Елчин Сангу, Баръш Ардуч и колеги - проекти- настоящи и минали - тема 78

• 82 277
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Диди,  Hug  Hug
Елчин наистина така е казвала , ама нали искаме да я гледаме Peace
Липсва ни Peace
И двамата с Баръш ще имат още роли, и дано са успешни.

Финалът заради нисък рейтинг на ,,Кузгун ,,не е прецидент за сериалния сектор в Турция. Няколко сериала които съм започвала да гледам приключваха след понижаване на рейтинга, въпреки звездни кастинги.
Турската дизи индустрия не се интересува от фенове, трендове и всякакви,, фенски,, предположения или предложения. Всичко е  много финикийски  знаци било то зелени, европейски , турски или каквито там са вървежни.

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 21:28 от eliNIM

# 691
  • AMS
Благодаря за постовете, фрага и превода!!!
Разбирам, че не сте гледали
и за това не коментирате съдържанието.
Но пък събитията изпреварват преводи и ...
Oт фрага >>>
Обещание има, но договор е нещо заковано,
което не е необходимо да се напомня.
Мисля, че Дила е разбрала отдавна,
че главната цел и на Ферман е отмъщение,
и договор с него не може да има.

# 692
  • София
Кой решава кога да се спре сериала?Star tv,Аy yapim,продуценти...Как решават?Не ми е ясно. 🤔

# 693

Скрит текст:
Телеканал Star TV хочет на среду вместо сериала #Кузгун, который сделает финал через две серии, поставить сериал #ДочьПосла, от которого нет новостей

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 22:49 от Didito-ШОКиран Оптимист

# 694
  • Варна
Даже според мен още в договора за излъчване си имат клауза паднат ли под определен процент и са аут. Може да е нещо от сорта -  ако имат 2 серии под 3%.  Струва ми се ,че Стар са с най-много спрени проекти.
Тези неща не се оставят на случайността и  чакай да видим сега другия път колко ще са процентите и тогава да решим. Нещата още в началото са изяснени с договорните им отношения.

# 695
Попадна ми една статия за турските дизита. Реших да ви я споделя. Предполагам, че повечето от вас са наясно с
информацията в написаното,но и още една гледна точка според мен не е лошо да се види.
https://blitz.bg/ikonomika/kak-turskite-seriali-zavladyavat-sveta_news701351.html

# 696
Боби, докато редактирах поста си нещо се случи и първоначалния текст изчезна, но ти си отговорила на въпроса за спиране на излъчването на даден сериал - че канала взема решение, защото ниския рейтинг означава ниски рекламни приходи. Защо мислите, че съществува системата за измерване на рейтинга и то по групи зрители? Не заради статистиката  Wink

# 697
Синан мерси за превода!
А такаааа Дила я върнаха в правилната посока ,че тя както беше заговорила в 19 серия ,че била с Ферман щото много го уважава и той много и бил помогнал ,направо беше развалила мечтите на всички КузДил фенове .Трябваше да ни останат само два епизода , за да вземат сценаристите да и вкарат правилните приказки в устата ,че е с Ферман , за да защити Кузгун smile3511
А Гюнеш да не праща селфита от стаята на Кузгун на Дила newsm78И толкова ли е тъпа ,че да трябва Дила да и обяснява ,че заради нейните интрижки Ферман още повече ще намрази Кузгун  newsm78
Актрисата която играе Гюнеш се специализира вече точно в такъв тип роли,все на другата жена ,все на тая дето уж е добра пък после се оказва злоба и на края все тя остава  с пръст в устата.
Оооох  как ми се иска само да пожелая на новия сериал да има много ,много ,много нисък рейтинг обаче страшно  харесвам и Несли и черния Енгин и мисля да им гледам сериала и само мога да им пожелая да имат голям успех. smile3521
За "Кузгун" си е от ясно по-ясно защо го спират и ,че всичко е пари ,но все пак не е честно ,но в днешно време на кой му пука за това кое е честно кое не  smile3511Рейтинговата им система на съседите не е правилна и трябва да се промени нещо в нея ,нещо в начина на изчисление smile3511

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 23:20 от Eny87

# 698
  • Варна
Диди - аз го прочетох и твоето преди да изчезне : )
Исках да обърна внимание , че те още в началото са уговорени нещата и падне ли гледаемостта - свършват. Понеже Силвия пита - кой решавал. Решават го заедно всички с договорите, които подписват, като уточняват условията с клаузите по договора.

