Сицилия - 3

• 57 035
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ние взехме кола под наем от летището, там я и върнахме. При такъв тип транспорт ще спестите доста време. Но трябва да се има предвид, че движението е доста натоварено и местните не спазват много правилата за движение. Би могло да е доста стресиращо шофирането там.
Ако решите да наемете кола, платете си на място пълна застраховка.

# 331
Някой наемал ли е кола с шофьор за еднодневна екскурзия? Да препоръчате човек или фирма?

# 332
Някой наемал ли е кола с шофьор за еднодневна екскурзия? Да препоръчате човек или фирма?
Използвали сме https://www.sicilygrandtour.com/tours/ за еднодневна обиколка по стъпките на "Кръстникът".
Останахме очаровани, особено от водача Алесио, който е и собственик. Бяхме 6 човека с минибус, но виждам, че организират  и частни обиколки. Сигурна съм, че няма да сте разочаровани.

# 333
Въпросите ми са, според вас с рента-кар ли е по-добре да се движим, или с обществен транспорт?
Имаме на разположение 3 дни  и половина.

За толкова малко време най-добре с кола. Иначе бихте могли да обикаляте с градски транспорт от градче на градче за по ден два.

# 334
Моля, който е пътувал с влак по маршрутите Катания-Сиракуза и Катания-Таормина да сподели мога ли да вярвам на trenitalia, че ще стигна примерно до Сиракуза за около 1h 20 min.? Наясно съм колко са точни италианците (била съм на доста места и най-вече в Неапол) и много често се случват някакви неща, които ги забавят, но да кажем, че сме в идеалния случай - наистина ли се стига за толкова време? Питам, защото навсякъде чета, че ако тръгнеш с влак ще стигнеш по-бавно. А всъщност interbus и trenitalia ми дават почти едно също време за пътуване до тези градове. Ако наистина е еднакво ще си купя някои билети за влак още сега онлайн (така си бяхме купили по маршрута Венеция-Верона-Милано и всичко си беше ОК)

# 335
Нямаше закъснение по този маршрут през август 2021 г, беше си всичко коректно и по разписание

# 336
Пътувах по тези маршрути през месец март тази година, пътуването беше удобно. Само в една от посоките имаше забавяне от 15 минути.

# 337
  • Русе
Здравейте. В момента сме в Катания и в понеделник рано сутринта летим за България. Трябва да направим антигенни тестове, но питайки в няколко аптеки срещнах неразбиране. Едната ми каза, че правят тестове, но трябва да имам някаква санитарна карта или паспорт. Показвам ѝ личната си карта. Не било това. Знаете ли къде можем да си направим тестове утре или в краен случай дали можем да направим на летището в понеделник? Много сме притеснени.

# 338
Може в Бг да си направите на влизане, излизат за 1 час

# 339
Искат ви здравна карта. По принцип можете да си изкарате такава в България. Нарича се европейска здравноосигурителна карта.

# 340
  • Русе
Може в Бг да си направите на влизане, излизат за 1 час
В БГ като влезем следва карантина и едва след 72 часа можем да направим тест. Или имате предвид на Дунав мост?

# 341
Влизате в страната. Веднага отивате да си направите тест. Резултатите изпращате на рзи и това е (стига теста да е отрицателен).

# 342
Влизате в страната. Веднага отивате да си направите тест. Резултатите изпращате на рзи и това е (стига теста да е отрицателен).
Това от декември не важи. Най-рано след 72 часа се прави тест. Без сертификат (тест) не пускат да се влиза по летищата в Италия.

# 343
Сертификата е ясно, но на влизане в България /влизане в Италия се иска и PCR тест в допълнение на сертификата ли? Ако да- моя грешка, значи не съм запозната с последните новости.

# 344
Сертификата е ясно, но на влизане в България /влизане в Италия се иска и PCR тест в допълнение на сертификата ли? Ако да- моя грешка, значи не съм запозната с последните новости.
Сертификатът е ваксина, преболедуване, тест.
След като момичето горе търси да си прави тест, вероятно няма някое от първите две неща.

Общи условия

Активация на акаунт