Криминални досиета

• 483 637
  • 9 325
  •   157
Отговори
# 8 940
Какво мислите за тези записи от камерите, че убитите са подпалили хижата?

Има ли ги изобщо или е поредната димка?

# 8 941
  • София
А има ли ги тези записи или разсъждаваме над поредната догатка, че има записи и те показват убитите?

# 8 942
Най-тъпото нещо, само милиционерски мозък може да го роди.

Палят хижата и се самоубиват, защо? За да им е топло и светло ли?
Или да заличат стари уличаващи в нещо си записи - те знаят паролите и могат да ги изтрият. Но чужд човек не ги знае и затова пали.

# 8 943
  • София
Може и той да е бил мишена, но да е успял да се измъкне. Може би за това бащата е спокоен.  Странно ми е че дори не го допускате това, като опция.

Аз лично (не че нещо зависи от мен) го допусках многократно, но не знам при това положение как е възможно да държи със себе си 15-годишно момче, че и баща му да е толкова дзен.
Освен ако отдавна не се е укрил някъде и в момента дава показания пред комуто там има доверие, за да обезпечи всеобщата, и най-вече на момчето, безопасност. И дори в този сценарий безотговорността му да води тийнейджъри насам-натам, бидейки мишена на смъртна опасност, поставя сериозно под въпрос възвеличаваните му лични и професионални качества.

Нищо подобно не излезе в по-сериозните медии. Само казаха, че имало запис на шестимата в неделя и после как тримата издирвани си тръгват. Това за записи от подпалването го раздухаха само най-най-жълтите сайтове.

# 8 944
Различни информация има за тея записи, така че, засега, звучи като недостоверна.

# 8 945
  • sofia
Да са се отчаяли , че са им прекратили споразумението  с МОСВ😀

# 8 946
Аз от цялата работа вярвам само на думите на генерал Василев и на Кокинов, хората имат богат опит.

# 8 947
  • София
Помислете малко- зоната все още е отцепена, никой не е правил изявление, кадри липсват. Няма как на този етап да е истина.

# 8 948
  • София
Ами да, нещата не изглеждат добре за Калушев,  а защо? Цяла  седмица се правят  от всякакви   хора и институции всякакви внушения, за да бъде очернен възможно повече от всеки бандит и мафиот в тази държава. Ако го оставят жив, ще има отговори.
Сериозно? Лама, рейнджър, "в твоя чест, мамо", "животът е сън", чуждо дете на 15 г. в неизвестност. Какви ще са отговорите?

Лама е тибетски термин използван за духовен учител, който преподава ученията на Буда.
Рейнджър,  ако за вас е нещо  като бандит или мафиот, относно  Калушев , объркали сте се. Ranger е „горски“, „лесничей“, парков охранител,  пазител на природата в този случай.
Чуждо дете на 15 г - детето не е чуждо, а му е поверено от негов приятел , с който се познават от 35години.
Може да е в неизвестност, а може би бащата знае къде е и затова да е толкова спокоен.

# 8 949
  • София
А защо не полицията да знае къде е той и детето, но но не казва? Дали не търсят друг междувремнно?
Що не? И без това нямаме факти, само хипотези....За това бащата е спокоен.

# 8 950
Произхожда от род на агент. Как се купува хижа, как се регистрира "Национална агенция...", как се подписва споразумение с МОСВ, как се загражда туристически маршрут, как печелиш средства по европейски проект, как те финансира Васил Терзиев и още куп хора.
Що за абсурд, има 3-ма застреляни и 3-ма издирвани (даже май 7)?! Защо никой не коментира смъртта на Боян Петров (Светъл му път)?
Най-малкото, част от семейството му фигурира в документите. Също така, не без протекция, заради средата си, си позволяват волността да притежават, заграждат и контролират.
Коя е тази среда?
Откъде са тези протекции?
Не знам как се регистрира фирма с подобно име. Но пак от фейса - справка в ТР показва десетки страници регистрации на фирми с подобни подвеждащи имена. Не съм проверявала, не съм видяла лично, склонна съм да вярвам.
Да, МОСВ е сключило споразумение.
Да, Терзиев е дарявал средства. Дали пък не може просто да споделя някакви общи интереси или каузи и да дарява, без това да го обвързва в престъпна дейност? Или не може, защото е Терзиев и е от ППДБ?

