С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 577
  • 713
  •   1
Отговори
# 420
Боже, с какви глупости си тровите живота... Сега разбирам защо с моята свекърва сме в добри отношения - никога не ми е пукало и не съм обръщала внимание на подобни дреболии. Те са си част от характера и манталитета на всеки човек, просто приемам, че той /тя са си такива и не се връзвам.

# 421
  • София
Може ли случая накратко ?

Накратко, гадно ми е, че свекървата не се обади да честити раждането на бебето Simple Smile
А предисторията е, че се готви есента да ни дойде на гости с цяла свита придружаващи (5годишния й внук и сестра й).
Е тя още ли се готви да идва? След тази велика издънка? Аз не бих я приела на твое място. Като тръгне да си прави устата да идва "да види внучето" Ще я питам "кое внуче?  Ти нямаш внуче. То се роди тук едно бебе, но ти не отреагира да ти е внуче, така че нямаш такова, следователно няма какво да гледаш" SatisfiedBowtieBowtie
Даже цялото пренебрежение от нейна страна е само в твой + Simple Smile Тя игнорира теб, следователно идеален повод ти да игнорираш нея. Картите са в твоя полза.

# 422
Simple Smile...Имам повод да се похваля-снощи щъркела ни зарадва с внучка...Две седмици преди термина.Излишно е да казвам,че вълнението ми е огромно.Скайпа ни прегря от снимки на бебето и пожелания от наша страна.Чухме се и се видяхме.Снахата каза,че е родила лесно и не било нужно никакви обезболяващи, беше усмихната както обикновено...Ще ги видя на живо след 26 дни....За сега стягам подаръците и мисля за тях.CakeBalloonViolinWine GlassTropical DrinkFlowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 16:38 от Zhani

# 423
Simple Smile...Имам повод да се похваля-снощи щъркела ни зарадва с внучка...Две седмици преди термина.Излишно е да казвам,че вълнението ми е огромно.Скайпа ни прегря от снимки на бебето и пожелания от наша страна.Чухме се и се видяхме.Каза,че е родила лесно и не било нужно никакви обезболяващи, беше усмихната както обикновено...Ще го видя на живо след 26 дни....За сега стягам подаръците и мисля за тях.CakeBalloonViolinWine GlassTropical DrinkFlowers Hibiscus
Честита внучка! Да ви е жива, здрава, късметлийка и много щастлива! Да се радвате взаимно, а вие много да я слушате
Grinning

# 424
Отсега съм заприличала на свекърва, нищо, че ще съм тъща. Smiley И очите на щерката миех против уроки, и дрешки от децата на една приятелка съм вземала - ама тя им купуваше тонове прекрасни дрешки и бяха като неносени въобще, като ни ги дадеше.

# 425
Отсега съм заприличала на свекърва, нищо, че ще съм тъща. Smiley И очите на щерката миех против уроки, и дрешки от децата на една приятелка съм вземала - ама тя им купуваше тонове прекрасни дрешки и бяха като неносени въобще, като ни ги дадеше.

Въпрос на разбиране. За мен са бабини деветини това и изключително дразнещи. Няма как рационален и трезвомислещ човек да вярва в уроки. А за дрехите- нямам представа каква е хигиената на въпросните, как са съхранявани и тн. Тя свекървата е дребнава и много стисната жена, и освен това ни прави сметка на парите. Иска да ни научи и нас така- ако има как нещо да се вземе отнякъде, а да не се купи, е най-добре. Никой не е искал от нея да търси дрехи от другата баба.

# 426
ако има как нещо да се вземе отнякъде, а да не се купи, е най-добре.
Това е съвсем разумно и екофрендли.

Разбира се, ти имаш пълното право да решаваш как ще си гледаш детето и никой не може да ти го оспорва. От своя страна, бабата е искала да ви направи услуга, спестявайки ви разходи за дрешки, които се израстват за две-три обличания. Това не е повод за оплаквания. Като не искаш, не ползваш.

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 17:47 от Анонимен

# 427
ако има как нещо да се вземе отнякъде, а да не се купи, е най-добре.
Това е съвсем разумно и екофрендли.

Разбира се, ти имаш пълното право да решаваш как ще си гледаш детето и никой не може да ти го оспорва. От своя страна, бабата е искала да ви направи услуга, спедтявайки ви разходи за дрешки, които се израстват за две-три обличания. Това не е повод за оплаквания. Като не искаш, не ползваш.

Е защо да не е повод? Дразни ме и споделям в съответната тема. Тя знае, че не искам да ползвам тия дрехи ,но отвреме навреме го облича в нещо оттам.

