30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 226
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 915
  • малкия йеросалим
Здравейте.Гледах таблицата на първата страница,четох и пак и пак,но все още не ми е ясно.Моля помогнете!
Ако при първо класиране детето е прието примерно по четвърто желание от заявлението.Обаче решава да се пробва е да вдигнем по нагоре по списъка.На второ класиране детето се придвижва едно или две желания напред.Но в този момент решава,че иска да се запише в паралелката в която е прието на първото класиране.Може ли при това положение да се запише в първата паралелка или губи място като се е явило на второ класиране?

# 916
Тези класации вървят така с години. В Пловдив МГ е с две паралелки, училището на второ място е с 8.

Да, и аз съм на мнение, че тези класации не отразяват реалната ситуация. Предполагам визираш английската... И по този повод днес се докарах до голям стрес. Писахме я на първо място, с огромната вероятност да я приемат там. И споделяйки с мои близки, чиито деца учат във въпросната гимназия, не получих особено ласкави отзиви за нея  Anguished
Едното мнение беше, че в крайна сметка си е едно обикновено училище и че трябвало в МГ, другото дете въобще не му пасвала средата и всичко е много шум за нищо, включително че наистина доста проблемни деца има точно там!
И ми докривя малко. Предполагам, че това важи за повечето училища, но днес еуфорията ми беше изместена от смесени чувства.
Мога ли да се нанесат корекции в училището-гнездо в избора на желания, при положение, че съм пуснала заявлението онлайн? Ако случайно размисля

# 917
Здравейте.Гледах таблицата на първата страница,четох и пак и пак,но все още не ми е ясно.Моля помогнете!
Ако при първо класиране детето е прието примерно по четвърто желание от заявлението.Обаче решава да се пробва е да вдигнем по нагоре по списъка.На второ класиране детето се придвижва едно или две желания напред.Но в този момент решава,че иска да се запише в паралелката в която е прието на първото класиране.Може ли при това положение да се запише в първата паралелка или губи място като се е явило на второ класиране?
Няма връщане назад и възможност за избор. На всяко класиране - по едно желание.

# 918
Намерихме жената, подала заявление от наше име. Тя твърди, че е станала грешка в паролата (интересно защо не и в имената и ЕГН-то на детето). Данните (не знаем дали е заявление) са подадени в училище, което не е "гнездо". Възможно ли е това?

# 919
  • София
Тези класации вървят така с години. В Пловдив МГ е с две паралелки, училището на второ място е с 8.

Да, и аз съм на мнение, че тези класации не отразяват реалната ситуация. Предполагам визираш английската... И по този повод днес се докарах до голям стрес. Писахме я на първо място, с огромната вероятност да я приемат там. И споделяйки с мои близки, чиито деца учат във въпросната гимназия, не получих особено ласкави отзиви за нея  Anguished
Едното мнение беше, че в крайна сметка си е едно обикновено училище и че трябвало в МГ, другото дете въобще не му пасвала средата и всичко е много шум за нищо, включително че наистина доста проблемни деца има точно там!
И ми докривя малко. Предполагам, че това важи за повечето училища, но днес еуфорията ми беше изместена от смесени чувства.
Мога ли да се нанесат корекции в училището-гнездо в избора на желания, при положение, че съм пуснала заявлението онлайн? Ако случайно размисля

Моето дете е в английската, не съм чула за проблемни деца, но за проблемни учители се носят легенди!

Ако на детето му се учи, има поле за изява, ако не му се учи пак ще си завърши при това с лекота. Не съм чула за дете, което не е излязло с добър английски от там, което не е малко.

По-интересно е, как 1АЕГ е винаги в топ 10 на цяла България, на матурите след 12 клас по математика и български, като децата които познавам там не учат особено.... единственото, което ми хрумва, е че децата са отсети в 7ми клас и повечето са амбициозни с желание да продължат образованието си.

# 920
  • София
JoyJoy
А аз мисля, че тотално изгубихте връзка!
Първоначално, мисля става дума за СМГ , което е второ в класацията на МОН, на училищата по резултати от НВО.
След това, някак изникна АГ в Пловдив.
nad_tab стигна до 1 АЕГ...
Ох, много е смешно тук! Joy

# 921
Намерихме жената, подала заявление от наше име. Тя твърди, че е станала грешка в паролата (интересно защо не и в имената и ЕГН-то на детето). Данните (не знаем дали е заявление) са подадени в училище, което не е "гнездо". Възможно ли е това?
АКо софтуерът им е като на "гнездата", само по входящ номер и са го объркали без много да четат имена, ЕГН, само са сверявали исканите желания ми се струва много възможно.

