Криминални досиета

• 569 493
  • 13 067
  •   74
Отговори
# 10 515
По въпроса дали е можел да избяга - замислете се, къде може да отиде.
Дори да мине границата, колко дни ще успее да бяга на полициите? Особено в Турция, каквито спекулации имаше в началото.
А дори да успее да избяга някъде по топлите морета - този човек няма как да не си е давал сметка, че никога повече няма да стигне до левъл да бъде търсен от силно мотивирани родители, които да му дават пари и да му изпращат деца, да има влияние на ниво топ политици и собственици на медии, да обикаля безпрепятствено по училища и т.н. Където и да отиде, вече ще бъде 1 от хиляди други перковци, борещи се за пари и ученици. В България е можел да си позволи да напише публично пост "Спирам да работя със стиснати хора", на новото място ще му бъде така широко около врата, обаче друг път.
Това е човек, който не е имал кой знае какъв избор. Или се предава на полицията, или не се предава.
Само жалко за детето, можел е да го пусне.

# 10 516
На мен не ми се връзва педофил/педофили да предизвикват интерес към себе си, обикаляйки с автомати по пътеките да проверяват преминаващите и да ги гонят оттам. Ако мина покрай хижа, опасана с камери, най-вероятно няма да ми направи особено впечатление. Виж, ако ме спре въоръжен човек да ми иска ЛК на пътеката, силно ще се впечатля.

Дори и да става въпрос за ритуално самоубийство, трябва да се изясни в подробности какво са правили 4 години в хижата и защо се е налагало да са въоръжени там. За споразумението на Сандов разбрахме, за дарението на Терзиев разбрахме, но не знам защо 4 години не е предприето нищо. За какво е "папката" със сигнали, какви действия са предприети по тези сигнали?

# 10 517
Blitz пусна снимка с дрон на обгорялата хижа, пуснато е по БТВ, изглежда наистина супер изгоряла...не знам как са възстановили нещо от там..

https://blitz.bg/regioni/parvi-kadri-ot-hizhata-na-uzhasite-kray … _news1134838.html

# 10 518
  • Fire & Blood ".... ако танцуваш с дракони трябва да очакваш да се изгориш" Джордж Р.Р. Мартин
Колко удобно, когато доста хора започнаха да се съмняват от подхвърлената от полиция и медии информация вече не било така, а сега е натъкмена, така че да съвпада и версията на мвр да излезе правдива. Ммм да, на бас, че пак хората ще намерят пукнатини и отново ще има друга версия.

# 10 519
Калушев самият е бил много проблемно дете, той разбира как най-добре да манипулира родителите, той години наред е манипулирал и неговите. Не се учудвам изобщо.
Иначе за Харвард е прав, нямаш ли емоционална интелигентност винаги ще си нещастен. То и за това адвокатът и счетоводителят са си зарязали уредения живот, да бъдат "горски" и да спасяват гората. Аз по принцип споделям теориите на Калушев и инвестирам много повече в приключения, отколкото в образование. Защото животът не бива да се отлага

# 10 520
За деца наркомани и аз си помислих, но толкова малки?!
За иманярство си мислих, дърва, дрога и подобни, но е публичнна тайна, че такива неща си вървят съвсем спокойно и няма нужда чак от дронове и лами.
Зачудих се дали не са убили някое дете случайно покрай някой ритуал или гмуркане или подобно, съответно вече един от тях да се е ядосал и гръмнал другите, че са го допуснали или направили, а после с трупа се е самоубил. Може би по бих го разбрала. Макар че пак защо да се самоубива, вдига си чукалата и почва наново в друга държава.
Определено са имали някакъв чадър, да не ги безпокоят. Сигурно са ги псували от дървената мафия до циганите с боровинки, защото са заградили, ама реално никой не ги е закачал. Огради, дронове, кучета, табели, всичко си седи.

# 10 521
Е, това пък е нещо ново: „ Вижда се, понеже се твърди, че хижата е била опожарена след убийството, че може би това са следи от пожар.”
Пожарът не беше ли запален от всички и уж това беше заснето на камерите?

# 10 522
Дори да мине границата, колко дни ще успее да бяга на полициите? Особено в Турция, каквито спекулации имаше в началото.
А дори да успее да избяга някъде по топлите морета - този човек няма как да не си е давал сметка, че никога повече няма да стигне до левъл да бъде търсен от силно мотивирани родители, които да му дават пари и да му изпращат деца, да има влияние на ниво топ политици и собственици на медии, да обикаля безпрепятствено по училища и т.н. Където и да отиде, вече ще бъде 1 от хиляди други перковци, борещи се за пари и ученици. В България е можел да си позволи да напише публично пост "Спирам да работя със стиснати хора", на новото място ще му бъде така широко около врата, обаче друг път.
Това е човек, който не е имал кой знае какъв избор. Или се предава на полицията, или не се предава.

Човек, живял 13 години в Мексико и 8 в Непал, се е притеснил, че няма къде да отиде и не знае как ще се справи от тук нататък?

# 10 523
Аз вече се отказах да гадая какво е станало, защото в главата си имам някаква теория.
Това, което повече ме интересува е, какво ще направи държавата сега по отнишение на тези безцелни предоставяния на деца да ги отглежда този и онзи.
Някой беше писал по-назад, че Ники, въпреки годините си, също е бил дете и за мен е точно така. Отдаден на Калушев от 8 годишен и израстнал с него. Имал ли е възможност изобщо да порастне и да се развие като личност и мъж.
Ужасна трагедия за всички, но най-вече за тези два млади, погубени живота, които не на собствена воля са били въвлечени в това.

# 10 524
  • Разпиляна във въображението
1 млн. дали, но в отчетите са на минус.

# 10 525
Този човек досега е живял на светло, не е бил издирван за три убийства Simple Smile
Дребна разлика.

Човек, живял 13 години в Мексико и 8 в Непал, се е притеснил, че няма къде да отиде и не знае как ще се справи от тук нататък?

# 10 526
Този човек досега е живял на светло, не е бил издирван за три убийства Simple Smile
Дребна разлика.

Живеещият на светло е бил експулсиран от Мексико и напъден от Непал. Не виждам да му е пукало особено, да не говорим, че според самия него, в Мексико е имал цяла империя, та даже и дъжавата/правителството го е спонсорирала. (Това последното е пълен смях, но така се твърди. 🤣).

# 10 527
Току-що по Нова Иван Савов каза: "Помните ли Сашко от Перник? Сашко не е бил в гората, не е бил премръзнал, в стомаха му е имало готвена храна." Информация от лекарите, които са го преглеждали. Помните ли каква е официалната версия за него?
Ще остане версията за убийства и самоубийство и нищо повече няма да научим. Така е удобно.
Тоя беше категоричен, че детето е мъртво.

# 10 528
Такъв пожар май доста време трябва да е горяло...

# 10 529
„Неофициално се знае, че проектилите и гилзите от произведените изстрели са изцяло вътре в самия кемпер, няма такива извън кемпера, нито пък има данни да е стреляно отвън по посока на кемпера. По неофициална информация двама от откритите са простреляни в областта на слепоочието, а третият - под брадичката“.
Тоест има възможност някой отвън да е стрелял, така ли? И много странно, че на същите места са застреляни, както и тези в хижата….

Общи условия

Активация на акаунт