Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 633
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 470
Имаш крава, пиеш мляко.
Практично е поне момчето, я как се ориентира добре.
Домашните любимци са за забавление и игри, но да си имаш цяла крава, си е направо късмет.

Това е асоциация за възрастен човек, не за дете. Със сигурност не е искало да я изобрази като източник на изобилие, макар че тя се вижда така и го внушава и тук.

Вероятно детето я вижда като голямо, рогато застрашително добиче.

Отново отбелязвам, че очевидно детето е чувствително и съвсем наред.

# 4 471
Даскалке, кой диагностицира детето, че е със СОП? Защото си има процедура, която явно не ви е известна.
За да отиде детето на диагностика е необходимо да има МОЛБА от родител. Родителят води детето си на детски психиатър, после се събира комисия и чак тогава се определя дали детето е със СОП и по кои предмети да се подпомага от ресурсен учител.

Точно така. И след диагностицирането отказаха помощта на ресурсния кабинет, защото трябвало да идват да го взимат от редовните часове и да го свалят в кабинета, щели да му се подиграват децата.

Подкрепата можеше да е временна, не постоянна, междувременно да се ползват всички ресурси - специалния педагог, психолога, но ...

# 4 472
Taf, и чие е задължението да свърши изброеното от теб? Да не говорим, че е трябвало да бъде свършено още преди изобщо да се появя аз в картинката.

Много осиновени и собствени деца също имат проблеми, но се знае, че детето си е там за постоянно, има времеви толеранс за някои неща. При нас всичко беше уж временно. Което много променя игрището.

Възпитаването не се 'върши' до 5 годишна възраст на детето. Продължава до 18. Пак си се объркала, защото нямаш собствени деца.

# 4 473
Имаш крава, пиеш мляко.
Практично е поне момчето, я как се ориентира добре.
Домашните любимци са за забавление и игри, но да си имаш цяла крава, си е направо късмет.

Това е асоциация за възрастен човек, не за дете. Със сигурност не е искало да я изобрази като източник на изобилие, макар че тя се вижда така и го внушава и тук.

Вероятно детето я вижда като голямо, рогато застрашително добиче.

Отново отбелязвам, че очевидно детето е чувствително и съвсем наред.

така го възприемам и аз. да те нарисува момче "крава" е обидно и подигравателно и не е свързано с мляко и цоцане. Да кажеш на някоя жена "тъпа крава!" си е класическа обида. Просто момчето не може да я търпи, тя обаче тръгнала го възпитава и да си натрапва своя мироглед над детето. 

Даскалке, кой диагностицира детето, че е със СОП? Защото си има процедура, която явно не ви е известна.
За да отиде детето на диагностика е необходимо да има МОЛБА от родител. Родителят води детето си на детски психиатър, после се събира комисия и чак тогава се определя дали детето е със СОП и по кои предмети да се подпомага от ресурсен учител.

Точно така. И след диагностицирането отказаха помощта на ресурсния кабинет, защото трябвало да идват да го взимат от редовните часове и да го свалят в кабинета, щели да му се подиграват децата.

Подкрепата можеше да е временна, не постоянна, междувременно да се ползват всички ресурси - специалния педагог, психолога, но ...

Тоест, мъжа ти е написал МОЛБА за диагностика, така ли?

# 4 474
Стига, де. Психологът не е попитал защо точно като крава е решил да изобрази Даскалка детето.

Символиката може да е съвсем друга. За мен кравите са много добрички. Детето може да е избрало крава, за да я обиди. Изразът "дойна крава" едва ли му е понятен.

Едит:   +1, Ирис, сега ти прочетох мнението.

# 4 475
Ще взема да пробвам моята дъщеря да ме нарисува... Дотук все като човек ме е правила ама яко нагримирана пък аз хич не ползвам грим. Какво ли животно ще ме изкара?!
Намеква ти детето нещо, ама ти.... Wink

# 4 476
Краси, бащата дори не присъства в картинката.

И пръстите са моите, нищо, че на Кечър й се привиждат мъжки ръце.

