Елчин Сангу, Баръш Ардуч и колеги - проекти- настоящи и минали - тема 78

• 82 429
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте  wavey wavey wavey
Колко интересни коментари и готини гифчета сте напускали  smile3521Мерси за всичко споделено  bouquet bouquet bouquet
Кузгун си е супер сериал.Главните му герои са красиви и харизматични и има много голям заряд между тях ,останалия каст също е на ниво.Сценария ,режисурата ,музиката всичко си е добре и  се надявам  да издържи  достатъчно дълго ,за да може да си разкаже историята така както трябва.

https://twitter.com/kuzdilove/status/1178012401624649728

И нови снимки от сета.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 14:07 от Eny87

# 496
ето това ,така се печели аудитория Laughing много добри,въпреки че и за химията им много критики видях,но е напълно разбираемо,не може всеки да има добър вкус Smiley 

колкото до музикалните теми,оучдващо ми харесаха,техните цигулки ми напомнят малко на игри на тронове,хем изчистени ,въздействащи ,по-накрая започнаха да пускат някакви раздиращи душата турски песни ,които ме напрягат,но преживявам го,изключвам си звука ,докато имат да изпеят там квото трябва и пак си продължавам

само едно не ми е ясно,дали сценарият е завършен ,тоест сценаристите дали пишат серия за серия или са написали всичко още преди да започнат снимки,ако е първото шанса да се оплетат здраво винаги е голям,ако всичко е премислено предварително ще ги обявя за гении:satisfied: ...дали например са знаели ,че актьора ,който играе Ферман ще го бъде във втори сезон с такава главна роля,ето тук ми е съмнението защото,в сцената с убийството на бора,го дадоха само в глезените ,много строен мъж....а нашия човек тука малко с фигура като на тюфлек нали с извинение,защото ми харесва играта му,но това не са чак толкова скрити детайли,всеки що годе наблюдателен зрител ще го види

# 497
Скрит текст:
ето това ,така се печели аудитория Laughing много добри,въпреки че и за химията им много критики видях,но е напълно разбираемо,не може всеки да има добър вкус Smiley  

колкото до музикалните теми,оучдващо ми харесаха,техните цигулки ми напомнят малко на игри на тронове,хем изчистени ,въздействащи ,по-накрая започнаха да пускат някакви раздиращи душата турски песни ,които ме напрягат,но преживявам го,изключвам си звука ,докато имат да изпеят там квото трябва и пак си продължавам

само едно не ми е ясно,дали сценарият е завършен ,тоест сценаристите дали пишат серия за серия или са написали всичко още преди да започнат снимки,ако е първото шанса да се оплетат здраво винаги е голям,ако всичко е премислено предварително ще ги обявя за гении:satisfied: ...дали например са знаели ,че актьора ,който играе Ферман ще го бъде във втори сезон с такава главна роля,ето тук ми е съмнението защото,в сцената с убийството на бора,го дадоха само в глезените ,много строен мъж....а нашия човек тука малко с фигура като на тюфлек нали с извинение,защото ми харесва играта му,но това не са чак толкова скрити детайли,всеки що годе наблюдателен зрител ще го види

Хареса ми това за тюфлека  hahaha hahaha hahahaНо наистина краката които дадоха в 1 сезон си бяха по-слаби и фини  и даже тогава имаше предположения ,че Ферман е жена  и спрягаха комисарката  Кудрет.Кой ги знае какво са мислили  сценаристките  newsm78За Онур Сайлак/Ферман имаше обаче още от тогава фенски желания да участва в "Кузгун" и изглежда са  ги изпълнили   hahaha
Още две клипчета.

https://twitter.com/XKacho/status/1152536037366874112

https://twitter.com/XKacho/status/1176596309505187849

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 18:26 от Eny87

# 498
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Боже, само аз ли намирам целия сериал за абсолютна траги- комедия  Thinking Недомислени сцени, нелогични действия, слаба игра на доста от актьорите... За самия сюжет и "великите" интриги да не говорим... Първия сезон беше слаб, ама за мен този е още по- зле... сякаш не е минала година, а просто сме преминали в някаква паралелна вселена, където всички са още по- неумни от досега...