Ето го изчезналото Wink от поста на Диди
Скрит текст:

По принцип канала решава дали да свали даден филм от програмната си схема, когато рейтинга, респективно приходите от реклами са достатъчно ниски, за да го направят нерентабилен. Както Ели писа, всичко е пари.

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 23:22 от BVAR

# 699
  • София

Как се спира гледането на това създание?😋😋😋😋

За сериала:
Направо ще се пръсна от яд.😤 😤 😤 😤
 😤 Има сериали с по 200 серии тъпи та вдлъбнати.
А този не ми го побира акъла ,защо ще го спрат🙄
Има толкова фенове ,ако погледнат гледаемостта извън Турция сигурно ще е на 1 място.Да бяха се стегнали сценаристите имат толкова добри актьори ,замисъла също е хубав и на мен лично ще ми е интересно да го гледам.
Дано поне за двата епизода да покажат всичко,а не да го претупат пак.
Ако и този сериал остане с банален край няма да гледам повече турски сериали.
И без това съм изгледала 5. ☺️ 😊

# 700
Даже според мен още в договора за излъчване си имат клауза паднат ли под определен процент и са аут. Може да е нещо от сорта -  ако имат 2 серии под 3%. Струва ми се ,че Стар са с най-много спрени проекти.
Тези неща не се оставят на случайността и  чакай да видим сега другия път колко ще са процентите и тогава да решим. Нещата още в началото са изяснени с договорните им отношения.

Peace  И ,,Канал Д,, не  отстъпва в тази класация на брой спрени сериали. Преди две-три години имаше сериозна ,,сеч,, за много от стартиралите сериали в същия канал без никакво предупреждение. Сега поне предупреждават за да направят някакъв финал.
В техните медии не веднъж са публикували как се формира рейтинга/ извадка на предпочитанията на малка за размерите на многомилионна Турция група зрители решава съдбата на дадено дизи/ и обикновено канала заедно с продуцентите вземат решение. Губят се пари, екранно време и кой играе няма никакво значение,екипи от техници, помощен персонал и т.н. А предпочитанията на феновете пък са никакъв фактор.
 Примери доста.

# 701
О да да по Канал Д по едно време беше голяма касапница .Аз си мислех ,че Стар ТВ са по-читави ами и те същите  smile3511
За рейтинга в главата ми се върти нещо от сорта ,че на базата на около 1000/2000 домакинства се отчита рейтинга.Ако бъркам ме поправете ,но всякак е нечестен начина по който се формира рейтинга.Изобщо не вземат  предвид социалните медии където например Кузгун винаги е в челните места.Но както и да е ние няма да я оправим тая работа ,жалко и за Кузгун и за още много други сериали като него които са били и ще бъдат сваляни от ефир.

Последна редакция: нд, 06 окт 2019, 00:24 от Eny87

# 702

За рейтинга в главата ми се върти нещо от сорта ,че на базата на около 1000/2000 домакинства се отчита рейтинга.

Ени , Peaceна мен ми се върти цифрата 2500 домакинства,все тая за Турция и многото ТВ канали, да не говорим пък за брой сериали.
С теб сме свидетели на доста принудителни финали последните години.

Последна редакция: нд, 06 окт 2019, 00:17 от eliNIM

# 703
  • Пловдив
Синан, благодаря за превода!

Синан мерси за превода!
А такаааа Дила я върнаха в правилната посока ,че тя както беше заговорила в 19 серия ,че била с Ферман щото много го уважава и той много и бил помогнал ,направо беше развалила мечтите на всички КузДил фенове .Трябваше да ни останат само два епизода , за да вземат сценаристите да и вкарат правилните приказки в устата ,че е с Ферман , за да защити Кузгун smile3511

