Криминални досиета

• 551 339
  • 12 383
  •   323
Отговори
# 10 530
  • Разпиляна във въображението
Малко по-добра хронология за случилото се от Капитал. Беше ми интересно https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2026/02/09/ … WB6fjUfxM7yFcaOOw

# 10 531
Поне разбрахме, защо Иво К си е изтрил сам сайтовете в края на 2025 г.. Прокуратурата 1 г. го е разследвала и не е открила нищо. Имало е чадър и са му казали "трий, за да не видим нищо нередно". А родителите не са съдействали, защото са разбрали, че прокуратурата разпъва чадър, защото Иво К е знаел за сигналите.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22251516

# 10 532
  • София
А дали не е възможно драмата да е била в Алекс или Ники? Някой първо убива някой от тях (примерно, Дечо убива Алекс - случайна хипотеза) и това да разразява всички последващи събития? Калушев изперква, застрелва останалите трима, грабва оцелелия и тялото и в отчаянието си, няма друг изход, освен да убие оцелелия и да се самоубие. Ако единия е прострелян в гърба, а останалите в главата и под брадичката, има логика да е станала някаква патаклама, която да доведе до екзекуции.

# 10 533
  • софия
звънче,  фактът, че Леон (докато е бил с ламата) и Алекс не са ходили на училище, е описан в пресата от много източници.
Няколко експерта в интервюта казаха, че ако не се ходи на училище такъв период, както Леон и Алекс, дете би било изключено и социалните - информирани. Значи или е симулирано ходене на училище или са се водили някъде на самостоятелна форма на обучение. Но дори в самостоятелната форма на обучение децата трябва да учат ежедневно и редовно, особено ако говорим за втори клас, а в края на периода да полагат изпити, има си учебен материал, който поне за втори клас никак не е малък. Като майкка на второкласник пиша.
Тоест, някое училище е позволило фиктивно присъствие или фиктивна индивидуална форма на обучение.
Много е вероятно това училище да е Космос, защото точно преди да бъде пратен Леон в хижата, майката го отписва от столично училище и го записва в Космос.
Самото училище Космос не звучи никак академично, а звучи много ню ейдж. Не става ясно как са им дали сертификат от МОН, но дано ги проверят. Интересно ще ми е какъв е резултатът на Космос на НВО...

Има ли някъде статистики с ранкирани училища за НВО?
Отново правите интерпретации.
Всички сме имали/имат деца в училище и знаем как се ходи, как се извиняват отсъствия, материал и т.н.
Ранкиране на училищата няма, има ежегодна информация за резултати от НВО, матури. Има регистър на държавните и частните училища, който се поддържа от МОН.

Кой къде и как е посещавал училище няма нищо общо с убийствата, кой и защо ги е извършил, защо всички държавни органи не са правили нищо по получени сигнали.

# 10 534
Най-абсурдното нещо е, че човекът който учи другите как да са щастливи, сам е бил най-нещастен и объркан. Защото аз бих му изградила много успешен живот, съгласно уменията му, не че той ще се поинтересува от мен де...така, че и това трябва да е един флаг, когато търсите помощ от някой, помислете той на себе си помогнал ли е?

# 10 535
Току-що го четох и аз . Малшанс с времето , защото се оказва, че още на 01.02 е отишъл познатият им от село Гинци да провери вилата, но не е успял заради лошото време. Сигурно щеше да се даде друга насока на разследването, а може би и на развоя , ако телата бяха открити веднага.

# 10 536
  • София
Как са разбрали лекарите каква храна е имало в стомаха на Сашко? Това вече са конспирации на килограм. Принципите за факти, факти и само факти свършват в момента, в който нечий факс от Космоса съвпадне с нашите убеждения.

# 10 537
Калушев самият е бил много проблемно дете, той разбира как най-добре да манипулира родителите, той години наред е манипулирал и неговите. Не се учудвам изобщо.
Иначе за Харвард е прав, нямаш ли емоционална интелигентност винаги ще си нещастен. То и за това адвокатът и счетоводителят са си зарязали уредения живот, да бъдат "горски" и да спасяват гората. Аз по принцип споделям теориите на Калушев и инвестирам много повече в приключения, отколкото в образование. Защото животът не бива да се отлага

Е, някои хора пътуват с ума си, чрез знание, чрез четене, чрез откриване на нови неща в сферата на науката, на иновациите . Мен пък ме дразни цялото това заклеймяване на училище, има хора, на които в училище и в университет им е по-интересно, отколкото по пещери.
Аз обичам планини, ама съм клаустрофобик и само при мисълта за пещера изпадам в паник атака. Всекиму-своето. Мразя да пътувам и обичам да живея локално. Естествено, че предпочитам Харвард/МИТ/сериозна наука пред пътуване до Непал, Марс и всякакви държави от третия свят. Няма общо с криминалния случай, но не знам защо пък толкова да е лошо и скучно училището на фона на маането на гащи...не са универсални тия неща.

В МИТ/НАСА ми се вижда по-голямо приключение, отколкото да биеш път до географска локация някъде си...

