Криминални досиета

• 543 214
  • 11 982
  •   269
Отговори
# 11 445
  • София
Е нали всеки се е самоубил? Справка пресконференцията.

Не, не казаха това. Казаха нещо от сорта на много близо, възможно да е собствена ръка. За определянето чакат експертизи.

Стига де, наистина ли мислите, че майката на Ники е знаела къде, колко и какви камери има? Тя изобщо не е живела там.

# 11 446
Рангелова,
в наказателното право е така - извън всякакво съмнение. в световната и европейска практика, поне ЕСПЧ и СЕС
Не извън всякакво, а извън разумно съмнение - в Булгаристан на цацата, сарафа и изтеклите мандати. Разликата е голяма.С това съм съгласна!!!

Със сигурност според практиката на ЕСПЧ (Европейски съд по правата на човека), в Страсбург и СЕС (Съдът на Европейския съюз), в Люксембург Прокуратурата е длъжна да докаже вина извън всяко съмнение или още казано "всяко съмнение е в ползва на обвиняеми/подсъдимия".
И да, СЕС се явява по-висш от всички български съдилища, защото тълкува частта от законодателството на ЕС, което е над българското. Има прекалено много решения, естествено и Директиви и т.н.

Но в Булгаристан си перкат по Сталински - извън разумно съмнение. В смисъл - избират една хипотеза, хвърлят 2-3 доказателства и това се приема за разумно съмнение. И се огнорират всички доказателства, които я оборват

И това е една от многото причини да не вярваме на разследващи, прокурори и съдии, защото почти винаги оставят огромни съмнения.

Може ли да споделиш решения на ЕСПЧ и СЕС по въпроса? ЕСПЧ не виждам как би наложил стандарт на доказване в наказателни производства по-висок от "отвъд разумно съмнение", най-малкото, защото това е стандартът на доказване поне в една от държавите-членки на Съвета на Европа (Обединеното кралство) от няколко века и никога не е представлявало проблем. Допреди Брекзит колизия между наказателното право на ОК и правото на ЕС в този аспект, който е фундаментален, също не е имало. В Америка също това е стандартът за доказване в наказателни производства.

# 11 447
  • София
Аз не разбрах как частно училище Космос има удостоверение от 2024, а пък функционира от 2023?

# 11 448
Не чухте ли какво каза майката - там нямало камера в тази посока,.от която показаха записите.  И може да са станали свидетели на нещо.
Майката каза, че там няма монтирана от тях камера.
Значи може друг/и да я е монтирал.
СРС от службите или приятелските им мафиотски структури.
В което има логика - това е единствената камера със собствена памет, всички други (монтирани от тях) са изгорели, както и записите.
Колко удобно.

# 11 449
То някой ще иде да ги убива и ще ги снима тайно преди това, имало е камери.

# 11 450
Аз няколко извода правя. Първо, очевидно имаме умишлено изкривяване на истината с педофилски истории от страна на Сарафов и сие. Второ, беше нарисуван категорично неистински образ на сектата, от властите. Нито насила ги държат децата, нито са изолирани, нито родителите няма достъп, ми напротив даже ако желаят може през цялото време да са с тях.

Защо държавата умишлено преиначава истината за характера на така наречената секта. И не вярвам, че майката си защитавала избора да си даде детето на педофили, и лъже най нагло.

Никой не е казвал, че ги държат насила децата. Децата се грумват от педофилите. Насилието не е с пушка. Насилието е с грумване, съблазняване и изолиране. Как да не са изолирани, като са с тези хора в хижата, не сред други деца. Сарафов каза за педофилия и секта и си е съвсем прав.

Майкъл Джексън е насилвал деца, които са били влюбени в него-влюбени в следствие на сексуално съблазнява неподходящо за възрастта, на манипулация. това е възползване от детската психика и уязвимост.  Това също е насилие, Тесла и фактът, че Ники е искал да спинка при ламата говори много.

# 11 451
Друго се сетих: вторият запис уж показва как палят хижата и на него се вижда как влизат в нея, а отстрани, в задния ляв ъгъл, вече има пушек.
Същото го забелязах и аз.
Влизат с фенер (нали токът бил спрял) вътре - дали това не се е оказала клопка за тях: в мазето, вече започнал пожар и някои са били обгорени.

# 11 452
То остави, че показва средни пръсти, а другия надига чаша с нещо, цялостно не изглеждат в час. Твърде превъзбудено се държат.
Надига чаша с какво ?
Какво превъзбудено и зловещо виждате в записа , малко зомбирано звучите наистина ?
Май наистина си заслужаваме Сарафов той баш като баба Гинка се държи .

