Сицилия - 3

• 57 014
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
Joana85 кога пътувате? И ние сме с Уиз, но нямам промяна на полета. Дано не го променят, че заради по-ранния час на пристигане го избирах.
Пътуваме в сряда. Първо преди седмица го промениха с 1 час. Вчера преди обяд влизам да гледам опция за багаж и гледам нова промяна (за която нямах имейл дори - с 3 часа напред ), което касаеше и двата полета, също и за връщане.
Снощи влизам пак и той си е със стария час (който се надявам да си остане). Много странно беше или е било някакъв временен бъг, не мога да си обясня...И сега чакам дано да няма повече промяна, че ми объркват сметката.. а аз пътувам и от пловдив към летището и трябва да предвидя и това.

# 361
Eдва ли ще има промени в последния момент. Не се притеснявай. Но все пак поглеждай. Ще те помоля после да споделиш къде е спирката  на автобуса в Таормина. Където е нещо като автогара ли трябва да слезем и после нагоре пеша към центъра? Терминал Интербус Таормина пише на картата. 

# 362
Eдва ли ще има промени в последния момент. Не се притеснявай. Но все пак поглеждай. Ще те помоля после да споделиш къде е спирката  на автобуса в Таормина. Където е нещо като автогара ли трябва да слезем и после нагоре пеша към центъра? Терминал Интербус Таормина пише на картата. 
Баш това е. Тук.
Нагоре пеша. Таормина не е голяма, само така ми изглеждаше на картата. Изненадах се на живо. Simple Smile
За часа на излитане – проверка в сайта на летището.

# 363
Точно там е спирката, автогара си е точно. Центърът е съвсем наблизо пеша.
https://www.google.com/maps/@37.8530695,15.2940368,3a,75y,174.44 … e0!7i16384!8i8192

# 364
Да, това е спирката 73 Via Luigi Pirandello  (горе са дали точните координати) и ние на нея трябва да слезем директно от летището с interbus.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 17:48 от Joana85

# 365
Завърнах се след 3 прекрасни дни в Сицилия или по-точно - Катания, Таормина и Сиракуза. Точно обратно на всички препоръки избрах нощувките ни да бъдат в Таормина и изобщо не съжалявам. Не бяхме с кола под наем, шофирането в Сицилия изглежда страшно, но те явно са си свикнали.
Транспорта е добре уреден и спокойно можете да се движите и без кола. Разбира се още много прекрасни градчета не видяхме, но нищо, ще има и друг път.
Сиракуза или по-скоро Ортижда е разкошна, 100% си заслужава да и се насладиш дълго. До нея стигнехме с влак, директно от гарата на Таормина. Билета беше 9,90 евро в посока, стига се за 2 часа.
Таормина е едно малко бижу, райска природа, красота и постоянни възклицания- "ехааа".
Не съжалявам за нито минута прекарана в този прекрасен град. Бяхме отседнали в централната част в тиха уличка с красива гледка и страхотна домашно приготвена закуска.
Хапвахме неверояно вкусна храна в ресторанчетата в града, ако някой има интерес мога да споделя.
Катания - леко ми е раздвоено мнението, като цяло ми хареса, но беше невероятно мръсно и някак вехто. Стори ми се леко по-криминално там. И все пак определено има чар, красиви сгради и храната беше - рай - евтино и вкусно.

Ще се върна отново в Сицилия, надявам се скоро отново Simple Smile

# 366
Прекрасно сте си изкарали!Заредихте ни с хубаво настроение!Бихте ли споделили къде бяхте отседнали в Таормина/може и на ЛС/?А с  придвижването от гарата на Таормина до горе-към  самата Таормина как се придвижвахте- имаше ли редовен транспорт ?

# 367
Прекрасно сте си изкарали!Заредихте ни с хубаво настроение!Бихте ли споделили къде бяхте отседнали в Таормина/може и на ЛС/?А с  придвижването от гарата на Таормина до горе-към  самата Таормина как се придвижвахте- имаше ли редовен транспорт ?
Да, разбира се, ще споделя, но с уговорката, че всеки има различни разбирания за удобства и лукс. Аз избрах прилично място(къща), със страхотни отзиви, буквално на 2 минути от главната уличка. Имаше хубава малка тераска с гледка към морето и страхотна прясно приготвена закуска всяка сутрин, включваща омлет(с каквото си поръчаме от предишния ден и каноли с рикота и шамфъстък...вече ми липсват Anguished
Това е мястото:
http://www.bbcasaandrea.it/en/index.html
Придвижвахме се пеша реално от спирката на автобусите (Via Luigi Pirandello)

На нас ни отнемаше 7-10 минути до мястото, където сме отседнали и реално до центъра. Транспорта ми се стори редовен, поне когато сме чакали се спазваше разписанието. За самия град не вярвам да ви трябва транспорт, всичко е близо, освен гарата, до нея отново се стига с автобусче от същата спирка.
От същата спирка тръгват и автобусчетата за Кастемола Simple Smile

# 368
Здравейте,
на 24 април летим за Катания с Раянеар.И двамата сме с бустер,безсрочен.
Трябва ли да правим при това положение и антигенен тест на летището преди полета?

# 369
Здравейте,
на 24 април летим за Катания с Раянеар.И двамата сме с бустер,безсрочен.
Трябва ли да правим при това положение и антигенен тест на летището преди полета?
Не, щом имате бустер, не е необходим друг тест. Само plf формата си попълнете, може да ви я искат някъде, въпреки, че на нас не я поискаха.

# 370
Mного благодаря за отговора.

# 371
Да попитам каква застраховка си правите за четири дни?
Благодаря.

# 372
Не ти трябва. Ако си имаш европейската здравна карта можеш да отидеш в която и да е болница ако ти се наложи.

С кредитните карти - влизаш в страната, поръчваш си нещо, което плащаш с карта още на летището и застраховката към картата за пътуване в чужбина си важи.

# 373
Не ти трябва. Ако си имаш европейската здравна карта можеш да отидеш в която и да е болница ако ти се наложи.

С кредитните карти - влизаш в страната, поръчваш си нещо, което плащаш с карта още на летището и застраховката към картата за пътуване в чужбина си важи.
Не е точно така. Европейската здравна карта става само за спешна помощ,а на застраховката с кредитната карта хич не разчитайте.Пътувала съм така,без допълнителна застраховка,но е добре да се направи. Пък и за няколко дни излиза много евтино. Трябва да е с асистънс-обаждаш се на тел.,който ти е дала компанията и те ти казват в кое мед. заведение да отидеш.Аз съм ползвала Евроинс,защото имаха покритие за Ковид.Препоръчват и Алианс.

# 374
  • София
Аз съм ползвала застраховката веднъж в Малта. Обадих се по телефона, казаха в коя болница да отида (най-добрата на острова). Там ме чакаха.
Никога не разчитам на застраховката към кредитната карта. Нямам европейска здравна карта.

Общи условия

Активация на акаунт