Криминални досиета

• 507 363
  • 10 346
  •   38
Отговори
# 10 320
Медитацията може да отключи тревожност и дори крайни състояния като психоза и мания, в зависимост от психиатричната история на практикуващите, моментни стресори и/или продължителността и интензитета на медитацията. Не са за всеки тези работи.

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9024164/

Да, факт, особено ако имаш склонност към психоза или история с психични заболявания. Рядкост е, но се случва. Такива състояния могат да се отключат и от дълга изолация.

# 10 321
Аз продължавам да мисля, че първите трима са искали да се махнат от групата, но тъй като са знаели прекалено много, Иво се и погрижил за тях. Нали се разбра, че единия си е търсел работа в София - може и Иво да го е разбрал. След това е духнал с децата и се е покрил някъде. Опитал се е чрез приятели да си уреди излизане от страната, но навсякъде всичко пламна с неговото име, замеси се и детето, и най-вероятно никой не е искал са се забърква с него. Дори и да е познавал разни политици, точно сега преди изборите никой няма да си сложи главата в торбата, за да му помага са бяга с чуждо дете.
Докато навсякъде всичко пламна с неговото име, е имал предостатъчно време да напусне страната. Особено като имаш предвид близостта на хижата до границата. На мен ми е странно той сам или дори с помощта на Ники да е убил трима здрави и прави мъже, които очевидно са разполагали с оръжие и са боравили свободно с него. Продължавам да си мисля, че сюжетните линии са повече от една.

Yellow flower, недоумявам тази категоричност, с която пишеш твърдения все едно си била там и познаваш всички.

# 10 322
  • sofia
От фейсбук го взех, но добре е обяснено:
Първостепенно значение за разгадаване на случая има съобщението, което Калушев праща на майка си. Там е казано, всичко което ще се случи.

От друг профил:
Анализа на писмото до майка му показва, че той просто е следвал инструкциите на своите гурута до последно.
Когато казва, че „този свят е един много стабилен сън“ и няма смисъл да го превръщаш в кошмар, той цитира почти дословно Джед Маккена. Джед Маккена не е истински човек, а псевдоним на американски автор, който се превърна в идол за хората, търсещи по-радикална, почти нихилистична форма на духовност. Неговата „Трилогия за Просветлението“ няма нищо общо с познатите ни учения за мир, любов и медитация. Неговата философия обяснява защо Калушев е действал по този смразяващ начин. Той проповядва, светът като „Стабилен сън“. Това е фундаменталната теза на Маккена - всичко, което виждаме (животът ни, законите, моралът), е просто една илюзия или „сън“. Просветлението тук не е да станеш по-добър, а да разбереш, че ти си единственият „буден“, а всички останали са просто сенки в съня ти. Тази идея дава на човека опасно чувство за безнаказаност. Ако всичко е сън, тогава правилата на „кочината“ (обществото) не важат за теб и можеш да ги подпалиш буквално и преносно. Маккена не предлага молитви, а „автолиза“, процес на самоизяждане на егото. Той съветва последователите си да подлагат на съмнение всяко вярване, докато не остане само голата истина. Цитатите му са агресивни: „Унищожи всичко. Изгори всичко. Изпепели дори сърцето си.“. В Петрохан Калушев приложи това буквално. Той изгори хижата и ликвидира хората в нея, вярвайки, че „чисти“ фалшивите елементи от илюзията. За Маккена обществото (лудницата) е пълно с инфантилни хора, които се страхуват от истината. Просветленият е „порасналият“ човек, който е излязъл над нормите. Това е вдъхновило Калушев да се изживява като божество, което стои над закона и човешкия живот. Маккена може и да говори метафорично, но езикът му е изключително деструктивен. Калушев обаче е приел тези метафори за „изгаряне“ и „излизане от съня“ съвсем буквално.
За него смъртта на децата и неговата собствена на връх Околчица не са били трагедия или провал. В неговата глава това е бил финалният акт на „събуждане“ и напускане на илюзията завинаги. Той просто е затворил вратата на „кочината“ зад себе си.

# 10 323
Скрит текст:
Всички можеха да реагират по-разумно. И аз се чудя защо беше тая люта защита на полунепознати и това автоматично и незабавно вадене на политическите лозунги. Ами естествено, че веднага се активира и ответната тролска фабрика и сега само дето Терзиев лично не покровителствал педофилска мрежа. Резултат - никой не вярва на никого, димна завеса. Не искам да съм на мястото на разследващите, ей такива ситуации сигурно им съкращават живота още повече.
Сутринта четох такава статия  (не ми се търси), че 30-80 дни преди важни избори става грандиозно убийство. Дори и самото убийство да не е режисирано, то се режисират емоциите на общетството - нагнетяване на напрежение и неочакван убиец. Целта е точно да се стигне до "никой не вярва на никого" и да има ниска избирателна активност.

