16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 184
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 665
Слънчевата, може и да пропускам нещо в процедурата, но нали на второ, ако не си се класирал на първо участващ автоматично. Децата от извън София не изреждаха цялата гама, а са писали само мегаелитните паралелки, заради които евентуално биха си помислили да отиде детето в София. Така че съм убедена, че има спортисти освободили апетитни места. И точното сбитите балове в елита, според мен са възпрели размислили да сменят пососката да не се запишат на второ класиране (не говоря за тези, които сега ще рискуват вече при обилния брой елитни места, а за тези които биха го направили преди да излезнат местата).

Verochka, имаме обратна пропорционалност. Колкото по-голям е шанса (от по-високия бал), толкова повече има за губене. Не знам как се напуска място в СМГ, щото просто си решил да учиш испански и ей-така, нали имам висок бал, и то като гледаш, че и в испанската има приети с по-висок бал от твоя (съвсем хипотетично).

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 17:32 от solnichka

# 1 666
  • Sofia
Повтарям си и тук молбата за информация относно математиката в Испанската, може би в тази тема четат и хора, които не влизат в темата за гимназията. Всичко ще ми е от полза - ок ли са преподавателите, има ли профили с МАТ след 10 клас, как се справят завършилите, които отиват в университети, където математиката е силно застъпена? 
Допълвам се, че съм напълно наясно с факта, че говорим за езикова, а не за математическа гимназия Blush

На консултацията, проведена от Регалия ми казаха, че от всички ЕГ математиката е най-слабо застъпена в Испанската. Не съм проверявала дали наистина е така, защото нямахме интерес към Испанската.

# 1 667
  • София
Да, процедурата е тази. Но за да освободят място, трябва да са приети на второ класиране. Ако са писали най-желаните гимназии, заради които си заслужава да дойдат в София, и са приети в тях на второ класиране, защо не са се записали тогава?

# 1 668
Liana, благодаря. Това не е много добре. Надявам се да се включат и родители с опит от първа ръка за Испанската.

# 1 669
Пратих отново мъжа ми да вземе дипломата, и ...
... му се счупи колата!
И сега още един философски въпрос - било ли е това пръст на съдбата, който казва да не си теглим документите Simple Smile
Утре сутрин на свежа глава отивам с метрото.

Е, де. Ся и метрото ли искате да потрошите? Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 1 670
Да, процедурата е тази. Но за да освободят място, трябва да са приети на второ класиране. Ако са писали най-желаните гимназии, заради които си заслужава да дойдат в София, и са приети в тях на второ класиране, защо не са се записали тогава?
а. Произвеждат си възможности за избор, без истински да са ги обмислили (нали може от фотьойла вкъщи да кандидатстваш)
б. Едно е да си говориш, че ще го пратиш да учи в елитно училище в София, друго е тръгнеш да го записваш и да осъзнаеш че на 13-14 го изпращаш да живее само
в. И в техния град, очевидно са успели в най- най мястото да отидат и са си решили, че са ОК
г. Отиват в частни училища в София

# 1 671
Доколкото си спомням имаше една майка, чието дете беше прието в ЕГ в Ловеч и в Испанската в София и която до последно се чудеше къде да го запише. В крайна сметка  решиха, че ще е Испанската. Дали пък не е възможно други като нея да са решили да не изпращат детето си в София и така да са останали толкова много места в елитните училища... Само хипотеза...

# 1 672
  • София
Повтарям си и тук молбата за информация относно математиката в Испанската, може би в тази тема четат и хора, които не влизат в темата за гимназията. Всичко ще ми е от полза - ок ли са преподавателите, има ли профили с МАТ след 10 клас, как се справят завършилите, които отиват в университети, където математиката е силно застъпена?
Допълвам се, че съм напълно наясно с факта, че говорим за езикова, а не за математическа гимназия Blush

На консултацията, проведена от Регалия ми казаха, че от всички ЕГ математиката е най-слабо застъпена в Испанската. Не съм проверявала дали наистина е така, защото нямахме интерес към Испанската.

