30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 417
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 110
 Днес следваше да излязат резултатите от историята, но до момента няма нищо на сайта. Телефонът дава ту заето, ту безответно свободно, а според техния си план утре следва да се представи свидетелство за НВО и за завършено начално образование. Получихме единствени документи и заложа ли ги в НГДЕК, се лишавам от класацията според НВО. Поредна недомислица /или пък умисъл/ лишава децата от възможност да участват в паралелно класиране към МК и МОН. С една реч - ще чакаме 11-ти, но палци са ни нужни. Моля!

# 1 111
Има резултати от НГДЕК.
http://ngdek.com/uploads/Files/Priem/2019/ot-izpita-po-istoriya-converted.pdf
Погледнах условията. До десети може да се подава. На 11. юли ще изкарат класиране. Който иска може да се пробва и там. Няма да е проблем.

# 1 112
  • София
Здравейте и от мен!
Вчера подадохме със синковеца желанията през платформата, стана бързо и лесно.Прикачихме си и медицинското, но сега малко се шашнах.
Някой назад в темата писа, че медицинското им не минало в училището-гнездо, та питането ми е: има ли образец, който е задължителен.
Нашето е бланка от компютър, една страница, но има всички прегледи- очен, УНГ, хирург и за общо състояние.
Тревожа се нашето дали ще мине
Масово са от компютър. И нашето е.
И детето няма картон, всичко е принтнато.

Ако имат забележка като носиш документите за записване, ще си кажат. Едва ли.

Не мога да разбера системата какво проверява на медицинското и ако е грешно дали ще участваме в класирането или не

# 1 113
  • София
По отношение на кандидатстването в училища към МОН и МК не беше ли писано по-рано в темата (ок 19стр, мисля), че ако се запишеш в у-ще на МК, може да си продължиш с класиранията по НВО. Съученик на сина ми го питаше точно това (!!!!) и той (питайки мен, разбира се) му каза - да, може да се запише и да чака класиранията. Дано не съм го заблудила, препрочитах първите 20-тина страници вчера точно за това.

# 1 114
  • София
Шарлот, може да се кандидатства паралелно. Потребител от форума беше ходил специално по този въпрос в РУО-София. Според сайта на НГДЕК, до 10.07. искат копие от свидетелството за основно образование /вероятно и от служебната бележка/

# 1 115
  • София
Ние ще стискаме за всички, но бях останала с впечатление, че за вас ще е по друго време.
И аз за първа година чувам, че има такъв проблем, но Дидева казва, че не е! А аз на нея най-много вярвам!

# 1 116
Момичета, имате ли изписано нещо на "Класиране" в профила на детето? Най-вероятно излишно се протеснявам, но избрахме тези 10 дни (от 1 до 10.07) да сме на поход с децата и се връщаме към 18.00 часа, а излизаме към 8.00 сутринта.
Вчера вечерта подредихме желанията, днес влизам да проверя (просто отново да прочета желанията) и виждам, че на Класиране е изписано "Не сте класиран на първи етап на класиране".
Не разбирам, нали още не е започнало класирането ......
Извинявам се, ако сте го коментирали по-рано!

# 1 117
Чета аз за притесненията относно прикачените медицински и си мисля.
От МОН едва ли са отделили ресурс някой да проверява реално какво съдържа прикаченият документ, тоест да го разглежда, за да види дали са една, две, пет страници, има ли печат от очен лекар и т.н.
Един вид за системата вероятно има два статуса - има качен документ и няма качен документ.
Този документ спокойно може да съдържа снимка от последния РД на детето. Joy

Един вид, чак когато детето бъде класирано и отиде да се запише, може да се наложи да се приложи истинско, изрядно медицинско.

Само спекулирам. Smirk

# 1 118
Здравейте! Имам приятелка, майка, която има момиче 7 клас, но тя изкара много по-ниски резултати от това, което очакваха и та тя се чуди дали детето ще го приемат в 18-то с японски. Има бал 405

Според мен ще влезе без проблем. Прогнозирам минимален бал за там след 2-ро класиране около 380-390 т.  И дъщеря ми беше кандидат за там, но я отказахме. Записахме я на курсове по японски сега лятото и после ще продължи с курсовете. Нещо само лоши неща чувам за това 18-то. Повечето казват, че си струва първата година (явно докато учат сериозно езика) и после ставало много зле.

# 1 119
Според инструкциите, качени в сайта за прием, медицинското може да се представи при записване. Системата приема заявления без прикачено медицинско. Щом заявлението е прието, не би трябвало да има проблем за класирането. При записването в професионална паралелка, вече трябва задължително да е в ръцете ви. Ако не, то мястото се губи.

# 1 120
  • Варна.
Абе, някой има ли връзка със Светкавица? Загуби се тази жена. Надявам се да са здрави в семейството.

Има, добре са, подадоха днес, тя ще се включи.
Голям работник, ще и дадат медал "Златна звезда със сърп и чук" Simple Smile, ама друг път!

# 1 121
Скрит текст:
Момичета, имате ли изписано нещо на "Класиране" в профила на детето? Най-вероятно излишно се протеснявам, но избрахме тези 10 дни (от 1 до 10.07) да сме на поход с децата и се връщаме към 18.00 часа, а излизаме към 8.00 сутринта.
Вчера вечерта подредихме желанията, днес влизам да проверя (просто отново да прочета желанията) и виждам, че на Класиране е изписано "Не сте класиран на първи етап на класиране".
Не разбирам, нали още не е започнало класирането ......
Извинявам се, ако сте го коментирали по-рано!
Няма как някой да е класиран при положение, че все още е в ход подаването на заявления и класиране още не е осъществено.

# 1 122
Благодаря за бързия отговор. Т.е. това си е някакъв стандартен надпис....

# 1 123
Какъв минимален бал прогнозирате за ЕГ Пловдив и ЕГ Иван Вазов?

# 1 124
Аз да попитам Дидева, Санака и Слънчева дали пресметнаха баловете вече за тази година и кога ще ги разберем, че да редим на спокойствие. Няма да гадаем я - за къде стига и къде не. Тъй де!!! 😂😀

Общи условия

Активация на акаунт