С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 521
  • 713
  •   1
Отговори
# 165
Какво да им говорим за обноски на тях, на тази им възраст? Абсурдно.
Мъжът ми се е отгледал сам. Единствен дефицит и негатив, който намирам и не е малък е, че му трябваше много време да свикне с идеята какво значи "семейство" и това да не си сам. Да споделяш всичко с партньора, да имаш подкрепа. Нещо, което не е виждал. Сплотено семейство.

Хмм!  Поредният идеален, отгледал се сам.
Защо вие свекървите, не вярвате, че някой се е отгледал сам? И то точно синовете, а някак за жени в подобна ситуация, такива коментари от майки на синчета, не се правят. Защото тогава свекървата няма никакво значение за връзка на сина си или по друга причина?

КАГ може колкото си иска да не вярва. Слабо ме притеснява това. С майка заминала за чужбина и баща алкохолик така е. Гледан от баба си колкото да е нахранен. Точно заради това не е идеален, но се е изградил самичък. Аз съм имала приказно детство и не знам в неговата ситуация щеше ли изобщо човек да излезне от мен.

# 166
Ма ко, четеш темата от много време и много добре знаеш, че това е стар рефрен.

# 167
По въпроса за професията продавач, свекърите ако ще крал и кралица да са няма никакво значение. Ако за теб продавач е срамна долнопробна работа значи си ограничен човек.

# 168
  • София
Аз не мисля, че е срамна работа, та нали почти 10 години съм била такава. Както и да е, нека да си мислят каквото искат. Ще се постарая да не обръщам внимание, ако започна да играя тяхната игра аз ще съм губещата. Просто ми е тъжно, че мъжът ми ме възприема сякаш съм ТЕ.

# 169
  • при късмета
Ма ко, четеш темата от много време и много добре знаеш, че това е стар рефрен.
За рефрена знам, че е стар, питам защо не вярваш, че може да отговаря на истината. Ето, примера е даден, с майка в чужбина и баща алкохолик, мислиш, ли, че не е вярно, че се е отгледал сам? За да го каже някой, не смяташ ли, че по-добре знае положението, отколкото невярваща свекърва в нета?

# 170
  • София
Оххх, става въпрос за това, че един огромен процент от мъжете, описвани в темата, са се "отгледали сами". Не го вярвам и аз.

# 171
Вижте, доколкото знам пиша в правилната тема. Нямам за какво да лъжа, въпреки че сме анонимни. Лични болки са. Ако на някого не му се вярва, в пълното си право е да не вярва. Но ехидни подмятания са ми меко казано безвкусни. От там си вадя и изводите. Ако пък е тук за да се подиграва на снахите, не знам до колко и до кога ще му носи удоволствие. И няма общо с обективността.  

# 172
Не мисля, че тези подмятания са лично към теб. Виждам, че си регистрирана от скоро. Но ние през годините това "той сам се е отгледал от 13-годишен" сме го чели 8191237 пъти. Разбира се, твоят конкретен случай може да е точно такъв, но е обяснимо и недоверието, с което подхождаме, когато прочетем нещо такова.

# 173
  • при късмета
Оххх, става въпрос за това, че един огромен процент от мъжете, описвани в темата, са се "отгледали сами". Не го вярвам и аз.
Моя мъж, практически също се е отгледал сам. Майка му почина, докато бяхме още ученици, баща му не беше от особено загрижените родители, единствената му цел беше да втълпи на двамата братя, че освен, че трябва сами да се оправят заради този факт, трябва да помагат и на сестра си, защото е момиче и най-малка. Води се, че има един родител, но практическото положение е съвсем различно, от "отгледан от този родител". Всъщност с брат му се отгледаха сами, даже положението по едно време беше, че се отгледаха не само сами, ами и въпреки баща си, вместо с негова помощ. Това, че някой го има на документи, изобщо не гарантира, че се справя с родителството.
Не мисля, че тези подмятания са лично към теб. Виждам, че си регистрирана от скоро. Но ние през годините това "той сам се е отгледал от 13-годишен" сме го чели 8191237 пъти. Разбира се, твоят конкретен случай може да е точно такъв, но е обяснимо и недоверието, с което подхождаме, когато прочетем нещо такова.
И теб да попитам, защо когато някой го напише, задължително да не е така? Каква полза би имал? И милион пъти да го прочетеш, написалия ли го е по-вероятно да има право да го напише, отколкото да си го е измислил

# 174
Уиш, преди да се включа, съм прочела почти всички броеве на темата. Събирала съм смелост да споделям и аз и съм се успокоявала, че не съм сама с подобни проблеми. Няма лошо човек да е мнителен, ама от чиста човещинка може да се поразпита. Но друго си е с рогата напред.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 17:14 от Paulana

# 175
  • София
Paulana, ехидните подмятания са, защото някои сме тук отдавна и сме чели доста за такива самоотгледали се мъже. Защото това е дежурният довод, когато попиташ как от такава лоша майка е произлязъл перфектният мъж. Само че децата наследяват и някои черти от характера, които не се влияят от това кой те е гледал. Да, твоят случай може да е такъв, но попадаш в общия кюп на недоверие.

А КАГ е свекърва, дали не беше и двойна. Така че в крайна сметка и за снахите ще е полезно да чуят другата страна и че невинаги свеки им мисли злото. Светът не започва нито с вас, нито с нас.

Впрочем, преди години и аз бях на това мнение, но с годините виждам как си заприличва на мама все повече.

# 176
И теб да попитам, защо когато някой го напише, задължително да не е така?
Не знам защо ме питаш. Нямам спомен да съм твърдяла, че когато някой го напише, то задължително не е така.

# 177
  • София
И теб да попитам, защо когато някой го напише, задължително да не е така?
Не знам защо ме питаш. Нямам спомен да съм твърдяла, че когато някой го напише, то задължително не е така.
Ще се повторя - защото е идеалното оправдание за гадната свеки и перфектният й син. И защото според снахата свеки няма как да се е грижила добре за сина си, според днешните стандарти на младежта.
Или има и друг довод - че прилича повече на баща си, обаче трябва да са двама братя

# 178
Cuckoo, не знам дали ме четете, но ще повторя, чела съм много от форума. Това, че много така са отговаряли не означава нищо за моя случай. Никъде не съм казала, че е перфектен. Даже споменах за дефицити в отношенията ни, в характера. Не съм го качила на пиедестал. И никъде не съм казвала, че майка му е лоша. Това си е негова работа каква е майка му. Тя за мен е свекърва.
Друга гледна точка ще уважа ако е градивна. Такива с насмешка са ми много ниска топка.

# 179
  • MI
Какво значение има всъщност сам ли се е гледал или не мъжът на Паулана, ако е на нейна страна и не прилича на родителите си като поведение?!

Цветуния, грешката е че и се връзвате нас манипулациите. Щом реве, казваш си каквото има уж на шега,, че да не върви и да ревне.

Вивиан, не се отказвай. С търпение и малко време всичко ще се нареди! Hug

Общи условия

Активация на акаунт