Отговори
# 150
Пратете детето още малко при бабата, а от 7 клас има училища интернати, и спортни, и с програмиране и т.н. Просто го пратете там и му пращайте пари
И каквото стане
При вас детето няма дом, няма и да има. "Мъжът" те търпи, щото го издържаш, а ти мразиш чуждото дете. Представям си каква отровна обстановка е

# 151
Аз пък се чудя защо детето не се е озлобило към оная пръдла, дето го е изцвъкала, зарязала и го лъже на всичкото отгоре? Или към любовника ѝ, който въобще не иска и да чуе за него? Или към баща си, който е тотално неадекватен? Защо се е озлобило към единствения човек, който изобщо някога се е грижил за него? Идеи?

# 152
Да, оттук нататък всяко дете има два дома - при всеки от родителите, където ще важат правилата на съответната двойка. Баби и дядовци не са родители. Може би да се вземе от дома, в който е роден и живял до 6 години, при бабата по майчина линия, в ретроспекция не беше най-доброто за него, но той плачеше за баща си като говореха по телефона и се виждаха, нищо по-нормално не виждах и тогава, и сега, от това едно дете да е или с майка си, или с баща си. Аман от играещи се на семейство възрастни, които мятат децата на бабите, и от баби и дядовци, които всячески гледат да се набъркат и да попречат на децата и внуците си да си продължат живота.

И в живота е така, хора, може да ви звучи рязко и студено, но в истинския живот е така - приспособяваш се към средата. Към детската градина, училището, извънкласните дейности, после работата. Много добре знаете, че е така, какво се правите на щрауси Simple Smile

Нека съм аз проблема, класическата зла мащеха урод. Само че детето е еднакво навсякъде - вкъщи, училище, спортовете. Навсякъде едно и също, целият град знае за какво иде реч, как пък всички излязохме без подход Simple Smile

Единственият отговор по същество, да ме прощава потребителката, която го написа, че не се връщам назад да я цитирирам, беше да се поговори човешки с майката. Говорила съм преди, споделяла съм какво става, тя пита бащата, той се опитва да прикрие какво става и казва, че всичко е наред. Докато не почнаха да я информират и учители и т.н. за същото, при което последва коментарът "момчешки му работи, на никой не му е леко" и това беше. Само че на нея не й е "леко" от 2 хиляди километра, а тук е ад поднебесен. Изпържи му се нервната система на това дете, но не съм аз тази, която непрекъснато обещава и лъже, нито съм баща му, та да взема мерки. Аз съм чужда по всякакъв начин и нямам проблем с това. Детето не е длъжно да ме харесва или обича, но е длъжно да се държи възпитано и да се съобразява, защото това е част от живота с други хора. Аз го храня, обслужвам и гледам и под нашия покрив някои неща няма да са допустими никога.

# 153
Аз пък се чудя защо детето не се е озлобило към оная пръдла, дето го е изцвъкала, зарязала и го лъже на всичкото отгоре? Или към любовника ѝ, който въобще не иска и да чуе за него? Или към баща си, който е тотално неадекватен? Защо се е озлобило към единствения човек, който изобщо някога се е грижил за него? Идеи?

Бабите, а и майката спомогнаха за това. Плюс факта, че тук номерата му не минават. Ако те интересува, ще разкажа малко по-подробно.

# 154
Не се иска мозък на Айнщайн, за да се сетиш, че всяко дете обича първо майка си, а после всеки друг на този свят. И като я няма майката, то не може да види реалните ѝ недостатъци, а гради в съзнанието си образа на майката, която би искало да има. За него тя е неговата майка, от която е отделено заради новата жена на баща си. Такива неща се въртят в детския мозък. Наистина ли трябва да ти се обясняват толкова елементарни неща?

# 155

[/quote]Т.е. ти се опитваш да ни убедиш, че детето трябва да се адаптира към доведения родител, а доведеният родител не трябва да си мръдне гъза, за да приобщи детето? Хммм, моят мъж е доведен родител на децата ми и хубаво, че не ми е споделял тази бляскава мисъл, защото ако беше, сега той щеше да е покойник, а аз- затворник.
[/quote]

От това, което прочетох, тя е направила доста повече от мърдане на гъза за да приобщи детето. Проблемът са биологичните роднини. Всичките.

