Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 7

• 56 124
  • 787
  •   2
Отговори
# 600
здравейте, вчера ми беше ЗЕТ на ЕЦ , но въпреки утрогестана, който приемах предните пет дни, в деня на трансфера прогестерона ми беше 17.8 . Четох някъде че с нисък прогестерон много трудно стават нещата та се чудя дали имам изобщо някакъв шанс? Теоретично знам че има, но на практика на някого получило ли му се е? На миналия свеж трансфер бях с прогестерон повече от 50

# 601
Здравейте, бихте ли ми казали за какво се предписва Фемара преди ЗЕТ?

# 602
  • София
здравейте, вчера ми беше ЗЕТ на ЕЦ , но въпреки утрогестана, който приемах предните пет дни, в деня на трансфера прогестерона ми беше 17.8 . Четох някъде че с нисък прогестерон много трудно стават нещата та се чудя дали имам изобщо някакъв шанс? Теоретично знам че има, но на практика на някого получило ли му се е? На миналия свеж трансфер бях с прогестерон повече от 50
Аз на свежият си трансфер бях с прогестерон > 60 - отрицателен.
 На замразеният си трансфер бях с прогестерон 12,65 преди трансфера - положителен. Така че горе главата Hug

# 603
  • София/Севлиево

На мен ми я предписаха т.к.правих ЗЕТ на ЕЦ и там няма естрофем за подтискане на овулацията,а се цели такава,а Фемара/Летрозол помага за формиране инарастване на фоликулите и получаване на О.Това ми бе обяснено,това споделям.Дано съм била полезна.

# 604

На мен ми я предписаха т.к.правих ЗЕТ на ЕЦ и там няма естрофем за подтискане на овулацията,а се цели такава,а Фемара/Летрозол помага за формиране инарастване на фоликулите и получаване на О.Това ми бе обяснено,това споделям.Дано съм била полезна.

Много благодаря 🤗

# 605
Естрофем е Естрадиол и се използва за удебеляване на лигавицата.

# 606
  • София/Севлиево
Естрофем е Естрадиол и се използва за удебеляване на лигавицата.

Да,но не винаги.При ЕЦ не се назначава,при момичета с хубава лигавица-също.А и при такива като мен дето в ранна седмица високите дози водят до спонтанни аборти-това по трудния начин го разбрах.

# 607
То трябва да си баси и некадърния лекар ако го предписваш на някой с дебела лигавица Simple Smile))
При мен беше на естествен цикъл и въпреки всичко го пиех по 10мг на ден и по две лепенки от по 100мкг рез ден!

# 608
То трябва да си баси и некадърния лекар ако го предписваш на някой с дебела лигавица Simple Smile))
При мен беше на естествен цикъл и въпреки всичко го пиех по 10мг на ден и по две лепенки от по 100мкг рез ден!
При теб не е било на ЕЦ, щом си имала естрогени. Естрофем и климара се назначават освен да подпомогнат лигавицата, така също да предотвратят овулацията и нарастването на фоликули. При ЕЦ  се проследява естествената овулация и се таймира спрямо нея.

# 609
Правих няколко опита но лигавицата беше все тънка, за това и решиха да пробват този вариант. В предишни опити съм имала и задържан фоликул, но след цикъл два всичко се оправяше. Имах също така цетротид.

# 610
Има ли други луди като мен, които не искат да си отлагат ЗЕТ в настоящата ситуация? Сигурно и от клиниката няма да искат да стартираме подготовка, но аз ще питам другата седмица като дойде МЦ.

# 611
bennie99, аз не бих отложила.
В момента съм 8 ден след ЗЕТ Stuck Out Tongue Winking Eye
Има ли други луди като мен, които не искат да си отлагат ЗЕТ в настоящата ситуация? Сигурно и от клиниката няма да искат да стартираме подготовка, но аз ще питам другата седмица като дойде МЦ.

# 612
Aз имам насрочен ЗЕТ на бластоцисти за четвъртък... В Щерев. Там не назначават проверка на прогестерон и се чудя, дали да се ресрвам другаде. На ЕЦ съм, имах само овитрел и 6 кринона до четвъртък сутрин включително.

# 613
И аз по собствено желание няма да отложа, но не знам какви са издадените инструкции към клиниките и затова ще питам като му дойде времето.
А за прогестерона, и при мен не го изследват преди трансфер. И това ще питам. Ако кажат не, ще си го изследвам сама в друга лаборатория, но трябва да проуча какви са оптималните стойности, за да си разчета сама резултата.
Аз имам и друга чуденка. Проверявам си някои витамини, щитовидни хормони през 2-3 месеца и заедно с тях си пуснах и пролактин, че не бях го изследвала отдавна. При горна граница 470+ моят е 545. Показах го на доктора и той каза, че няма нужда от терапия, защото е важен за Я, а не преди ЗЕТ и не пречи. Не смея сама да пия Достинекс.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 11:14 от bennie99

# 614
Да, аз! Ходих на преглед, доктора ми назначи естрофем и запопнахме подготовка за ЗЕТ. На следващия ден ми се обади и каза да спра лекарствата. Отлага се процедурата до прекратяване на обявеното "Извънредно положение". Мноооого се надявах да направим този месец трансфер. Не искам да губя повече време. Загубих години с надеждата, че може да се случи някое чудо.
Но... ще се чака още.
Следя редовно форума и виждам, че на някои дами са им планувани трансфери за идните дни, може би техните лекари са по-смели или става въпрос за свеж трансфер след пункция.

Общи условия

Активация на акаунт