# 922
  • София

Вероятно е сгрешен вх номер. Оттам името на детето се генерира автоматично, то е прикачено към този номер. Днес някой писа, че като подал в училище не искали код/парола, а само вх.номер - те си влезли с училищна парола. Лесно се "тайпва" грешна цифра и се нацелва чужд номер.

# 923
  • София
Точно щях да кажа да се свържете с нея по данните ѝ. Щом е подала реален телефон и ви е вдигнала, изглежда да не е било злонамерено, но наистина не гледат ли име и ЕГН на детето?
Т.е. ако разбирам правилно, тя твърди, че данните (код и парола) не нейното дете, не са съшите, но тя вкарвайки ги в системата е натиснала мвесто "1", "2" и по случайност това я е вкарало във профила на вашето дете, а тя е бляла и не е видяла, че това не са имената и ЕГН-то на нейното?
Сега ще ме карате да видя с произволно вкарани цифри и букви в подобен на нашия формат, дали ще вляза някъде дето не ми е работа.

# 924
  • София

Имам спомен, че в инструкциите за подаване на заявление за участие в класирането се споменаваше, че съдействие може да се получи и в училището, където учи седмокласникът. Така че според мен, да, възможно е в училище, което да не е гнездо, да е попълвано заявление.
Много неприятна ситуация. Стискам палци да има възможност за редкация и разплитане на възела.

# 925
Сега се замислих върху следната ситуация.
1 желание СМГ- немски, 2 желание СМГ- английски 3 желание - 91 НЕГ
Ако детето е прието на трето желание(91-нег) и се подава за второ класиране и изведнъж бала стига и за 1-во и за 2-ро желание. Къде го класират? Аз си мисля, че е на първо(в случая СМГ-немски), защото балът стига и е по- предно желание.
Нали така?  Някой знае ли?

# 926
  • София
А в училищата "гнезда" или помощни такива, не им ли разпечатват на финала с писъка с желания? Толкова пък да не го погледнат, но всякакви хора има. Наистина е неприятна случката, но се надявам в РУО да анулират предходните желания. Вземете си и детето с документ за самоличност ако е в града, ако не само документ доказващ, че вие сте родителите на точно това дете.

# 927
  • Sofia
Здравейте,
редим желания и установявам за някои от езиковите паралелки не са посочени освен първия и втория език останалите профилиращи предмети. Опитваме се да изберем например паралелка в езикова гимназия в която има профилиращ предмет математика или БЕЛ но не е указано друго освен езиците. Знаете ли нещо по въпросааа.
 Благодаря!

# 928
Сега се замислих върху следната ситуация.
1 желание СМГ- немски, 2 желание СМГ- английски 3 желание - 91 НЕГ
Ако детето е прието на трето желание(91-нег) и се подава за второ класиране и изведнъж бала стига и за 1-во и за 2-ро желание. Къде го класират? Аз си мисля, че е на първо(в случая СМГ-немски), защото балът стига и е по- предно желание.
Нали така?  Някой знае ли?
На първо. На всяко класиране ученикът се класира на едно желание. Най-високото, за което му стига балът.

Здравейте,
редим желания и установявам за някои от езиковите паралелки не са посочени освен първия и втория език останалите профилиращи предмети. Опитваме се да изберем например паралелка в езикова гимназия в която има профилиращ предмет математика или БЕЛ но не е указано друго освен езиците. Знаете ли нещо по въпросааа.
Щом не са посочени към момента, значи изборът ( и евентуалното класиране) ще се осъществява на по-късен етап. Примерно в края на десети клас.

# 929
  • София
... а тя е бляла и не е видяла, че това не са имената и ЕГН-то на нейното?

Да предположим, че това не е минало през акъла нито на жената, нито на учителя, който е съдействал. Но след натискане на бутона "подай" нали излиза прозорецът, в който да се вкара въпросното име на родителя и координатите му. Там е изписано името на детето, в чийто профил се работи. Явно и това не е било прочетено.

Сега ще ме карате да видя с произволно вкарани цифри и букви в подобен на нашия формат, дали ще вляза някъде дето не ми е работа.
Ако имате достъп с обща парола, би следвало да влизате във всеки един профил. Дано ограничен брой хора разполагат с такава парола по училищата.

Общи условия

Активация на акаунт