# 156
Не се иска мозък на Айнщайн, за да се сетиш, че всяко дете обича първо майка си, а после всеки друг на този свят. И като я няма майката, то не може да види реалните ѝ недостатъци, а гради в съзнанието си образа на майката, която би искало да има. За него тя е неговата майка, от която е отделено заради новата жена на баща си. Такива неща се въртят в детския мозък. Наистина ли трябва да ти се обясняват толкова елементарни неща?

+1

Децата не разсъждават като възрастните. То не може да "види" недостатъците на майка си, това, че е заминала, не иска да се вижда с него и т.н.
Вероятно смята, че авторката се е натресла на баща му и "пречи" на майка му да се върне и да бъдат семейство.

Доколкото разбрах от темата, жената достатъчно се опитва да се нагодят нещата. Според мен трябва да даде една стъпка назад, да остави бащата, сина и майката да се разбират помежду си. Най-добре, ако има къде да иде, да се изнесе за малко от дома...

# 157
  • София
Виж, авторке, ти се въртиш в кръг. Започна във всеки пост да пишеш едно и също вече. Разбирам те какво искаш, искаш да ти кажем как точно да запратиш детето при майка му, обаче, разбери, няма такъв начин.
Може и още 5-6 поста да напишеш с обяснения кой какво и как е направил, но ние те прочетохме, разбрахме те, още от първия път. Какво е станало, за да се стигне дотук, е ясно. Знаем и кой е виновен, ясно ни е, че не си ти.

Евентуално ако се замислиш, може и да ти просветне защо над 100тина отговора ти казват едно и също и как е възможно всички да са на едно мнение, баш в този форум, баш по твоята тема. Това обикновено не се случва тук, знаеш.
Та, сигурно има причина.

# 158

Единственият отговор по същество, да ме прощава потребителката, която го написа, че не се връщам назад да я цитирирам, беше да се поговори човешки с майката. Говорила съм преди, споделяла съм какво става, тя пита бащата, той се опитва да прикрие какво става и казва, че всичко е наред. Докато не почнаха да я информират и учители и т.н. за същото, при което последва коментарът "момчешки му работи, на никой не му е леко" и това беше. Само че на нея не й е "леко" от 2 хиляди километра, а тук е ад поднебесен. Изпържи му се нервната система на това дете, но не съм аз тази, която непрекъснато обещава и лъже, нито съм баща му, та да взема мерки. Аз съм чужда по всякакъв начин и нямам проблем с това. Детето не е длъжно да ме харесва или обича, но е длъжно да се държи възпитано и да се съобразява, защото това е част от живота с други хора. Аз го храня, обслужвам и гледам и под нашия покрив някои неща няма да са допустими никога.
Детето се държи с човек толкова възпитано, колкото човекът позволява. Това първо. Ти нямаш опит с деца, затова и не ти се получава. Оттам и съветът - ти да ходиш на психолог. Щом толкова драпаш - има курсове за родители, има всичко, заемай се, очевидно е какво е нужно, ако това е последният мъж за теб.
Второ - съветът да се опитваш да говориш с майката, е ... от човек, който идея си няма за какво става дума. Тези хора стават родители точно и само тогава, когато те решат. Но иначе - ти говори с нея, говори, ще минат година, две, три, петилетка, две, вие все ще се опитвате да говорите. Тя това дете не го иска, не разбра ли?
Трето - ти се възприемаш като Чужда. Е как да те възприема то? Ти еманираш, от теб лъха 'чуждост'. Наистина ли не виждаш гредата в своето око? Нашата роднина, която пое така дете - ми то я гледаше в очите бе човек, обожаваше я, мед му капеше от устата, като заговори за нея. Отгледа си го жената, австрийка е, бащата е българин, взе го, барабар с детето му, и си го отгледа. Толкоз. Ако искаш. Майката НЕ Е в картинката, за всички ни е очевидно.
Знам, много добре те разбирам, и аз Исках нашия татко да е в картинката, Но Не Стана. Понякога не става, сега остава само да го приемеш.
И моите родители /по-точно баща ми/ се опитваше да насъсква детето срещу ММ. И с други т.нар. самотни родители съм го обсъждала - случва се, не е рядко явление. Още една борба. Изобщо много са борбите в този случай, вече си го забелязала. Искаш ли такъв живот? И ако искаш - захващай се, ама с действия и мерки, а не с приказки по форуми!

