Надали, но все пак.
Не знам какво е виновна телевизията, не разбирам от тези техни договорни отношения и цифри на рейтинга, но съм недоволна най-вече на продуцента. Историята е добра, добър кастинг, добри сценаристи ивсичко добро , но нещо не достигна до турската публика. На публиката, извън пределите на съседите явно се хареса. Не знам как ги правят проучванията за гледаемост, но наистина биха могли да се "посъветват" и да прочетат фенските писаници, от които има много стойностни предложения и за сценария и за продължаването. В краен случай е важна зрителската аудитория и тя е най-добрият лакмус за проблеми и решения.
Нещо става в последно време с тези дизита, които падат. Дали съседската публика има други разбирания или продуцентите отидоха твърде далеч от техните разбирания. Има някакво разминаване може би между прекалено интелигентния замисъл и изпълнение и възприятията на масовия зрител. Пък и тези разтегляния на два часа и нещо серия, което си е цял игрален филм, може би вече е станало досадно. На актьорите е ясно, че им е досадно такова снимане, а сигурно и на публиката също и с рекламите отиде 4 часа време вечер. Кое семейство ще отдели толкова време, че да го гледа там някой си сериал? И кой в домашни условия на гледане/като знаем какви са протяжни турските семейни вечери/ ще погледне и ще разбере логическата последователност на действието?
Сложният замисъл на сериал не е удачен за тази публика, в това време на излъчване и толкова дълго. Нека не ви се струва, че засягам публиката. Просто искам да си обясня защо рейтингите на по-сериозни дизита падат и се финализират сериали. Беше ми мъчно за финализирането на "Соколовият хълм" и сега ми е мъчно за финализирането на "Кузгун". Какво да се прави, нямаме продуцентска къща, че да го продължим.

Ени, имаш нов аватар, честито!
Силве, хубави снимки на много млад Баръш, не ги бях виждала.