А английски няма ли да учим? - 3

• 77 595
  • 723
  •   1
Отговори
# 540
Все пак е доброволно, ще се учим?

# 541
Попаднах на много реално оценяващ тест по езици:
https://www.languagelevel.com/english/index.php
Аз на английски мога само да се представя и да си купя нещо в магазина, да питам за посока и др., но свободен разговор не мога да водя. Няма как да е C 2.
Такива тестове са ми много отгоре-отгоре, поне аз на каквито съм попадала.
А точно този пък как от 15 въпроса за 2 минутки може да ми прецени нивото, ми е загадка. Не съм изобщо убедене че мога да покрия С2 без да седна да се готвя допълнително върху граматиката, а те го пишат това С2 като че ли е нещо ей така. Ако пишеше С1 и бяха повече на брой, бих била по-склонна да им се вържа че някой е съчинил въпросите по начин по който наистина може да се прецени, но за С2 е несериозно по такива въпроси.

# 542
А да попитам нещо, какви атрибути на издаден от АЗ ваучер по чуждоезиково обучение могат да се променят през опцията за промяна на ваучер? Аз се справям добре с английския на работно ниво, далеч от перфектен ми е, но подадох заявление за друг език с оглед да имам повече професионални възможности. В крайна сметка реших, че няма да търся такива и се чудя дали не сгреших, като записах друг чужд език. Може би трябваше да запиша английски, въпреки че се справям прилично. Има ли опция да сменя езика или само обучаващата организация?
Колко време отнема да разгледат и одобрят ваучер за обучение?

# 543
  • София
Седмица някъде. На мен първия път бяха пропуснали да ми изпратят имейл, та звънях.
Трябвае да ми го преиздадат, защото школата си смени името и след като подадох за преиздаване, получих имейл след 4-5 дни.

Правих го този тест нагоре и получих C1. Но определено не е вярно. Налучквах някои по усет- аз чета на английски, дори по-сложни книги и някак усещам контекста и съм запомнила словоред и изрази.
Но ако ме питат елементарни неща, няма да мога да отговоря. Работя с чужденци в писмена форма- разбирам идеално какво ми казват, обаче всеки път ползвам chatgpt и grammarly да ми превеждат. Имам и темплейти за какво ли не, защото 30 пъти да ме питат едно и също, всеки път няма да знам как да го напиша.
Като chatgpt ми преведе и мина през текста знам къде какво трябва да се пипне, за да звучи добре и правилно, но аз самата не мога да го измисля на английски и да е с правилна граматика.

# 544
За такива неща навремето ползвах обратен превод също. Аз го напиша на английски както смятам че трябва да е, ама после през Гугъл превеждам обратно на български за да видя дали няма да излезе на глупости. Че то по конференции и без това английският ни беше общ, но не и роден, на всичките. А целта е все пак те да ме разберат.
За теста си права, те са предимно въпроси с такива фрази дето ако са ти минали пред очите достатъчно текстове на английски, знаеш какво да напишеш. Независимо колко си го учила и колко не си. А и малък брой все пак, то що за извадка е...

# 545
Можете ли да препоръчате къде да се запиша за английски с ваучери? От училище Европа ми отказаха, защото на тестът излезе, че трябва да започна от B2 до C2, а те нямат това ниво. Сайтът на Кабината нещо не е в ред и не ми се струват надеждни.

# 546
  • София
Аз съм съм си взимала няколко абонамента за Кабината. Мисля, че общо 8 месеца, сега пак ще съм с тях. Съвсем надеждни са, просто сайта им може да се каже, че е малко остарял. Работят с един апп Електра, който се сваля и в него се гледат упражненията. Той малко ме изнервяше, но му свикнах.

# 547
При мен не се отваря изобщо. Звънях на Фарос, казаха, че имат всички нива и май ще съм при тях.

# 548
На мен немския ми е там. Ще ги видим на есен. Дано ми се падне преподавател, който обича да обяснява, защото някои са много серт.

# 549
  • София
Мъжът ми ще започва ц нива във Фарос онлайн и ще му изпратят и учебници. В Европа и Кабината мисля, че има само електроненни ресурси по програмата с ваучерите?

# 550
А с ваучер ли е?

# 551
Аз съм с ваучер. Надявам се и ние да получим учебници.

# 552
# 553
Испански език къде с ваучер дистанционно мога да запиша?

# 554
  • София-Младост
Испански език къде с ваучер дистанционно мога да запиша?
https://training.az.government.bg/?search%5Bmode%5D=0&search%5Bc … QvdGB0LrQuA%3D%3D

Общи условия

Активация на акаунт