ПП: Гюнеш и Кумру сестри да бяха, нямаха толкова да си приличат... по- дразнещи образи от техните няма....

Ми май не си само ти, Темпи. И на мен ми е много нагласен целият сюжет, кърпен и наставян. Този нов тип мафиот, Ферман, интелектуалец и финяга, който се разтоварва с ритуални японски бойни изкуства и говори като говорител от телевизията или университетски професор, ми е толкоз измислен, че даже ме досмешава на моменти. И Дила, и останалите женски образи - кухи и схематични, голяма скука. Само Кузгун си ми харесва на мен, никой друг. И не образът на сценаристите, ами Баръш в ролята.
Връщам се да ви дочета, та белким разбера някои неща, които са ми неясни - като например защо е толкова страшно, че Кузгун и Ферман били братя.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 18:48 от Светълчо

# 499
Към последното изречение да добавя, че и Катрал им е брат. И с това с огледалото прекалиха. Не може всички да са с толкова “сложна душевност”. Докато гледах днес последния епизод- разбира се заради Баръш, сега отчасти и заради Онур (когото наричате тюфлек , но си е класен актьор) от скука започнах разговор по телефон и като започна кендото си изпуснах телефона. Като помислих- вероятно някой кендо салон прави продуктово позициониране във филма. Ферман много фин човек- то струнни оркестри по вечерно време, то кендо, вероятно ще заведе Дила на балет във Виена, че в Истанбул не вярвам да имат, бях чула, че са закрили операта.  Другото, което ми бърка в здравето са разходките Из кварталите и махалите по блузи и рокли без гръб, а понякога и без предница. За мен такава жена, ако влезе в махалата няма да излезе. За обикновените зрители на “мъжки” сериали тези явления едва ли се схващат като достоверни- оттам и ниския рейтинг. Не харесвам и Баръш като си сложи ръцете на гърба. Като някой байчо. Интересът на образованата аудитория едва ли се печели така. Липсва ми достоверна интрига и пълноценни, а не измислени образи. Пиша го, защото искам Баръш на екран с хубава игра и сюжет.

# 500
Вики никой не отрича ,че Онур е добър актъор ,но ако си прочела всичко ще видиш ,че става дума за това ,че в първия сезон ни показаха краката на Ферман и те бяха по-тънки и даже някои фенове решиха ,че са на жена ,а на Онур определено краката му не са тънки което абсолютно не означава ,че не става просто е по едър.А затова че Ферман е изтънчен мафиот ами това си е клише от където и да го погледне човек .В колко мафиотски филми има такива герои ,които са хем лоши ,но с вкус към красивото.И в реалния живот ги има такива,даже тука в България имаше преди един мафиот който се занимаваше с наркотици ,а иначе всички казваха колко бил ерудиран и изтънчен .Не е задължително човек като се занимава с лоши работи да има и лош вкус нали  hahaha hahaha hahaha
А сещам се и за Боян Радев който е шампион по борба ,но
е и колекционер на картини така че защо и Ферман да не бъде изтънчен .Плюс това той е отгледан в богато семейство и със сигурност е получил добро образование в престижен университет и съвсем спокойно може да увлечен от класическа музика и бойни изкуства.
За неподходящите дрехи тя и Дила си се усети ,че е бая неподходящо облечена и взе да пристъпва хрисимо ,хрисимо по пътя. hahaha hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 19:41 от Eny87

# 501
  • AMS

Благодаря за споделеното!!!
Харесвам аргументираните мнения!!!
Доколкото имам опит с турските дизита,
никое до сега не е било написано и разписано до край.
Има обща рамка,  история, един - два епизода преднина и това е.
Смяната на сценаристи, режисьори, нови попълнения, влияе на сценария.
Сериите се снимат всяка седмица, а не са предварително заснети.
Артистите не знаят какво ще се случи.
Получават сценария за следващия епизод, след като са заснели предния.
Пресен пример Сблъсък, където участва български актьор.
Беше за една серия, снима, прибра се и после дописаха сценария за още три серии.
Доколкото знам се очакваше Онур да върне визитата в другото дизи на AY,
но според мен се оказа по-нужен тук.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 20:46 от * Diva *