Мислех, че е глупост, но щом Флип го написа (уважавам логическото й мислене), значи работи.

Да, четох също, че сe подготвя компромат на сексуална основа за известен политик на демократичната общност, който да “избухне” в седмицата преди изборите.

Ако е реален, а не е фейк, нека избухва. Ако може да се докаже - защо не?

Въпросът е времето, в което се случва или ще се случи.

Т.е. не е важно, че човекът реално  нещо е сгафил, важното е да го покрием, за да не ни се отрази на изборите ...
Т.е. не е важно, че човекът реално нещо е сгафил, важното е гафът да стане обществено достояние ако и когато едни хора имат полза от това. Справка: прокуратурата и безбройните дела на трупчета, които се използват при нужда и с определени цели, нямащи общо с принципи като справедливост, наказание и т.н.

# 10 324
https://bg-mam.ma/p/1122086/50794813
Върнах се и четох от постовете от сутринта.
Интервюто/статията, което Flip постна, много ми хареса и аз съм реактивна, но тея няколко мъже, отишли да живеят в хижа, разхождали се с оръжия, спирали хора по туристически маршрут, отглеждали деца по 1 г. тук-там, не е като сами да не са си разрушили репутацията на мирни и дорбосъвестни, отдадени на чиста кауза хора. В интерес на истината, хвърлят сянка и върху гей общността.
Ако се приеме, че е дело на мафията, аз мисля (понеже вече имам убеждение, че не са читави хора), те дали пак нещо са искали да са в услуга на обществото (видели нещо, дето не трябва) или какво - са били част от нещата?
Дано истината излезе наяве. Ако не, трябва да сме реактивни по рефлекторен начин.

# 10 325
  • Street of Dreams
Този Иво явно е бил от тези силно харизматични хора, които имат влияние над по-слабите психически и жадни за алтернативен спиритуален живот хора. Живият пример е бащата на момчето по телевизията, който си няма представа какво говори... Много тъжно.

Реално за криминалистите на място е много лесно да се установи кой е застрелян от друг и кой се е самоубил - не само балистично, не само защото двама били с изстрел в слепоочията, а един - под брадата, а и по пръстите им - кой е натиснал спусъка.

Абсолютно безпредметен брифинг и информационно затъмнение, наивни свидетели, връзки с политици, пари, секс, оръжия, духовни практики, добри момчета, педофили, Туин Пийкс - всички версии са абсолютно ужасни.

# 10 326
От фейсбук го взех, но добре е обяснено:
Първостепенно значение за разгадаване на случая има съобщението, което Калушев праща на майка си. Там е казано, всичко което ще се случи.

От друг профил:
Анализа на писмото до майка му показва, че той просто е следвал инструкциите на своите гурута до последно.
Когато казва, че „този свят е един много стабилен сън“ и няма смисъл да го превръщаш в кошмар, той цитира почти дословно Джед Маккена. Джед Маккена не е истински човек, а псевдоним на американски автор, който се превърна в идол за хората, търсещи по-радикална, почти нихилистична форма на духовност. Неговата „Трилогия за Просветлението“ няма нищо общо с познатите ни учения за мир, любов и медитация. Неговата философия обяснява защо Калушев е действал по този смразяващ начин. Той проповядва, светът като „Стабилен сън“. Това е фундаменталната теза на Маккена - всичко, което виждаме (животът ни, законите, моралът), е просто една илюзия или „сън“. Просветлението тук не е да станеш по-добър, а да разбереш, че ти си единственият „буден“, а всички останали са просто сенки в съня ти. Тази идея дава на човека опасно чувство за безнаказаност. Ако всичко е сън, тогава правилата на „кочината“ (обществото) не важат за теб и можеш да ги подпалиш буквално и преносно. Маккена не предлага молитви, а „автолиза“, процес на самоизяждане на егото. Той съветва последователите си да подлагат на съмнение всяко вярване, докато не остане само голата истина. Цитатите му са агресивни: „Унищожи всичко. Изгори всичко. Изпепели дори сърцето си.“. В Петрохан Калушев приложи това буквално. Той изгори хижата и ликвидира хората в нея, вярвайки, че „чисти“ фалшивите елементи от илюзията. За Маккена обществото (лудницата) е пълно с инфантилни хора, които се страхуват от истината. Просветленият е „порасналият“ човек, който е излязъл над нормите. Това е вдъхновило Калушев да се изживява като божество, което стои над закона и човешкия живот. Маккена може и да говори метафорично, но езикът му е изключително деструктивен. Калушев обаче е приел тези метафори за „изгаряне“ и „излизане от съня“ съвсем буквално.
За него смъртта на децата и неговата собствена на връх Околчица не са били трагедия или провал. В неговата глава това е бил финалният акт на „събуждане“ и напускане на илюзията завинаги. Той просто е затворил вратата на „кочината“ зад себе си.

