16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 126
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 915
От 2017 насам от както бала стана 500т. следя класиранията. Нямат особена разлика баловете през годините за различните училища. Но за трето (за Варна само гледам) се вдига и то доста  или пък е супер малка разликата от последния приет на второ. Местата които остават не са атрактивни, само медиите твърдят, че много места остават. Една две бройки са. Много хора са се надценили и с висок бал са писали малко желания съответно не са се класирали и трябва по принуда да участват в трето. Четвърто или големия джакпот е голяма лотария. Там вече няма прозрачност. В смисъл съседката на директора записала някъде дъщерята, що да не я примести..Аз лично не разчитам на оставащите "класирания" ..

# 916
От 2017 насам от както бала стана 500т. следя класиранията. Нямат особена разлика баловете през годините за различните училища. Но за трето (за Варна само гледам) се вдига и то доста  или пък е супер малка разликата от последния приет на второ. Местата които остават не са атрактивни, само медиите твърдят, че много места остават. Една две бройки са. Много хора са се надценили и с висок бал са писали малко желания съответно не са се класирали и трябва по принуда да участват в трето. Четвърто или големия джакпот е голяма лотария. Там вече няма прозрачност. В смисъл съседката на директора записала някъде дъщерята, що да не я примести..Аз лично не разчитам на оставащите "класирания" ..
Има и четвърто класиране???? Аз чак сега разбирам?

# 917
Браво на РУО София. Много съм доволен от справката за второ. Сортирана е по минимален бал. Не като при първо - по максимален, нали, за да има заглавие в медиите, че 1 АЕГ е с най-висок бал начело на класацията, примерно...защото единственото момиче с макс. бал просто е решила да учи там, както и да е. Голяма каша беше, трябваше да свалям, преформатирам ПДФа в Ексел, сам да сортирам и така.
Сега, чудничка, ненагледна, сортирана по минимален бал, човек веднага се ориентира.
Това че са оплескали тотално цифрите и не са верни, кой го е грижа...

# 918
  • София
Na_Vesi_pateto, усмихна ме от ранни зори. Вчера точно се бях засилила да превъртам и втория пдф, и се сепнах. Гледах, гледах, и ми светна това, което всички бяха видели, та сА спрях.
Сериозно, писах на РУО, като се събудят тази сутрин и се разсънят, да си видят "работата" отново и да я коригират.
Но може би е добре повече хора да пишат, за да са сигурни, че имат проблем, а не са болни амбиции на изтрещяла майка.
Честито на всички, които отидоха в по-предпочитано място и МНОООГО КЪСМЕТ на решилите да рискуват. Аз също съм в силно колебание...
Хубав и усмихнат ден на всички!

# 919
Наистина любопитно е, че в новините е имало репортаж с други, явно верни, цифри. Какво са дали на журналистите, какво са публикували, не ги знам, но сигурно са ги оспамили със сигнали, че са се наа...така, де, объркали. Simple Smile

# 920
  • София
Rooney Moon, на първа страница има много подробна информация за трето и четвърто класиране миналата година.
В общи линии остават по едно, две места, там където са с квоти, са упоменали дали е за момче или момиче и според мен е доста рисковано да се чака.

# 921
Rooney Moon, на първа страница има много подробна информация за трето и четвърто класиране миналата година.
В общи линии остават по едно, две места, там където са с квоти, са упоменали дали е за момче или момиче и според мен е доста рисковано да се чака.

аз за 4-то не видях информация, преди съм чела нещо, но нямам никакъв спомен

# 922
  • София
Четвърто класиране се провежда за запълване на свободните места след трето.Такива остават понякога и в най-топ гимназиите. Разликата при него е, че се провежда от самото училище - в него се подават документи и вътрешна комисия класира кандидатите. Не е централно класиране, както първите 3.

Цъкнах и аз един мейл до РУО, докато си пиех кафето. Леко саркастичен /костваше ми доста усилия, за да е леко Wink /

# 923
  • София
mavamava, има, отвори Справки за мин. макс. бал. Първият линк е за 4 класиране за миналата година.

# 924
На страниците на всички РУО с изключение на Смолян са публикувани справките за минималния и максималния бал от второ класиране. Надяваме се, че РУО - София-град скоро ще пусне нова справка.

# 925
някой като мен нераэбрал,че второ класиране не оэначава ,че мястото в първото училище един вид ти се паэи....

# 926
Искам да похваля 32 ро СУИЧЕ за прекрасната организация по записването. И двата пъти загубих точно 5 минути за цялата процедура. Сега за интересуващите се на второ класиране мин. бал е паднал до 356 т за паралелките с английски и немски, а не както е обявено в справката на РУО София 374 т. Кашата в справката на РУО то е пълна.

# 927
  • София
Хахаха, Санакова, и аз!
Не можах да се лиша от удоволствието да прочета още един отговор от РУО. Не съм сигурна обаче, че успях да запазя добрия тон, към края на писмото.
Очаквам с нетърпение, поредния несвързван и изваден под шаблон отговор! Rage

# 928
някой като мен нераэбрал,че второ класиране не оэначава ,че мястото в първото училище един вид ти се паэи....

пази ти се, ако не мръднеш "нагоре"
ако те приемат по-горно желание, защо е нужно да се пази?
предполага се, че по-предното желание е по-искано и по-задното не те интересува вече

# 929
  • София
Някой с идея колко е паднал бала за японската паралелка на 18то? Разбира се, надявам се РУОто да си оправят справката.

Общи условия

Активация на акаунт