# 159
Авторке, аз ти писах за разговор с майката. Но пак ти казвам – от тези хора, щом са им такива реакциите, детето ти е най-малкия проблем.

Очеизвадно безотговорна и бягаща от реалността майка.
Баща, който замита под килима очевидното.
Няма как да им покажеш или докажеш, ако те не искат сами да видят, осъзнаят, а те явно не искат.
Съгласна съм с тезата за адаптацията на децата – но не забравяй, че при това дете е изпусната началната фаза на възпитание. Кога, къде може и трябва да спре. Дори и да се опитваш да му създадеш ред и дисциплина, ако бащата върви срещу теб, детето усеща това и затова ви прави на диви и щастливи.

# 160
Мед ти капе да повтаряш, че детето е проблемно и да го обвиняваш. Ти срама нямаш ли? То страда вероятно от болестта на изоставения, която от психолозите е описана като изпепеляване и малка смърт. Разбира се, че е проблемно, какво очакваше ти? И пак питам защо се постави в тази ситуация тогава, а сега като ти е тоолкова непоносимо защо не си тръгваш? Още повече като виждаш що за стока е баща му. Никой не те е вързал с въжета, та да цивриш сега по форумите.

# 161
Дами, чета и честно казано, започвам леко да се шокирам.
Значи,
Майката има право да си зареже детето, а аз нямам избор, трябва да го гледам и да търпя какво ли не или да си разваля семейството, защото на майката не й се иска да й свърши меденият месец на другата страна на континента.
Имаш избор. Същият, какъвто и майката. Каза се. Знам, че не искаш, но това е положението. На колко си? Защо толкова нахъсано?
И следващият път хвани някой без дете, или поне без проблемно дете /да, да, и един мармот .../ и ще ти е добре. Явно си от тези, които не могат да приемат. Да, проблемно е, много деца на разведени родители /ех, как звучи/ си имат своите драми. Това е всеизвестно, всички го знаем, нали това е причината /повода/ някои хора да се не се развеждат, страх от потенциални драми, свързани с децата. Слез и ти на земята.
Ако пък твърдо си решила за този мъж и деца от него, приемай и завареното и драпай в посока бащата да стане истински баща /оф, а дано, ама надали, защо ли не вярвам/. Да те подкрепя, каквото кажеш за детето, да е закон. Коментирайте вечер, като заспи, когато го няма, стратегиите, а пред него пълно и тотално единодушие. Да застане този мъж зад теб и да подкрепя възпитателните ти усилия в крайна сметка. Ако не иска/не може - казаха ти - проблемът е между вас двамата.

# 162
Значи, на мен ми прави впечатление, че добра-лоша, Даскалката е единствения възрастен, ангажирал се със детето. Майката имала нов живот, незнам си какво... ами МАЙКАТА е най-важния човек в живота на това дете, няма право да абдикира. Няма. Право. Никаква майка не е това. Оттам тръгва целия проблем.

Аз не съм бяла и добра и направо си казвам, че ако толкова години подред се грижа за чуждо дете и то става все по-озлобено, няма да съм най-щастливия човек.
Според мен решението е да се разделите с този човек или поне, ако останете заедно, физически да заживеете близо един до друг, но в различни апартаменти и той да продължи с грижите си за детето самостоятелно.

# 163
Да, но това не зависи от нас, от бащата, от авторката, от бабата, дядото, социалните и Господ Бог. Никой не може да я принуди да не абдикира.
Аз това го разбрах, който не го е разбрал още - има да се чуди какво и що.
Последната идея е добра- да го остави да се грижи сам, да влезе в час. Т.е. тя да види той дали ще влезе в час.
Ама тя явно иска бебе и бърза.

# 164
  • Бургас
Иска ми се темата да е пързалка и това ничие дете да е просто измислица. Cry

Общи условия

Активация на акаунт