Тоя профил пълна безсмислица е написал, защото говори за някакво учение което е следвал Калушев, може, но самото учение е нон сенс. Това е популярна теза, не на тоя Маккена, ами още през 18 век, кой я беше казал, ами ако нищо не е истина, всичко е сън, и аз съм единственият реален. Да, това освобождава психически съвеста, и можеш да убиваш, защото вече не убиваш хора, твои копия, а съвсем други неща, които не са хора, а образи в сънища, неща, които не са реални, т.е. ти даже и не извършваш убийство, защото в съня убитият, не е убит, той не е истински, че да е загубил живота си. В тая философия и тя беше на известен философ, не на някой хахо гуру, се внушава идеята че единственото сигурно на тоя свят е твоето собствено съзнание, и само за него може да си сигурен че е истинско, другите хора няма как да знаеш дали са истински. Да осъзнаеш че си единственият буден, и всичко останало включително и другите хора са плод на съзнанието ти, се нарича да достигнеш Нирвана в Солипсизма. Само че тоя Маккена за какво общество в солипсизма говори, като такова напрактика няма, всичко е проява на съзнанието. Изобщо във Фейсбук, се пишат какви ли не глупости, нямащи нищо общо със случая, и няма смисъл да се цитират тук, освен ако не е по същество за случая, свидетели, доказателства, близки и прочие, за да не се разводнява темата.

# 10 327
Обикновените хора, недокоснати от дълбините на различните философски течения, се опитваме да си обясним как трима здрави, прави мъже могат да послушат четвърти и едновременно да си теглят куршума.
Опитваме си да си обясним защо собственика на предприятието за продажба на мечти е решил да сложи такъв огромен прът в колелата на добре работещата машина.
За мен труповете в караваната са резултат от невъзможността да избягат от България.
За бащата на 15 годишното момче нямам думи още от първите му изявления. Питам се дали е могло на 12-13 детето да е било оформен наркоман, което да е наложило специфичния му начин на обучение. Какво толкова в поведението на 12-13 годишно момче може да те накара да вдигнеш ръце от него. И да не се тревожиш като не знаеш какво става с него.

# 10 328
  • София
Нахални зелените, сега чета във фб обяснението им -по закон агенциите били само държавни или изпълнителни, нямало проблем да се регистрира организация НПО друга с име агенция  не било заблуда

# 10 329
Аз не вярвам, че първите жертви са се самоубили. Или са били под прицел, а може и да са обезвредени чрез медикаменти и да са застреляни по подходящ начин.

# 10 330
Имаше съсед, който спомена, че е чул викове, т. е. едва ли са упоени.

# 10 331
Имаше съсед, който спомена, че е чул викове, т. е. едва ли са упоени.

В колко часа беше първото убийство?

# 10 332
Може да са викали младежите.
От друга страна, нали са видяни на камерите да подпалват хижата. Значи не са били упоени.

Изстрелите от месните са чути на първи следобед. Сега се замислям, че сведенията от месните са за чути 3 ясни изстрела и са помислили, че са по животни. Не било срещано, но какво да мислят ... Т.е. няма контролни изстрели и прочие. И явно са били бързо един след друг, което е сведение...

# 10 333
Нова информация има. Овчаря, човека който е видял, мъртъв на волана, не е бил Калушев. Бил е младежа.

ИЗвинявай, Тесла, но това стана ясно още преди няколко страници, когато тук писаха потребителки, че отпред седи Ники, директно зад него е Калушев. Удобна позиция да го застреля в тила...А вътре е момчето...

# 10 334
Това с камерите не е доказано, те бяха заснели едните, пък другите и не се знае тея записи реално съществуващи ли са.

Общи условия

Активация на акаунт