Мисля си, че Дила много добре знае какво може да направи Ферман и само нейното присъствие гарантира живота на Кузгун. Да, може да е объркана от преживяното, но не е глупава. Затова го отблъсква и е против връзката с Гюнеш. Има я ревността, разбира се, но не само. Тя се страхува от гнева на Ферман. Освен това Ферман много умело манипулира и събитията, бил чист бизнесмен, не носел оръжия. Че и защо да му са - нали има армия главорези, на които плаща.
А според фрага Гюнеш ще го удари през просото в преследване на нашия човек. Чудесно! Така ги тика един към друг по-бързо и по-силно отколкото те самите искат. Стори ми се от края на фрага, че Кузгун ще отвлече Дила. Дано! Има и друго - в серията Кузгун как обясняваше, че не може да рисува слънце/гюнеш/и приятелите/Дила/ са му помагали със слънцето, много са ми интересни такива фини детайли и  играта на думи, въпреки че сигурно част от нея се губят в превода.
За Мерием - разбирам я като майка, страхува се за сина си и смята, че Дила е заплаха за него. В този смисъл е нормално да я напада. И все пак я има и човечността. Дила преживя толкова много, да не изброявам, най-естественото нещо беше поне да й съчувства или поне да спази някакъв добър тон в общуването си с нея. Затова с нетърпение чакам да видя физиономията на Мерием, когато разбере коя е Гюнеш. Сигурна съм, че ще приложи двоен аршин, нали за някои може, за други - не. И все пак - да видим според нея кое е по-голямото зло. Но и не разбирам - майката е наясно, че Кузгун въобще не се интересува от Гюнеш като жена, ясно е, че я иска за снаха, но нали насила хубост не става.  
Направи ми впечатление и паралела между първи и втори сезон с куршума. Бора не умря от куршума на Кузгун, нито се самоуби. Би следвало и Ферман да бъде убит друг човек, но за съжаление няма да видим оригиналния замисъл на сценаристите.

# 704
wavey wavey wavey
Василева изчетох те  с удоволствие  Hugи напълно ти споделям мнението  newsm10
През трите серии от новия сезон сценаристите много яко ни пързаляха с образа на Дила.Уж ще се жени за Ферман ,уж всичко е наред обаче се усеща една стегнатост ,несигурност и най-вече тъга у нея.Единствено в трета серия този разговор под дървото мен ме наведе на мисълта ,че тя наистина мисли Ферман за добър и сигурен човек с който може да живее спокоен живот.Но даже и да е така аз пак намирам действията и за съвсем адекватни  и не я намирам за виновна.Дила преживя много ,стигна до дъното и Ферман наистина може да и изглежда като най-свестния човек .Да не забравяме и ,че Дила не знае за манипулациите на Ферман ,за начина по който той режисира събитията така както на него му харесва и по тази начин винаги Кузгун излиза лошия ,а той добрия.И въпреки че я разбирам след фрагмана се чувствам по -добре  newsm53,че все пак Дила осъзнава ,че Ферман не е много читав ,явно имат договорка ,той да не закача Кузгун ,а тя да е с него.Което не означава обезателно ,че Ферман я е заплашвал и изнудвал поне така си мисля  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78Ох сценаристите добре са я намислили интригата ,но за съжаление няма да имат възможност да си разкажат историята спокойно ,а ще трябва да бързат и дано да успеят за два епизода максимално да си постигнат целите и на края финала да е хепи моляяяяя много за това  newsm17
Мерием да до известна степен и аз я оправдавам ,че е майка и иска най-доброто за детето си но,все пак е доста рязка и крайна с Дила.За сметка на това пък с Гюнеш се отнася все едно вече Кузгун ще се жени за нея.И на мен ще ми е много гот да и видя изражението като разбере любимката и коя всъщност е  smile3533
Една фенска закачка  hahaha hahaha hahaha

https://twitter.com/EgyptDiva/status/1180604069552873472

Баръш също е бил на театралната постановка в която участва Онур С.

https://twitter.com/TvDunyasii/status/1180760046575259648

Ново от Бурджу.

Последна редакция: нд, 06 окт 2019, 20:11 от Eny87

Общи условия

Активация на акаунт