# 502
Дива мисля ,че Вели още тогава си вирна визитата на "Чукур".Нали отиде в тяхната махала и те го помолиха за помощ за намирането на някакво момиче и той после го заведе при Джансъз

https://youtu.be/Go8i4nhOXxM

https://youtu.be/6-vELTAR-2I

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 19:59 от Eny87

# 503
Здравейте!

Леле, какво стана? Много активна тема, добре, че едно момче се появи да раздвижи малко нагласите.
Чудя се дали гледаме един и същ сериал. В един момент излезе негативизма и критикарството.
Гледам си с кеф Баръш и останалите, харесва ми сюжета, нямам претенции към сценаристите, защото грам не разбирам от сценарии, а който разбира, нека даде на Япъмите свой сюжет и да заснемат филм по него.
Аз си гледам този с розовите си очила и намирам логика във всичко, дори и огледалата не приемам като
някаква "сложна душевност", напротив те са подсказка за разкриване на някое парче от пъзела, за което Дила ще се досети.Това го мисля предвид детайлите, коти забелязах при трето гледане на серията, в която има много детайли за бъдещи действия и ситуации. Когато излезе превода е по-добре за изказвам мнение, иначе от неразбиране изцяло на преводите може да залитна в негативното, а не искам, защото съм още с розовите очила.
Благодаря ви за споделеното за снимките, превода на фрагмана, клипчетата, гифчетата и настроението!
Радвам се, че сряда набижава, чакам следващата серия, защото фрагът отново ме кара да умувам какво ще се случи с нетърпение.
Лека вечер!

Ето и една готина ироничност на Кузгун
https://www.instagram.com/p/B3AJGu4AKRv/
Нещо за Тони
https://www.instagram.com/p/B3AHTRIghC2/

Накрая моите любимци ДефОм
https://www.instagram.com/p/B3AIVr_gC5u/

# 504
Елчин е в Холандия Peace

Пп: Кузгун избягвам да коментирам, просто защото съм на принципа като не ти харесва, не пиши... Но понякога и аз не издържам... Прекалено много станаха за мен "пропуските" и недоглежданията и ако не бяха Баръш и Бурджу, а вече и Онур, да го бях оставила още след края на първи сезон...

# 505
  • Пловдив
Виктория, подкрепям те за дрехите. По принцип обличат Дила доста предизвикателно, в което няма лошо - красива жена с идеална фигура, нека я покажат. Аксесоарите /чанти и бижута/ са невероятни и подчертават социалния й статус. Но на моменти мисля, че дрехите не отговарят на обстановката. Не познавам юрист, който да се появи в офис с деколте до пъпа и гол гръб до ръба на панталона. Разбира се, искат да акцентират върху белега, но защо тогава не виждаме белег от раняването й, когато спаси Кузгун? Аз на онлайна направо се втрещих от разходката в махалата. Единственото разумно обяснение за мен е желанието да подчертаят социалната разлика между нея и хората и обстановката в квартала.
Мисля, че и затова изкараха Ферман такъв изискан - да подчертаят разликата между естета Ф. и уличния боец Кузгун. Не че не разбираме колко е важна средата и образованието, ама те да си покажат.
А Онур Сайлак е страхотен. Само тук и в "Сблъсък" съм го гледала, но е невероятен актьор според мен, така ме дразни, искрено ми идва да го шамаросам през екрана.

# 506
Забравих да напиша за дома на Ферман- много красива къща, но там гледахме Ибрахим Челиккол в ЧБЛ, преди това йозцжан Денис и може би и други филми. Как пък не намират други вили? За мен това е дома на Ибо.
Класовите разлики и средата ми се струва, че за Дила не са от значение, защото е израснала може би в по- голям лукс, но с баща бандит, новобогаташ.  За масовата турска публика струнните оркестри и кендото, са нещо като блондинките- винаги играят лошите роли. Не искам да огорчавам ничия наслада, има интересни хрумвания като дилемата на Катрал, по начина, по който Ферман му я постави- кого ще избере Кузгун- брат си или квартала. Но беше наистина шаблонно представено. Какво разбира автомеханик от бизнес? Този преход към управлението на бизнеси го представят като нещо елементарно Кузгун се появи от нищото и взе да разбира от бизнес, сега брат му...Адвокатът Дила не знаеше за правата на съдружник по устав, но Кузгун е в час...хубава вечер!