Liana,  а бихте ли споделили, ако са изразили мнение  представителите на школата относно нивото на изучаване на мат. в останалите ЕГ, че имахме голяма дилема и още не съм сигурна дали взехме правилното решение. Интересува ме по-специално 91 НЕГ

# 1 673
  • София
Разбира се, ситуацията би могла да бъде всякаква! Ще разберем по баловете, с които ще се разместят децата на трето класиране.

# 1 674
  • Sofia

Liana,  а бихте ли споделили, ако са изразили мнение  представителите на школата относно нивото на изучаване на мат. в останалите ЕГ, че имахме голяма дилема и още не съм сигурна дали взехме правилното решение. Интересува ме по-специално 91 НЕГ

По принцип не съм разпитвала за нивото на изучаване на математиката в ЕГ - по-скоро ни интересуваха езиците да са немски и английски, но тъй като в 1 АЕГ са дали и третия профил, ни препоръчаха да пишем най-напред паралелката с математика, защото учителят бил добър. Покрай това беше и коментарът за математиката в Испанската.

# 1 675
  • София
Благодаря, Liana.  С ограничения брой часове и увеличения обем на учебния материал по новата програма не съм оптимист. Особен шок и ужас цареше в подгответо на сегашните 10 класници, които имаха изобщо пропуснат в програмата материал, като първи опитни зайчета по новата програма, без да започват по нея от 5 клас.

# 1 676
И аз да се отчета.
Отписахме младежа и го пуснахме в джуркането. Имахме късмет, че беше приет в училище гнездо. Спестихме си едно разкарване. Госпожата по математика, която въвеждаше пък каза, че не е доволна от това - юли месец на нивата. Smiley Шегуваше се, разбира се, всички бяха много мили. Посъветваха ни все пак да говорим с директора преди да действаме, за да сме наясно. Нямах против, тъкмо се запознахме с нея и останах с отлични впечатления. Проблемът беше, че трудно успяха да схванат стратегията ни, ма тя си е много трудна за схващане. Satisfied
Потвърди ми се взетото снощи решение и всъщност играта ни е да спазя обещание към сина ми и отделно да се надяваме да смени само паралелката, а не училището. Ако се качи напред ще е цяло чудо и в едно от топ 4 училища, та ще го преживеем. Smile
Дали можем да се сурнем надолу обаче. Ако не сменим паралелката, то шансът да изхвърчим от сегашната ни  е много малък, та мисля, че действаме с изцяло премерен риск. Wink
Иначе никакви трудности с изтегляне на документите, г-жа директора ни изпрати лично до залата и даде инструкции на колегата си.
Абе всичко ще е ок, сигурен съм отначало. Simple Smile
Успех на всички останали изджуркващи се. Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 18:30 от Na_Vesi_Pateto

# 1 677
От отзивите ми за двете “немски” знам, че БЕЛ е висока топка в 91 НЕГ, МАТ - в 73то. Дали е така, предполагам може да каже този, който е учил и в двете ... иначе другото са само мнения. Те децата да имат желание да учат, а пък учителите няма да си пазят знанията за себе си, я ...

# 1 678
  • София
От отзивите ми за двете “немски” знам, че БЕЛ е висока топка в 91 НЕГ, МАТ - в 73то. Дали е така, предполагам може да каже този, който е учил и в двете ... иначе другото са само мнения. Те децата да имат желание да учат, а пък учителите няма да си пазят знанията за себе си, я ...
Желанието за учене е необходимо, но,  за съжаление, далеч не е достатъчно условие.

# 1 679
Какви са вероятните причини да остават по 4 места за трето класиране в СМГ, след като там балът е най-висок, а приемът в АК е приключил преди второто класиране?

Общи условия

Активация на акаунт