Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 850
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 305
😂на снимка го видяхме!

Друг е въпросът дали трябваше😓

# 4 306
😂на снимка го видяхме!

Друг е въпросът дали трябваше😓

Ами как да ти кажа, с цветя и вратовръзка не е като да го тормозя това дете, не се вписва в схемата, така че според някои хора вероятно не е трябвало.

# 4 307
  • София
Бащата е инвестирал далеч повече от теб, защото си дава семенната течност, нервите, слушането на скандалите ти за всичко и най-вече талантът, който ти използваш само за егоистичните си нужди, а на среща детето получава само едно местене напред - назад и гадно отношение от теб, защото ти искаш да сте само тримата с новото гарДЖЕ.
Това колко е тежко да си дадеш семенната течност звучи като виц.
Колкото и да оплюват действията на авторката някои участници в темата, опитите им за намиране на контратеза в някого от другите герои в историята - Мунчо, мама Моана, баба № 1 или баба № 2, не издържат никаква критика. За всекиго от тях има достатъчно компромати, така че не става за ролята на положителен герой.

# 4 308
  • Paris, France
Понеже много ги боли съфорумките защо "Мунчо" стоял с мен, да им обясня.

С мен той просто се чувства валидиран. На това момче цял живот му се набива, че понеже се е посветил на това, което в момента е семейния ни бизнес, от него не става нищо - нито като син, нито като съпруг, нито като баща. В един момент, обаче, палачинката се обръща и се появява една софийска кукувица, която не само, че не му шока репата за това, на което се е посветил от 14 годишен, ами има наглостта да го насърчава. Че и база прави, докарва му най-високото качество суровина, бачкат си заедно, ходят си по чужбина, нещата лека полека им потръгват. "Мунчо" от обикновено селско момче в един момент се оказва живущ в паметник на културата на пъпа на града, почва да си меша капата с тази на други специалисти на това ниво, идват му на крак от чужбина. И не й стига всичкото това дотук на тази софийска к.ва, ами и в детето забива нокти, иска да го тормози да се храни със затворена уста, да спи под режим, че и да учи, тази луда ли е?

Не магии, а не знам снайперист още как не са наели. Аз съм билетът за свободата на мъжа ми, свободата да прави това, което обича, да бъде уважаван за това, подкрепян от жена си и за първи път в този живот с истински шанс да изплува.

Няма заплата на света, която да е по-голяма от това.

Как точно го валидираш като тръбиш колко е неспособен, какви трески за дялане има и че даже едно нормално дете не могъл да създаде?

Не мисля, че ще ми е голям кеф да ходя по чужбина ако на края на месеца ми остават 500 лева, в къщи жената се оплаква от детето ми и то от нея, връзките ми с родното ми семейство са скъсани и работя без почивка (почти) всеки ден.

Предпочитам за приятел човек с достойнство и интересен живот пред заробен в бачкане за живот в паметник на културата с друг древен паметник на културата.

# 4 309
Жената не може да се справи с нейния подход !!! Сто пъти се написа ... Да не се ѝ опитва щом иска само по нейните правила да се играе ... Хиляди съвети ѝ се дадоха как да подобри отношенията си с детето ама тя "интелигентната и умна" жена нито приема, нито предава !

Разбира се, че по нейните правила ще действа- тя познава детето, тя го отглежда от 3 години.
Вие с хилядите съвети, не сте го виждали това дете на снимка дори, ама големи капацитети се извъдихте-кристалните ви топки и звездите ви напътстват, явно. Mr. Green

Едно не мога да разбера, ти пък защо реши, че си по- интелигентна и умна от авторката? newsm78
Не си кадърна един пост да напишеш без да я облееш в помия, докато тя 300 страници ви търпи простотиите и обидите, без да ви слезе на нивото.

Даскалъкът освен че деформира в някои отношения, развива неподозирани умения в други.