# 507
  • Пловдив
Виктория Василева, изрази ми мнението все едно си ми в главата. Съжалявам, че не мога да ти сложа повече от един лайк. Но въпреки всичко се надявам небивалиците да намерят разумно обяснение. Ще гледам като верен фен и това е!

# 508
Дими и аз си гледам "Кузгун" с удоволствие  smile3521Мерси за клипчетата -Ферман и Кузгун много готино се перят един на друг  smile3521, Дефне и Омер са винаги удоволствие да ги гледа човек ,а Дила е много сладка и красива  smile3521
Вики,Василева не искам да ви се бъркам ,но Дила още от 1 сезон ,след делото на баща си вече не е адвокат и сега във фирмата влиза в качеството на съдружник така че мисля ,че може да си позволи да си ходи както и  е кеф .Дрехите и със сигурност са маркови  и скъпи и отговарят на социалния  и статус и само в махалата не беше с точните дрехи ,но това и тя самата го осъзна като видя как я гледат всички.
За тия правните неща мисля ,че Ферман беше решил ,че е голямата работа ,ще слъже там някакъв беден човечец и ще си върти бизнеса без никой да му се бърка ,но Кузгун направи врътка като купи земята на човека и той стана собственик или нещо такова ,а цитирането на закона беше както ,за да докаже ,че има  законови права да се меси в управлението така и му го върна на Ферман от оня ден когато беше в дома му и Ферман му цитира тогава наказателния кодекс и сега един вид и Кузгун и той му цитира законите.
За Картал ,Ферман си го каза ,че да Картал ще движи нещата ,но ще има хора ,които ще му помагат и ще го съветват .Сиреч Картал ще бъде кукла на конци и ще има само функция да дразни и да разконцентрира батко си аз така я виждам тая работа.
И да добавя само още нещо за Дила.В миналия сезон когато са я давали да отива в съда винаги е била облечена подходящо поне според моите скромни разбирания.Иначе в ежедневието си си ходи облечена по модата.
Погледнах го това кендо да видя за какво става въпрос.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%BE

Точно като за Ферман ..Практикувало се е само от висшата класа ,служи за концентрация и извисяване над противника .Точно това което той иска да постигне ,да победи Кузгун ,само ,че самураите практикуващи кендо не са използвали триковете на ферман преди битка дълго ,дълго да наблюдават врага си ,нооооо това са леки такива едни нюанси които Ферман не смята да ги отчита  smile3511

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 22:22 от Eny87

# 509
  • AMS

Благодаря още веднъж за интересните постове!!!
Ени, да така беше. Лошо се изразих.
Имах предвид, че имаше слухове, че Онур, след Сблъсък,
ще влиза в Чукур, а не в Кузгун.
Няма да се учудя, ако сега и в Кузгун, дойдат гости от Чукур.
Темпи, благодаря!!! Снимката, която е споделила Елчин от Волендам,
сигурно е от вчера. Днес не спря да вали. Лайкнал я е и Иво Аръков.
Волендам и в близост Маркен са места, където е много интересно.
Уважавам твоя принцип, като не се харесва, да не се пише.
Съгласна съм и с  критиките към сериала Кузгун.
Но търся позитивното, именно заради артистите,
заради Баръш, заради Борджу, заради всички.
Дори заради Елчин в Сблъсък, чиято смърт не послужи за нищо
и финалът не само ме блъсна, а направо ме отнесе.

И в кое дизи няма такива недоразумения в облеклото.
Нали не си мислите, че ако самата Бурджу
трябва да ходи в тези квартали наистина, щеше да се облече  така
и да е с тези високи токчета по калдъръма.
Но трябва да се играе по свирката на спонсорите.
Накрая на всяка серия има заставка за главните артисти,
че се обличат от известните марки ...
А за местата, където се снимат сериалите, няма на този и на онзи.
Помня случай, когато в една и съща болница по едно и също време,
се снимат едновремено два сериала на различни етажи.
В тази къща, сега на Ферман, поне 4-5 сериала, а може и повече да съм гледала.

Общи условия

Активация на акаунт