И в селото на морето я питали за ключ , ба какви са тези нашите полицаи , чакат ключ ?същите , които постфактум правят маршрут на кемпера .

# 11 453
  • София
Истината със сигурност няма да я разберем, чак ми е чудно как някои хора с такава сигурност знаят какво било станало... По-големи криминалисти от тези на терен се извъдиха бая хора...

# 11 454
Майката държеше да де знае, че от тази ракурс от който показаха кадрите -камера там няма.
Как така няма камера там, а има кадри?
Е, тя каза, че няма камера там. Пък после каза, че да, явно има камера, но е от раздяла по друго време- когато са тръгвали към морето.
Открито объркана жена, но непоклатима. Ще съди постове на хора за клевета. Яла сарми и палачинки. Ами ще си готвят, няма да пуснат някой с кетъринг там, да премине оградите.
И какво очаква в село Българи- да я пуснат в къща, която претърсват, и то когато  има тройно убийство и трима в неизвестност?
Адвокатът и е абсолютно некомпетентен.
Каза, че там нямакамера, която е обърната към входа.Има камера, която гледа извън хижата...

# 11 455

Каза също и че е потърсила съдействието на полицията.
Но водещият, на чието самообладание тук се възхищават, не попита каква е била реакцията на полицията, нито дали тя в крайна сметка е отишла на морето и какво е заварила там, а я прекъсна с обяснението, че ефирът не е безкраен.

Или не сте гледали внимателно или не знам, но нямаше нужда Дойнов да я пита каквото и да било, защото тя помоли да я остави и той наистина я остави сама да разкаже какво се е случило, когато е отишла (да, отишла е) на морето.
И какво е обяснила?

Ами подробно разказа, явно не сте гледали. Стигнала е там, било пълно не само с полиция, ами и с тежковъоръжени специални части, не са я пуснали в къщата, питали я дали знае къде има ключ за къщата и т.н.
Ами явно не съм, щом питам.
Не хванах от началото, гледах някъде от момента, в който обясняваше, че имало игрище за пейнтбол. В края преди да я прекъсне, чух, че каза, че е ходила до морето и е търсила съдействието на полицията.
Благодаря за разяснението.

# 11 456
Цитат
Никой не е казвал, че ги държат насила децата. Децата се грумват от педофилите. Насилието не е с пушка. Насилието е с грумване, съблазняване и изолиране. Как да не са изолирани, като са с тези хора в хижата, не сред други деца. Сарафов каза за педофилия и секта и си е съвсем прав.

Майкъл Джексън е насилвал деца, които са били влюбени в него-влюбени в следствие на сексуално съблазнява неподходящо за възрастта, на манипулация. това е възползване от детската психика и уязвимост.  Това също е насилие, Тесла и фактът, че Ники е искал да спинка при ламата говори много.
Ох добре, значи сега пък не било насила, било доброволно, децата били влюбени в Рейнджърите, Flushedи какво са правили. Оргии ли с тях. Сори, ама аз вярвам на майката за характера на групата, не на теб, ти нито ги познаваш, нито си била там. Зяпач на ситуацията като мен си.

# 11 457
Скрит текст:
То остави, че показва средни пръсти, а другия надига чаша с нещо, цялостно не изглеждат в час. Твърде превъзбудено се държат.
Надига чаша с какво ?
Какво превъзбудено и зловещо виждате в записа , малко зомбирано звучите наистина ?
Май наистина си заслужаваме Сарафов той баш като баба Гинка се държи .

И в селото на морето я питали за ключ , ба какви са тези нашите полицаи , чакат ключ ?същите , които постфактум правят маршрут на кемпера .

На записа наистина се вижда как нещо свети или гори преди да влязат , все едно влизат да видят какво се случва .
[/spoiler]
Да, интересно - ако имат заповед да влязат, не им се налага да търсят ключ.

# 11 458
Друго се сетих: вторият запис уж показва как палят хижата и на него се вижда как влизат в нея, а отстрани, в задния ляв ъгъл, вече има пушек.
Същото го забелязах и аз.
Влизат с фенер (нали токът бил спрял) вътре - дали това не се е оказала клопка за тях: в мазето, вече започнал пожар и някои са били обгорени.
Точно това си мислех и аз.

# 11 459
Може би за да разберат ходила ли е там, за това питат за ключ.

Общи условия

Активация на акаунт