16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 333
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 285
  • София
А миналата година в колко часа излезе класирането? Не ме свърта вече  ...

# 286
  • София
Didia, аз не бих се притеснявала прекалено от два нови езика. От всичко, което чувам, тези два часа седмично по втория език са си проформа. Трябва сам да се напънеш ако искаш да го научиш, но ако не искаш няма да ти тежи особено. А стария език, все ще трябва да си го учите допълнително а не да разчитате да го развивате ако е втори.

# 287
  • София
Добро да е утрото за всички!
Русалче, Шарлот, Kissing Heart

# 288
                     M_I_A,благодаря за отговора и успокоението.Ако това се случи стария език ще мине с допълнителни уроци.Поне така мисли майка му. Yum

# 289
  • София
Добро утро!
В темата е подозрително спокойно Thinking - чак ме дразните 😜
На какви се правите???

# 290
Шарлот, прекрасна си Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Моето си спи вече като пън. Аз се пръкнах очакващо в 6.
За това класиране имаме 2 варианта и сме приели и двата- имат си своите плюсове и минуси. Не знаем кое предпочитаме (ФЕГ ИЕ и 2 АЕГ НЕ - по 1 паралелка писахме, защото сме специални).
За НПМГ с НЕ трябва да не се запише половината клас, а за 73-то вероятно цял Simple Smile - и за двете ни липсват едни 9-10 точки.
Ако мръдне по-напред ще е ултра изненада.
Гласувам за 11:05.

# 291
  • Варна
                         Аз отчитам /чаааак сега/ ,че можем да попаднем в паралелка с два нови езика за детето и се питам какво сме мислили когато сме класирали желанията.Сега мнението ми е,че е трябвало да включим паралелки с един нов и стария език.Дали няма да го натоварим прекалено ако ни се случи това - два нови езика + стария!Това е моето мнение,а не на майка му.

И ние така,но моята щерка се сърди,че се съмнявам  в нея .Можела да научи всеки език:stuck_out_tongue_winking_eye:Адреналина е на макс,успокоявам се,че съдбата си знае работата.

# 292
  • София
Моето лично мнение, което казах на дъщеря ми, когато си редеше желания, че ако знам английски колкото нея (Б2) и искам да уча в испанската гимназия, бих избрала втори език португалски, а не английски. Два часа седмично, само ще го преговаря този английски, но това няма да я освободи от писане на домашни или влизане в часовете, но няма и да ѝ помогне да напредне по него. А след една година интензивно учене на испански, лекото отклонение в португалския е по-полезно разшиярване на езиковата култура в два близки романски езика.
Скрит текст:
От позицията, че не владея тези езици, знам че не са еднакви, но съм учила известно време в Португалия и гледах как испанците нямаха особени проблеми да се разбират за основните неща с португалците. То и без това в бразилския акцент Ш-то, е заменено със С или Ч, та португалците са им свикнали.

# 293
                      Нееееее!Гласувай за нещо по-рано! Yum

# 294
  • Разпиляна във въображението
Залагам на около 10 и малко.

# 295
  • София
Аз пък си мисля, че ще ни пържат поне до 10:30.

# 296
С вас съм си, следя постоянно и не пускам палците!!!

Didla, дъщеря ми твърдо и осъзнато искаше конкретно два нови езика - испански и френски (затова и дори не сме писали в Испанската паралелката с португалски, за която вероятно щеше да има някакъв шанс на второ класиране). Така се стекоха обстоятелствата, че първи сега ще й е френският, но си е направила план как ще си доучва в годините испанския в Сервантес, защото наистина навсякъде вторите езици се учат по-скоро формално. Съответно и английският също паралелно ще върви извън училище и ще си взима сертификатите и по трите езика. Познавайки детето си, смятам, че плановете й са напълно реалистични.

# 297
  • София
Добро утро! Стискам палци на всички! В тази връзка много ми хареса мнението на Шарлот. Напълно съвпада с моето, но аз не бих могла да го напиша толкова добре Simple Smile

# 298
  • Sofia
а за 73-то вероятно цял Simple Smile - и за двете ни липсват едни 9-10 точки.

Тъкмо още една паралелка трябваше - какво пък е това нещо точно на нас да се падне годината с 4 паралелки 🤪

jenap, желаем вашето нежелано, защото вашето желано е вече хептен в сферата на фантазията за нас 😂😂😂 значи човек трябва да се радва на по-малкото зло 😂

# 299
  • София
Успех на всички днес! Съдбата си знае работата!

Общи условия

Активация на акаунт