# 428
  • София
Raya81 - oбясняваш на бабата, че не искаш ВУ, ако не разбира от дума - взимаш и ги подаряваш на дете/деца в нужда. Без караници и нерви с бабата. Има достатъчно места - фб, църкви, домове и т.н. Все ще влезнат в употреба на някой, който няма претенции да са нови или просто не може да си позволи нови. Ти си си в правото да не ги ползваш, но винаги има къде да ги разтикаш така, че да са в полза на някой друг. Както се казва - боклукът за един може да е съкровище за друг.

# 429
Raya81 - oбясняваш на бабата, че не искаш ВУ, ако не разбира от дума - взимаш и ги подаряваш на дете/деца в нужда. Без караници и нерви с бабата. Има достатъчно места - фб, църкви, домове и т.н. Все ще влезнат в употреба на някой, който няма претенции да са нови или просто не може да си позволи нови. Ти си си в правото да не ги ползваш, но винаги има къде да ги ратикаш така, че да са в полза на някой друг. Както се казва - боклукът за един може да е съкровище са друг.
Много ти благодаря за съвета !

# 430

Е защо да не е повод?
Защото е толкова незначителна тъпотия, че не си струва човек да я забележи, камоли да си наруши дзена заради нея.

# 431
Simple Smile...Имам повод да се похваля-снощи щъркела ни зарадва с внучка...Две седмици преди термина.Излишно е да казвам,че вълнението ми е огромно.Скайпа ни прегря от снимки на бебето и пожелания от наша страна.Чухме се и се видяхме.Каза,че е родила лесно и не било нужно никакви обезболяващи, беше усмихната както обикновено...Ще ги видя на живо след 26 дни....За сега стягам подаръците и мисля за тях.CakeBalloonViolinWine GlassTropical DrinkFlowers Hibiscus

Да ви е жива и здрава и много да ви радва!

Рационалните хора не вярват на уроки.Нито пък в енергийно влияние,прочистване от него и т.н.
Ама пък вярват в светото кръщение и си цакат тарифа попа да окъпе децата им в светена вода.
Т.е.вярват,че водата придобива светеност от едната попска молитва.
Както се вика..О,времена,о,нрави!
Едно време ,въпреки невежеството си,хората барем са имали по-балансирани вярвания.

# 432
  • София
Скрит текст:
Simple Smile...Имам повод да се похваля-снощи щъркела ни зарадва с внучка...Две седмици преди термина.Излишно е да казвам,че вълнението ми е огромно.Скайпа ни прегря от снимки на бебето и пожелания от наша страна.Чухме се и се видяхме.Каза,че е родила лесно и не било нужно никакви обезболяващи, беше усмихната както обикновено...Ще ги видя на живо след 26 дни....За сега стягам подаръците и мисля за тях.CakeBalloonViolinWine GlassTropical DrinkFlowers Hibiscus

Да ви е жива и здрава и много да ви радва!

Рационалните хора не вярват на уроки.Нито пък в енергийно влияние,прочистване от него и т.н.
Ама пък вярват в светото кръщение и си цакат тарифа попа да окъпе децата им в светена вода.
Т.е.вярват,че водата придобива светеност от едната попска молитва.
Скрит текст:
Както се вика..О,времена,о,нрави!
Едно време ,въпреки невежеството си,хората барем са имали по-балансирани вярвания.
Хайде и аз да обобщя – няма такова нещо.

# 433
Жани, каква хубава новина! Да ви е жива и здрава девойката!

# 434
Добре, но сигурно ли е, че просто от инат не го дава, или бабата се е изцепила един/много пъти? Аз мисля, че няма как да знае страничен човек в отделна къща какво точно се случва, така че може и основателно да са й срязани крилцата 😜

В този случай не е основателно. Бабата не им се бърка по никакъв начин. Тя е и работеща баба, не виси цял ден в къщи да ги дебне. Просто иска да повози количката, да гушне детето, ей такива елементарни неща.

А замисляш ли се,  че по такъв начин  може да коментират и теб комшийките на свекито ти?

Допълвам за дрешките втора употреба - с първото и аз не исках и да чуя, направо се потрисах от мисълта. Второто го гледам основно с подарени дрешки,  че и за още питам. Simple Smile Те се носят толкова кратко, че спокойно могат да се  отгледат няколко деца.

Zhani, честита ти внучка! Да е много здрава и късметлива!

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 14:48 от kati_v

Общи условия

Активация на акаунт