Дори и да има протекции от ППДБ, както от самото начало много усилено твърдиш, защо после никой нищо не предприема? ППДБ колко време бяха на власт? Колко време са на власт сегашните? При политическата обстановка от последните години, дали ако политическите опоненти на ППДБ имаха някакви данни, нямаше да се възползва сто пъти досега? Защо досега всички мълчаха? И продължават да мълчат?

Може да са замесени, може и да не са замесени.
Калушев може и да е педофил, може и да не е. Няма как да твърдя каквото и да било със сигурност. За разлика от теб и още едва-две потребителки.

Виждам само едни нефункциониращи институции и едни много целенасочени и упорити внушения. Които може да са истина, но може и да не са.

Боян Петров пък в каква връзка го намесваш?
Между другото, днес трябваше да празнува рожден ден, светла му памет.

# 8 951
Аз лично (не че нещо зависи от мен) го допусках многократно, но не знам при това положение как е възможно да държи със себе си 15-годишно момче, че и баща му да е толкова дзен.
Освен ако отдавна не се е укрил някъде и в момента дава показания пред комуто там има доверие, за да обезпечи всеобщата, и най-вече на момчето, безопасност. И дори в този сценарий безотговорността му да води тийнейджъри насам-натам, бидейки мишена на смъртна опасност, поставя сериозно под въпрос възвеличаваните му лични и професонални качества.
И аз се чудя, защото с това дете му е по-трудно да се крие.
Логическо обяснение - и детето е мишена (и то е видяло нещо). Но колко е вероятно, не знам.
Вече предположих, че бягат до приятелска служба и там ще говорят. Но дните минават и ако не са избягали първите часове, вече е много трудно.

Няма споменат друг човек, защото службите мълчат. И да има такъв, не го казват. Дано да го търсят, де.
 И от тук тръгват всички съмнения - дори не са казали убийство или самоубийство.

# 8 952
На мен винаги най-правдоподобна ми е била тезата, тримата мъртви да са изкукали от трева и гъби, понеже реално животът им е много скучен в тая хижа и да са запалили хижата в някаква депресия и да са се самоубили. Аз по достоверна версия не приемах, но сега вече и на това не вярвам.
Тези тайните общества яко промиват мозъците на членуващите. Нормален човек с професия и кариера не би зарязал светския живот, да се прави на горски. Хайде Калушев си е бил такъв типаж винаги, но адвоката и счетоводителят не са...

# 8 953
  • София
мързеливка, не ми отговорихте - да Ви броя ли към тея, които биха си поверили детето на грижите на Лама Ивайло Калушев?
Скрит текст:
мързеливка, barsa, какво правят чужди деца по 1 година (всъщност май и повече) с приятел на бащата/семейството? Аз мисля, че не познавам никой, който би го направил или би го намерил за нормално.
Някой в темата би ли си дал детето на семеен приятел за 1 г. в Мексико? Това май е детето,  за което biborana каза, че е добре, защото е завършил елитно училище.

Бащата, който е приятел от 35 г, повтарям - тридесет и пет години !  с Калушев, каза, че му има пълно доверие и  също, че Калушев познава синът му от бебе.
Ето още един човек, който не познавате, но намира за нормално да повери  синът си на приятелят си.

anmasu, кои са ТЕЯ?  Според вас  май са някакви ужасни хора.

# 8 954
Birdflower, точно в тази връзка го споменавам Боян Петров (Светла му памет), защото не мога лошо да си помисля за него, поради това че няма такива факти около него. Затова ми беше въпросът - Вие вадите някакви тези, че може да те изкарат всякакъв, което не е далече от истината, ама защо говорим за Калушев, а не за за друг пещерняк/планинар/ човек занимаващ се с екстремни спортове?!
Сигурно, защото не му е съвсем чиста работата, без да съм квалифицирала или търсила профили във facebook.
Не знам кой и как го подпомагат, но не е случаен човек.

Общи условия

Активация на акаунт