Криминални досиета

• 509 780
  • 10 417
  •   235
Отговори
# 9 975
  • Разпиляна във въображението
И по новините съобщиха, че усилията за търсене са се насочили към Враца и Монтана, а не към морето. Това ме навежда на мисълта, че са се опитвали от полицията да "разкажат" история, която да накара тримата да помислят, че могат да се промъкнат. Осъзнаването, че няма как да се случи, може да е довело до фаталния край.

# 9 976
  • София
Имаше. По памет там, където се споменава за спасяването на дете: „(не е Леон) този път е момиче, в твоя чест...“.

Странно. Сигурна ли си, че не си гледала някакъв фейк? Че имаше тлъста тролска кампания във фейса, от всички посоки, си е факт.

# 9 977
Все пак това е дете и не е добре името му да е развявано навсякъде във връзка с този гаден случай.

# 9 978
Кога е имало такова споменаване? Аз бях от първите, които видяха съобщението, непосредствено след като "изтече", и веднага го постнах тук. Няма Леон в него.

Имаше. По памет там, където се споменава за спасяването на дете: „(не е Леон) този път е момиче, в твоя чест...“.

Мисля, че това с Леон се появи доста по-късно, може би е зле оформено редакционно уточнение.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/sobstvenikat-na-hizhata-s-trima- … -do-majka-si.html

# 9 979
Ето от офнюз, които не могат да бъдат заподозрени в недобронамереност към К., присъства това за Л. - https://offnews.bg/112/sobstvenikat-na-hizha-petrohan-do-majka-m … isalt-860424.html

Според мен по-късно тези думи са премахнати от някои медии по етични причини, тъй като става дума за 9 годишно в момента дете.

# 9 980
На мен ми стана странно как така споменаването на Леон в първоначалната версия на „предсмъртното писмо до мама“ изведнъж изчезна и вече се разпространява без него.
Ако това име официално е заличено, колко още важна информация може да липсва от това, което се подхвърля на жадната за сензации публика?

„Вярно ли е, че ДАНС са пристигнали първи в хижата?“
„Няма да коментирам.“
Ами... Как да им вярваш, как???

Хижата е била под наблюдение, с оръжия, кучета, дронове, т.е. достатъчно рискове е имало. Хората не са били толкова хрисими, колкото хората тук се опитват да ги изкарат. И то по впечатления от разни снимки. Не знам как може с такава категоричност да се защитават.
Това с нареждането на телата едно до друго, по-скоро говори за личен мотив. Мафия не ще ги нарежда, няма и да пише стихове и да кара кемплери по чукарите.
Това е мнение на любителка на крими разкази.

# 9 981
  • София
Не разбирам много неща. Щом е стреляно вътре в колата да направят натривки на ръцете им и веднага ще видят кой е стрелял - дали един е застрелял двама и после себе си, дали всеки подред се е самоубил... Също и балистичната експертиза ще каже много, входно изходните рани от куршумите, дали е стреляно с пистолета в колата... Това трябва е направено веднага и вече да има резултати.
Те имат резултати, но не искат да ги кажат и го казаха. Работи се, не искаме да казваме нищо повече. Естествено, че вече знаят на колко дни са труповете, кой е карал, кой е стрелял. Вероятно други неща не знаят и искат да имат яснота преди да изнесат пълни данни.

# 9 982
  • Fire & Blood ".... ако танцуваш с дракони трябва да очакваш да се изгориш" Джордж Р.Р. Мартин
Не мога да разбера претенциите към полицията в момента. За следствена тайна не сте ли чували? Поне не гледате ли крими сериали?
Да са живи и здрави овчарите явно на тях ще разчитаме да намират издирвани хора. Не трябва да има
претенции към полицията все пак на тях това само им е работа, а на овчаря призвание.
Седем дни обществото стои и чака да свършат нещо. А, да дадоха пресконференция след като
овчар намери още три трупа един, от който предполагаемо на дете. Не никакви претенции не трябва
да имаме, изобщо.
Ама чакайте сега!
Крайната цел е да се удовлетвори нечие любопитство или да се съберат годни за процес доказателства?
Кое е в интерес на обществото- да се намери виновника или да се задоволят сеирджийските потребности на някой. Айде по-сериозно!
Какви сеирджийски работи госпожо? Има убито дете. Какво направи и откри полицията за седем дни? Добре, че бяха овчарите. Хайде малко по-сериозно, отговорно и изискващо към полицията особено, когато става дума за живота на дете!!!

# 9 983
  • Пловдив
Ясно. Аз се информирам оттук и съм решила, че за Леон в есемеса е форумна грешка по трасето.

# 9 984
Къде си го чела, Сийке, това?
Тук се обяснявахме, че не е Леон.

На много места, още първия ден, когато се чу за случая. Тогава за първи път срещнах името и даже се зачудих за момент кой е този Леон. После се направи връзката с жалбата от бабата и дядото.
Даже щях да питам как така изчезна Леон от СМС-а, но предположих, че може близките да са се намесили или ДАЗД.

# 9 985
  • София
Сега в новините по БНТ казаха, че в кемпера, на мястото ДО шофьора е намерен убит Николай, а плътно зад него е бил Ивайло К. Отзад в кемпера е било убитото дете. Чудя се какво ще рече, че Иво е бил плътно зад Николай - аз го разбирам така, че Николай е бил намерен да стои в скута на Ивайло К.

# 9 986

Ама чакайте сега!
Крайната цел е да се удовлетвори нечие любопитство или да се съберат годни за процес доказателства?

Процес? Срещу кого? Срещу самоубилия се масов убиец? Очакваме да го осъдят ли? Или може би да върнат мъртвите от оня свят? За какъв процес точно става дума?
Може би пропускам нещо, но досега не съм чула някой от разследващите да е посочил конкретен извършител. Отговорите са "Работи се по всички версии". Това, че разсъждаваме по различни варианти с какво ангажира разследващите?

# 9 987
  • Другата България
Недей така за полицията, че и теб ще пратят да " проверяваш" .
А всъщност дезинформацията била целенасочена.
Може. Ама поне да ги бяха намерили живи.

Продължавам да вярвам, че са там от дни. Още от 2ри вероятно.

# 9 988
Леон беше споменат първоначално в СМС-а

https://blitz.bg/prestplenie/kemper-s-trupove-nad-vraca-a-bashta … _news1134624.html

Просто е много съмнително всичко - Ботев, Будизъм. Някъде пишеше, че СМС е писан с изкуствен интелект.
Със сигурност са били странни хора, както и бащата Яни Макулев. Ако му потърсите фейсбука, ще видите постове за някакви Огледала на Козирев... не ги разбирам тези неща.

# 9 989
Ето, тук текстът е без редакция и пише за Леон:

https://share.google/QXQrx9obQcG6w6Cru

Общи условия

Активация на акаунт