# 10 538
Този човек досега е живял на светло, не е бил издирван за три убийства Simple Smile
Дребна разлика.

Живеещият на светло е бил експулсиран от Мексико и напъден от Непал. Не виждам да му е пукало особено, да не говорим, че според самия него, в Мексико е имал цяла империя, та даже и дъжавата/правителството го е спонсорирала. (Това последното е пълен смях, но така се твърди. 🤣).

Има разлика с "търсят го за тройно убийство".

Иначе това за империята, сътрудничеството със СЕТИ Smile, плюс онова за представителя на Росатом, дето не бил такъв, освен в профила си в ЛИ, плюс още няколко такива неща - за мен тези хора са били и митомани, освен другото.

# 10 539
Ако единия е прострелян в гърба, а останалите в главата и под брадичката...
Няма прострелян в гърба. Всички са простреляни в слепоочието (двама на хижата и двама на върха) и под брадичката (един на хижата и един на върха).

# 10 540
  • Сф
Останах с впечатление, че оръжията с които са си обикаляли са били законни. Това ,че се спряга че вътре в хижата има цял арсенал това вече е друга работа.Очивидно никой не е знаел и проверявал.Може оръжията да са били страст на някой от групата.
До 15 ги търсеше К. децата и да малки са за тежка наркотична зависимост. Това не е и комуна официално. С по едно, две деца и чичковци, айде бе. Не е това. Умения може да се придобиват и в София, има всякакви дейности и спорт. Не да си отделяш детето. Може би и родителите споделят подобни виждания като гледам лайкавете са бая на щуротиите им. Възможно ли е да има някаква секта и Калушев да не е точно ядрото , а някаква част или симпатизант с подобни или същите виждания. И затова да са му се доверили, един от тях. Има затворени общества, доста се пазят.

# 10 541
Бърд.бг пишат във Фейса си, че е имало 2 сигнала за деца в риск, които са "потулени". И още, Христанов снощи каза, че в този район нямат особен проблем с незаконна сеч за разлика от други места в България, където положението е трагично, но в този участък минават наркоканали, защото подобно на Турция, Сърбия също е външна граница за ЕС.

# 10 542
Ако Калушев беше убил тримата мъже в хижата, щеше да убие там и децата, нямаше да пише смс на майка си и нямаше да поства стихотворение във фейсбук. Щеше да е в страшен стрес, това не е професионален убиец да е свикнал с такива работи.
Избягал е с децата, крил се е шест дни, чудил се е какво да прави и накрая е видял, че няма избор, поне да умре като герой, до Ботев.
Аз пък четох, че той много добре планирал до най- малки подробности нещата си.
Тъй като при влизане в пещера или под вода трябва да си си обработил пътя.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 11:40 от Калия

# 10 543
За мен случая има много пластове и каква е истината ще се разбере след време. Но има и много голям провал на институциите.
Първо- как така някакви хора имат оръжие, обличат униформи и се разпореждат като онбашии в района на Годеч. Къде е била полицията? Защо полицията гони наш обикновен Ганю за това, че не си е платил винетката навреме, а някакви господа се скитат необезпокоявани с АТВ та и пистолети из държавните гори. Ако е било така, разбира се. Но съм склонна да вярвам, че има доза истина в това.
Надявам се на отговор от институциите

Второ- защо не направят сериозно проучване на финансирането, на данъците  , на дейността им, на даренията им, както правят на обикновения Ганю. Каквото и да говорим, за духовност, извисеност, медитация и подобен булшит, когато има убийства, винаги става въпрос за пари, и то сигурно много пари. Предполагам, че службите работят и няма да покрият тази информация. Очаквам това

Трето- в нашето училище не може учител да заведе дете никъде без един милион декларации, без ясно разписана отговорност. За закъснение се пише половин отсъствие, за три отсъствия звънят и търсят обяснения от родител. За пет неизвинени сигнализират АЗД.  Самостоятелна форма НЕ позволяват. Това се случва  на обикновеното Ганюво дете, явно за възвишени будисти и спортисти важат други закони. Очаквам да се проучи как така за тези деца важат други закони? Да се даде обяснение.
 Четвърто-Ако Ганювото дете е аутист или наркоман, държавата го праща по пътеката на здравната каса, психолог, психиатър, които пишат доклади, диагнози и т.н. Очаквам да се каже точно защо родителите на тези деца са били принудени да си заточат детето в гората над Годеч? Имало ли е диагноза? Доктори знаели ли са? Или пак ще говорим за езотерика и прераждане. Или за спортисти, катерачи, будисти и спелеолози, които са богати важат някакви други закони?

Четвърто- Родител може да повери дете на който прецени, но има ли поток на пари, това вече не е просто приятелско отношение, а бизнес с деца. Къде са документите за този бизнес с деца, къде да декларациите, квалификациите? Нищо не се каза по случая. Надявам се да се каже.

# 10 544
Ако единия е прострелян в гърба, а останалите в главата и под брадичката...
Няма прострелян в гърба. Всички са простреляни в слепоочието (двама на хижата и двама на върха) и под брадичката (един на хижата и един на върха).
Това МВР ли го съобщиха?

Общи условия

Активация на акаунт