво е виждал в частния дом (защото реално не е хижа):
- лъкове и арбалети за спортна стрелба;
- въздушни пушки, които външно приличат на някакви други оръжия.

Трябва на хванат Ламата. Иначе може да им развали избраната версия.
Не точно хванат - може да го убият, заради оказана съпротива (с въздушна пушка) или самоубият. По-удобно е нали, мъртвите нямат право на процес и версия.

# 8 661
Arizona, това, което казваш, всъщност е много интересно. Мъжът ми също смята, че са се занимали с грешното дете (евентуално момичето от съобщението).
Ако е така, наистина може да са разбрали, че предстои още един сигнал срещу тях.
Тримата убити са казали, че това с децата трябва са спре (някъде го мярнах като коментар това, от интервюто на тяхна близка).
Възможно е те наистина да са били заети повече със защита на природата, докато Калушев да е натискал повече за това с децата.
И от там вече да е тръгнало напрежение, което лека полека в прерастнало в сериозен конфликт.
При сериозен конфликт, жертвите няма да стоят и да чакат да ги убият....Изстрелите ще са повече от един...Човек, който не е убивал друг човек, ще стреля няколко пъти, несигурно...А тук имаме точен прицел, веднъж за всеки...Стоейки на едно място, жертвата е била в страх от убиеца, дори не са вързани...А от това което имаме за Калушев не го прави убиец, камо ли масов

# 8 662
Барса, за мен мотивът е в имейла ---кочина, сънища усмивки...али бализми, но имаме споменато "помощ на болно дете", което било последната капка. Тази помощ не се е получила, някой е попречил, не се е съгласил. Може да са тримата съратници.

Аз смятам, че това е мотивът -- някакво дете.

# 8 663
Момчето също е супер важно. За него има шанс да бъде спасено, и физически, и всякак.

А ако в момента е спасен?

# 8 664
  • София
И аз съм съгласна, че поне трябва да кажат какво е. Но има два варианта или 1. да не знаят все още в детайл какво точно е станало или 2. не искат информацията и детайлите по някакъв начин да саботира връщането на детето, например да провокират Калушев.

Мързеливка, какво лошо има в това, че организира лагери  Св.Делчев? Дай Боже да има лагери за децата, това е супер.

Ама лагер е едно, едногодишна школа за дете в Мексико е друго, дългогодишно отглеждане, обработване, груумване на малки момчета е съвсем трето.
На много места се пише, че на Иво му викали лама, защото обяснявал за будизма. Това е лъжа, Иво сам СЕБЕ СИ нарича ЛАМА в много от своите видеа и в сайта на духовния си център в мексико, както и във форуми за тибетски будизъм. Той самият твърди, че е постигнал някакво просветление (не знам точния термин), което го прави Лама.

Няма лошо, нека си организира, но се питам защо , от какъв зор е дал такова  интервю в синхрон с  линията на медиите ,  внушаващи и вменяващи какво ли не за Калушев.  Лама  всъщност  е название за  духовен учител в тибетския будизъм. На мен вече ми омръзна тази ежедневна, ескалираща линия на търсене на вина и всякакви обвинения и внушения    относно   тези хора.

# 8 665
Дай  Боже така да е. Но едва ли биха го крили.

# 8 666

А ако в момента е спасен?
Ламата го спасява от Сарафов и Бойко ли имаш предвид???

# 8 667
  • София
От смс-а до майката пише да не вярва на нищо което ще чуе и че нещо е преляло чашата. Това ми изглежда като вероятност да е бил подаден втори сигнал (подобен на бабата на Л.,  може би за момичето за което пише) и да е очаквал проверки или нещо да се разшуми и да е решил да бяга.

Това и на мен ми звучи много логично. Но няма обяснение за убитите трима, освен ако действително не са били секта. Доста от изнесените неща за мен говорят, че доверието към Калушев е стигало до някакво нездраво ниво на обожание, да не кажа култ, но доколко е това, дано разберем.

Вариант всичко да е било заради Ивайло Иванов също е много интересен. Но тогава стои въпросът защо хора, които знаят, че имат опасни връзки, контакти, засягат сериозни интереси, ще се обграждат точно с деца. Друг вариант е Калушев да е бил по-обсебен от детско-възпитателната тема, т.е. той е бил, това е очевидно от собствените му изяви, а паралелно Иванов да е имал някакви контакти и интереси, или конфликти по линия на Росатом, което наистина е тлъста точка в нечия биография... Ама то тогава егати сборището ще да е била тая хижа, само Мерилин Менсън, Джак Изкормвача и баба Яга ще са липсвали...

# 8 668
Барса, за мен мотивът е в имейла ---кочина, сънища усмивки...али бализми, но имаме споменато "помощ на болно дете", което било последната капка. Тази помощ не се е получила, някой е попречил, не се е съгласил. Може да са тримата съратници.

Аз смятам, че това е мотивът -- някакво дете.
Това не е мотив...

# 8 669
Това за Ивайло Иванов е по-скоро в рубриката куриози - представител на Росатом воюва с бг мафията...

Писмото за мен е обяснение към майката, с която К. е имал силна връзка - и това за момичето в нейна чест, и за прелялата капка, и обвиненията към обществото. Не е казано, че всичко е истина, човек когато тръгне да се оправдава, понякога се отклонява от нея.

Общи условия

Активация на акаунт