При психоложката беше рисувал друго. Задачата била да нарисува семейството си като животни. Ляв край на страницата - къща от осакатените, без врата и т.н. Той и мама - заедно, обърнати един към друг, котка и малко котенце. Защо точно коте? Били добрички. А тате? Рисува баща си, вляво от осакатената къща, с гръб към котките, по-голяма фигура, куче. Защо куче? Строг, пази. А Даскалка част ли е от семейството? Да. Като какво ще я нарисуваш? Дясна половина на страницата, крава, най-голяма от всички фигури, с две огромни вимета. (Аз не съм с чашка Д).

Бащата е виждал тази рисунка, показа ни я жената.

Та, анализирай това.
НЕ! и НЕ! и НЕ!
Отказвам се повече да чета!
Рисунка на "осакатените". Да беше писала авторката, че детето е някъде около 12г.
То не беше "банда" и какви ли не пороци................ Страхотни свободни съчинения.Може да има нещо вярно, ама повечето е - фантасмагория.
Браво, Даскалке, доктор хонорис Хауърд Гарднър ряпа да яде.

# 4 477
Хепи, всеки, и ти включилно, имаш право да реши какво да допуска и какво не в дома си.

Много е сладко това - ти не допускаш лоши деца в дома си, само добрите, ОК... Smile

Избирай мъжете по децата им тогава. Първо детето гледаш, после таткото. Wink
Да бе, като моята свека - само руси момиченца, останалото заминава при бабата.

# 4 478
Интерпретациите на картините не е само графика, търси се и контекст. Ако психоложката види цветната рисунка, без  да пита детето кое какво е, няма как да знае, че наргилето, бутилката и т.н. е в дома на майката, леглото е разтегателното легло на което спи в дневната й като е там и т.н.

Нищо не казахте за стрелките на картината с плача, а те са много ключов детайл

# 4 479

Та по кои уч. предмети имаше нужда от подпомагане...според комисията.

# 4 480
Постоянно по улици и площадки виждам невъзпитани и злобни деца-отговарят на майките си, блъскат бебета, арогантни, за мен положението е плашещо. А уж ги възпитават родните мама и тате и живеят в здрави семейства. Те за собствените си деца нямат подход и ги мързи да възпитават, вие искате от жена, която не е имала деца, да има правилен подход към дете, което не е нейно. И то трудно дете.

# 4 481
Интерпретациите на картините не е само графика, търси се и контекст. Ако психоложката види цветната рисунка, без  да пита детето кое какво е, няма как да знае, че наргилето, бутилката и т.н. е в дома на майката, леглото е разтегателното легло на което спи в дневната й като е там и т.н.

Стрелките аз ги интерпретирам като вид "облъчване", "внушение"..... Ако майката и бабата му играят театро на това дете, непрекъснато му се говори, че плачат за него, нормално е детето да се чувства виновно, че не е при тях, за да ги успокои. Сигурно му е жал за двете жени, а няма никаква опция да направи каквото и да било, освен самото то да плаче.
А относно кравата с двете вимета, рисунката преди или след загубата ти (извинявай, че подхващам този болезнен момент) е правена?

# 4 482
  • При семейството си
На мен вече ми стана супер интересно как ли изглежда тая фатална чистачка, че мъжете подскачат като им свирне.

Бабата по майчина линия е чистачката, май, то съвсем се оплетохме.

Аз разбрах, че майката в Англия работи като чистачка.

Може, може и ти да си права.

# 4 483
Като чета колко труден е възрастният човек, не бих била сигурна, че детето е трудно.

# 4 484
  • София
Реват за него, разбира се, какво да го мислим.
А момчето е с папийонка и наметало, т.е. може би се изявява като магьосник, не зная какво държи в дясната ръка, може и тиква да е, ако е бил сезонът на Хелоуин.

Общи условия

Активация на акаунт