Няма такъв bootcamp срещу простотии като това да преподаваш една година в сборен 7ми клас с 38 деца и сборен 8ми с 37.

# 4 310
  • София
Не мисля, че ще ми е голям кеф да ходя по чужбина ако на края на месеца ми остават 500 лева, в къщи жената се оплаква от детето ми и то от нея, връзките ми с родното ми семейство са скъсани и работя без почивка (почти) всеки ден.

Предпочитам за приятел човек с достойнство и интересен живот пред заробен в бачкане за живот в паметник на културата с друг древен паметник на културата.

Какво значение има какво ти мислиш за подредбата на собствения си живот? И какъв човек предпочиташ за приятел?
Темата не е за теб.
От друга страна, нали не се ласкаеш от мисълта, че твоят начин на живот е някакъв еталон?

# 4 311
  • Paris, France
Впечатлена съм от някои съфорумки. Как можело аз така да пиша за Горканчо, но иначе за мое дете може да се напише всичко.

Кажи честно Simple Smile

Никой нищо не пише за твое дете, защото ти такова нямаш. Пишем ти, че едно бебе или дете изисква много грижа, внимание и че някое друго дете, не непременно твоят нероден Петко, може да се окаже по-болнаво, по-бавно развиващо се, по-буйно, по-невъзпитано от горканчо, който е реално дете с реални проблеми.

Какво значение има какво ти мислиш за подредбата на собствения си живот? И какъв човек предпочиташ за приятел?
Темата не е за теб.
От друга страна, нали не се ласкаеш от мисълта, че твоят начин на живот е някакъв еталон?

Нито моят, нито твоят живот са еталон и това е ясно. Опитвам се да обясня манталитета е зоните, където авторката се е натикала и да обясня защо мисля, че мъжът не е особено доволен и щастлив ако и да не го изказва. Тя вече писа, че детето не я харесва физически и не е доволно, че тя ходи спортно облечена, а другите като "облечени за ревю". Хората сме социални животни и имаме нужда от семейна и приятелска среда, където да сме приети такива, каквито сме. Ти и аз си имаме нашите. Бащата на това дете е обърнал гръб на собствените му родители, бившата тъща, сигурно и приятелска среда, а и от бачкане не му остава време дори да си види детето?  Според авторката даже няма пари да се издържа ако животът с нея му стане непоносим и реши да се изнесе. И той и детето живеят е ада и даже е готов да си тръгне с детето. Животът му в момента е робски. Ти били седяла и живяла такъв живот за да си работиш хобито?

# 4 312
Аби всичко стана ясно вече, сега седим и чакаме мунчо наистина ли ще се окаже мунчо и ще остане с авторката в паметника на културата, или ще му светне къде му е приоритет и ще се погрижи за детето си.

# 4 313
Със всеки нов коментар на Даскалицата се изумявам колко много не уважава бащата на бъдещото си дете. След обяснението как тя направила от него човек, защото направила хобито му бизнес, който тя платила, а той все едно е от дом за сираци, че трябва да я гледа като английската кралица за това, което е направила. За да го обиждат на 40 години и да му натякват - имат защо. Явно Многострадалата Геновева е изиграла доста добър цирк, за да замаже очите на даскалицата. Има такива мъже и жени, но неуважението на Даскалицата към него и тонът й на говорене за него са доста притеснителни.

Мъжът не е ли по-скоро 50+, какви 40 години...

# 4 314
облееш в помия, докато тя 300 страници ви търпи простотиите и обидите, без да ви слезе на нивото.

Нали? Ужасно прилича на една съфорумка с бан, която също така много обича да пише измишльотини и хич не се обижда като я хокат.

Да, и на мен ми направи същото впечатление. Писах някъде 200 страници назад за тези озадачаващи сходства.

# 4 315
За всекиго от тях има достатъчно компромати, така че не става за ролята на положителен герой.
Да, в тази история положителен герой няма.

