Като се замисля над цялата сага дори Хюма ханъм не можа да навреди толкова на Птичките, колкото добрите, обичащи и подкрепящи Айдън.
Много харесваха Джан, но приеха мекотелото Емре и игнорираха желанието на Санем и Джан да станат семейство. В крайна сметка от техните селски шмекерии тръгна едногодишната раздяла на Птичките.
Много обичат Санем, но не можаха да разберат, че душата на Джан и Санем е една обща.
А Нихат си позволи да кълне душата на Джан пред Санем!!!
Катастрофата стана точно заради тях и клетвата ги настигна - Джан загуби Душата си, но и Санем също!
Може да не разбираш детето си, да се страхуваш от изборите му, но нямаш право да не го подкрепиш.
Не знам защо отдавна отдавна хората с парите в тази продукция не седнаха и не измислиха една цялостна концепция относно сценария и героите. Защо позволяват нелогично и изкривено развитие на действието.
Не разбирам как е възможно да си успешен бизнесмен, от години в бранша и да игнорираш доказания опит. Още от самото начало е ясно - ако не потръгне сериала - снимат се към 13-тина серии.
Ако върви добре - 30-тина.
Още до 20-та серия беше ясно че тандема Джан и Демет е нещо уникално и до сега неслучвало се. За да бъде извлечена максимална полза - ами измисли гръбнака на историята до 50-ти епизод. Ама цялостно, логично, завършено. Пък финализирай бомбастично, че да се помни, търси и продава.
А те от 15-ти епизод нататък пишеха на парче, епизод за епизод. Реално погледнато не пишеха, а преписваха първия сценарий с малки промени и украси. Пролетта решиха - ще карат и лятото, лятото дойде - видя се че не върви - хайде ще го сдъвчем, че да си почиваме.
От това неглижиране на историята като такава дойдоха и тези негативи в образите.
Както и да е, аз съм от песимистите, които за съжаление обаче рядко се радват. Просто най-често прогнозите ми се сбъдват. За сметка на това и разочарованията ми не са особено големи.

Ще гледаме новите проекти, ще чакаме новите изяви на Джан и Демет

ПС Алекс, рейтинга снощи и на следващите две серии отразява любопитството на гледащите, а не одобрението им за видяното. Всички ще гледат, за да видят Джан ще си спомни ли, ще има ли халвет или детската градина ще продължи до края, какъв ще е финала.
Гали, не е толкова страшно изхвърлянето на татко Дивит, колкото оплюването на Михрибан, в минута и половина поставянето на равенство между нея и подлата Хюма и принизяването на образа и силата на старата единствена любов.
За мен пораженията от сериала са най-вече върху имиджа на основни и фундаментални ценности като сплотеността на семейството, силата на любовта, прошката, доверието, подкрепата. Мога да изброявам още. Всички тези неща в крайна сметка не успяха да надделеят над противоположностите си в умовете и сърцата на героите.