16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 627
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 180
Аз се обърках.
Моля за второ класиране на...раниците.
Балът се сформира от цената по две + оценка за качество от едно до десет, умножена по три. За специализираните училища се прибавя и оценка за десена от едно до десет.
Благодаря. Simple Smile

# 181
  • Варна
Моята ходи все още с раница, но от втория срок на 7 клас тенденцията е раницата да се носи на едно рамо. Все правя забележка и обяснявам за правилното натоварване и гръбначните изкривявания, но няма особен ефект.

# 182
Ако решат да правят промени, проектът ще бъде подложен на обществено обсъждане. Аз лично се старая да пускам в темата за МОН всеки проект на наредба, която пряко засяга децата. За съжаление, когато нещата са във фаза проект, много малко хора им обръщат внимание. Разбират за тях или се сещат, когато ги усетят на собствения си гръб. Пример - времето за провеждане на НВО.
Но си мисля, че в конкретния случай е добре да се реагира още сега. Примерно да засипем СРСНПБ с мейли, подобно на атаките в МОН. Simple Smile

прочетох документа, първата му страница ме хвърли в потрес. Чудно ми е, как точно ще регулират критериите за оценяване. Адски лаишки ми се струва този текст, не знам.

# 183
  • София
За раници следете в Амазон - често пускат някои от моделите на  Dakine на много прилична цена - два пъти сме купували за сумата от 12 и 17 евро.
В момента това виждам на добра цена. 
И една момчешка. И още една.

# 184
Ако решат да правят промени, проектът ще бъде подложен на обществено обсъждане. Аз лично се старая да пускам в темата за МОН всеки проект на наредба, която пряко засяга децата. За съжаление, когато нещата са във фаза проект, много малко хора им обръщат внимание. Разбират за тях или се сещат, когато ги усетят на собствения си гръб. Пример - времето за провеждане на НВО.
Но си мисля, че в конкретния случай е добре да се реагира още сега. Примерно да засипем СРСНПБ с мейли, подобно на атаките в МОН. Simple Smile
Ха, всъщност си отговорила на съвсем неясно зададения ми въпрос "можем ли да направим нещо, какво и кога".
Промените биха засегнали практически всички в системата на средното образование.
Теоретично, би трябвало да може да се набере критична маса, противодействаща на "издишащите" точки. За мен те са основно във ФОРМАТ, докато в ОРГАНИЗАЦИЯ виждам и смислени неща.
Вероятно в тези промени ще залегнат и евентуалните допълнителни дати за НВО.

# 185
Интересно е дали ще решат да правят промени. Ако писмото им го отразят, колкото нашите писма да резервни дати, няма страшно, ама в тази работа има хляб и като нищо може да ни изненадат.
Кой знае, колективите вече може да съставят новите помагала за подготовка за НВО. Естествено "по новата програма".Head Band

# 186
  • София
За раниците
Миналата година купих на синковеца COOLPACK
https://lumar-bg.com/ranitza-coolpack-break-usb-scribbles.html

Подобен модел взехме. Много съм доволна. Той също. Супер лека, с анатомичен гръб. Всичко събира и почти няма следи от употреба, след цяла година влачене в метрото и търкане на пода в училище. За момента продължава с нея.

На малката пък купих от чешките раници Topgal. Много ми ги похвалиха. За съжаление тук нямат много модели за тинейджъри.

Изобщо в тази книжарница (https://lumar-bg.com) има голям избор на раници. Случайно я открих миналата година. Намира се близо до Окръжна болница.
На малкия син купих подобна преди 2години и е като нова още. Много събира с хубав гръб и водонепропусклива материя и цената не беше като на Dakine. Големият пък си хареса някаква от нета на Hot tuna и тя излезе доста сполучлива пак на прилична цена(около 60-70лв.)

# 187
Не знам дали е защото от доста време следя промените, но се отнасям доста подозрително към подобни предложения, особено когато са подписани от човек, който е бил зам. министър по времето, когато е създавано и приемано това, което сега искат да променят. Имам чувството, че почвата вече е опипана, дори е възможно текстът да е писан с тайната благословия на...ще се сетите. Simple Smile

# 188
Ти си суща Касандра...Joy
С най-дълбоките ми уважения!
и със слаби надежди да не се повтаря историята Confused

# 189
  • София
Моля ви се, не говорете за тази интелектуална чи..я като за проект за промени! Cold Sweat Аз лично се надявам да има поне капка здрав разум в МОН и въпросното четиво изобщо да не стигне дори до вътрешно обсъждане в институцията. Това са общи приказки, без никаква практическа конкретика, като голяма част от тях са откровено малоумни, а останалите /като изключим чисто техническите предложения, които просто откриват топлата вода/ са явно неграмотни.

Но множество писма до МОН /до самите автори, едва ли си струва/ не е лоша идея. Аз лично ще пратя. След като се съвзема от шока и изляза от състояние на афект. Joy

# 190

Интересно е дали ще решат да правят промени. Ако писмото им го отразят, колкото нашите писма да резервни дати, няма страшно, ама в тази работа има хляб и като нищо може да ни изненадат.

много се учудих вчера на официален персонализиран отговор от Омбудсмана във връзка с писмото, което пращахме веднага след матурите. Най-общо гласеше, че в притесненията ни има логика, че са получени много писма с подобни тревоги, и че въпросът е отнесен до министъра на образованието и науката с молба "да бъде извършена преценка на възможността за резервни дати за НВО". За сравнение, от комисията за защита от дискриминация получих само отговор, който ме насочва колко точно милиона допълнителни документи трябва да подготвя, за да заведа жалба. От тези две институции имам отговор. От МОН - не.

# 191
  • София
нареждам се кротко да чакам второ класиране,делят ни 2,5т от желаното училище Simple Smile

# 192
Хмх, нещо много станахте с по 2 до 3 т. На първия писах, че ще прескочат Simple Smile
Надявам се и останалите  Hug

# 193
                            Ох,аз не мога кротко да чакам! Подивях,а и фейсбука изчезна. Weary

# 194
  • София
                            Ох,аз не мога кротко да чакам! Подивях,а и фейсбука изчезна. Weary

Затова ям.
С униформите съм свикнала. От няколко години ползваме- вярно, на Бонита са, но аз съм доволна. Изкарва една учебна година. А и честно казано доста пари за дрехи ми е спестила.Моят син много сериозно експлоатира дрехи и обувки-футболни най-вече.
Разчистихте ли вече ученическият шкаф? Аз още му се каня. Синът ми е при баба си и смятам като си дойде в почивните дни да се заемем с тази задача.
Литературата за 8 кл засега не иска и да я погледне. Със сигурност ще ходим до библиотеката да видя дали не мога от там да взема някои от задължителните книги. Най-много да го прилъжа с Дон Кихот и Старогръцките легенди и митове.

Общи условия

Активация на акаунт