# 4 316
Да, много интересно, че на Даскалка животът й е минал, а на малкият принц всичко му предстои. Ами точно заради това се напъва Даскалка да стане малкият нормален човек, не насилник и агресор. Ама лошото е, че сама няма да успее. Заобиколена е с хора, абсолютно неглижиращи проблема.
тя е жестока с това дете и е причината за неговото поведение. Поне една основна причина. С нищо не му помага, но много му вреди. И да, на принца всичко му предстои, а на 40+ годишната женица -- не.
Това нейното е чисто нахалство, да определя как ще се възпитава това дете, при положение, че и двамата родителя не са съгласни с тъпите й възпитателни прийоми. Това всички го заявяват в прав текст.

Не е вярно, че детето било удряло учителки в детската. ВЕДНЪЖ НА 3 ГОДИНКИ УДАРИЛО УЧИТЕЛКАТА. Това му е насилието.

# 4 317
  • Куциндрел
Тя и за още три случая за агресия от детето споменава само - два в училище и един към нея и то от тази година.
Не казва какво е станало преди детето да се залости, тя да му вземе нещото, скрие в спанята и изнерви детето до такъв предел, че то да я удари.
Чудя се като ходят по чужбините с мъжа й детето кой го гледа, при положение,че бабите не искат?

# 4 318

. И понеже мъжът ми е друг тип, непрактичният "луд учен", автоматично стана Мунчо, а аз, защото не искам да ми мацат леглото с лайна - не просто психопат, а даже психопатка 🤣🤣🤣.

Той не е мунчо,а хитър егоист,който много добре си плете кошницата.
Мунята си ти.
Той те слага на пангара и се крие зад гърба ти,точно както се крие и зад гърба на жена си и умело се възползва от ситуациите.
Изоплзва нейното непостоянство,за да бъде той отглеждащата фигура на детето си,но не го заявава открито,нито пред теб,нито пред детето.
И последствията от това са факт.За това и има тема.
Използва теб да се грижиш за сина му и да го възпитаваш,и сигурна съм,когато е имало добри резултати от работата с детето,е бил много доволен.Удобно е друг да бъде лошото ченге,нерви,отговорности,напрежение..Всичко на твой гръб,а той в ролята на добрия,великодушен и опрощаващ..
Не ти е майката проблема,нито детето.
Всъщност,това дете е катализатор на черти от характера на мъжа ти,които не биха се проявили ако то не беше в картинката.
Но ти нямаш очи за това,вторачила си се в някви трески,а гредата в окото ти сякаш неглижираш..

# 4 319

Мъжът ти не стана мунчо, автоматично, ти го изкара такъв. Самата ти го нарече с някои епитети(няма да ги повтарям, че стана банално).
Някои смятат, че мъжа ти е хитър,че ти използва парите и да му гледаш детето. На мен по описанието от теб не ми изглежда такъв. Мъж които тегли кредит, за обзавеждане и ремонт на жилището на жена си не ми изглежда хитър. Ако беше поне малко пресметлив, сега нямаше да се намира в тоя батак. Да работи на две места и да не му остава нищо. Егати и хитреца. Детето преди теб го е гледала баба му. И преди теб това дете не е било на улицата, не е било и в институция,отглеждано е някак. Добре или зле е отглеждано, то и сега в новата ситуация пак не показва напредък, а даже поведението му се влошава. По едно време ти симпатизирах, защото си права, че това дете не е твоя грижа и задължение. Но с непрекъснатото ти изтъкване, на това какви жертви си направила ти за семейството и опитите ти да очерниш максимално детето, ме загуби. Колко хора ти казаха, че са съгласни, че то е проблемно, но в края на краищата, каквото и да е си остава дете, което не може само да взима решения за живота си. То зависи от решенията на възрастните. Ти носиш отговорност за твоите решения за живота си и затова не мога да съжалявам теб, а да се настроя срещу детето. Ти сама си се на вряла, в тази ситуация, а него никой за нищо не го е питал.

Общи условия

Активация на акаунт