16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 033
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 050
  • Sofia
Сънчо, прекрасно е - прегърни я, нацелувай я, тя постепенно си учи житейския урок Sparkling Heart Не знам какво съм смятала, но се оказа, че следващото МИ НВО е след 5 години. Малката е набор 2010.  Обаче вече нямам мърдане от "Образование". Дълги години бях супер активна в темите за пазаруване от чуждестранни сайтове, сега съм казала на познати - не ме търсете, смених приоритетите Hands Point Up Ще стана половин Санака, Слънчева и с-ие Kissing Smiling Eyes

Момичета, благодаря ви за хубавите пожелания за училището - дано всичките ни деца се чувстват добре след 15 септември!

Русалче, хубава почивка на теб!

~Tony~, ако четеш, може да пишеш ЛС да се "запознаем". Темата за нашето училище никак не върви.

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 18:09 от aniK

# 1 051
  • София
Сънчо, прегърни я силно. Животът не винаги е справедлив, но иначе няма как да научим уроците си.

AniK тогава след 5г пак сме заедно на пангара. Само, че наобратно. Аз съм с момче, ти с момиче. Joy  Пада ни се четен набор, така че да се стягаме отсега. Joy Sanaka е с нас, Martea  и имаше и доста други в темата.

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 18:10 от jenap

# 1 052
  • София
Сънчо, голяма прегръдка на детето. Просълзи ме на 3тия абзац.

# 1 053
Да ви се оплача... Стана тя, каквато стана...
При записването ни дадоха едно мъничко листче...
Е сами можете да се досетите какво стана...
Уж бях го сложила в плика с документи няма го и няма... Дали ще ми трябва това листче... Къде да го търся не знам и аз вече... Надявам се да не ни потрябва... Cold Sweat
Едит: Даже не го бях прочела за какво е имаше нещо написано с химикал и беше доста мъничко, абеее нашето семейство сме пълен хаос просто...
На нас и листче не дадоха Simple Smile най-вероятно вх. Номер някакъв.
Щом сте записани нямаш драма повече.

# 1 054
Скрит текст:
Здравейте,

Имам следните въпроси:

Записваме се след 2ро класиране в училището Х до 22 юли, чакаме да обявят свободните места след 2ро класиране на 23 юли и решаваме, че искаме да участваме на 3то класиране.

1. До кога най-късно трябва да изтеглим документите от училището Х? 23 юли или 24-25 юли?
2. След изтегляне на документите, подаването на заявление за трето класиране къде става - в училището Х, откъдето сме изтеглили документите или в училище-гнездо?
3. След като сме подали заявление за трето класиране (у-ще Х или у-ще гнездо) пренареждането на желанията пак е онлайн или в у-ще гнездо? Или само едната от двете опции?

* Записване на приетите на второ класиране - до 22 юли
* Обявяване на свободни места след второ класиране - 23 юли
* Подаване на заявления за трето класиране - 24 - 25 юли

Ами и аз съм в размисли за това трето класиране...
Разсъждавам така: В училищата-гнезда се участва за трето с оригинално свидетелство - сигурно е възможно да се отпише от училището, в което е прието, и със взетия оригинал да се ходи в гнездото за подаване за трето класиране - теоретично може в един и същ ден и двете действия, т.е. 24ти или 25ти. Само че освободеното място ще участва чак на 4то класиране. Дали съм права?

Попрочетох малко и предполагам, че нещата стоят по следния начин:

1. 24-25 юли е Ок за изтегляне на документи и записване за 3то класиране
2. Подаване на заявление за 3то класиране в училище гнездо
3. Пренареждане/подаване на желания онлайн и училище гнездо 24-25 юли

Ще съм благодарен, ако все пак имам потвърждение и от други родители.

За едното желание, което чакахме на 2ро класиране не ни достигат 1.5т., за второто 1 т., за третото 0.75т.....направо каръщина.

Тъй като усилено умуваме за 3то класиране, да си повторя въпросите:

Попрочетох малко и предполагам, че нещата стоят по следния начин, ако се запишем след 2ро класиране:

1. 24-25 юли е Ок за изтегляне на документи и записване за 3то класиране
2. Подаване на заявление за 3то класиране в училище гнездо
3. Пренареждане/подаване на желания онлайн и училище гнездо 24-25 юли

Ще съм благодарен, ако все пак имам потвърждение и от други родители.

# 1 055

Нищо съществено.Просто входящ № и едва ли ще ти потрябва.На мен ми казаха "за сведение",но не ми трябва сведение в графичката има "записан" и сложихме точка на цялата одисея. Yum

# 1 056
Е сами можете да се досетите какво стана...
Уж бях го сложила в плика с документи няма го и няма... Дали ще ми трябва това листче... Къде да го търся не знам и аз вече... Надявам се да не ни потрябва... Cold Sweat
Едит: Даже не го бях прочела за какво е имаше нещо написано с химикал и беше доста мъничко, абеее нашето семейство сме пълен хаос просто...
На нас и листче не дадоха Simple Smile най-вероятно вх. Номер някакъв.
Щом сте записани нямаш драма повече.
Дано да не е нищо важно, че не ми остана вече коса за скубане... Cold SweatJoy

# 1 057
Ceco1, ако са верни датите.
На 23 обявяват свободните места за 3-то. Отписваш.
На 24 подаваш онлайн заявление за участие в Трети етап на класиране.
Освободеното от вас място няма да е в играта. Остава за 4-то класиране.

Ако не запишеш сега, след 2-ро - мястото ще е видимо за 3-то класиране.

Някой да поправя, че малко наизуст и бързо писах, Ceco1 пита няколко пъти Wink

# 1 058
Ceco1, ако са верни датите.
Освободеното от вас място няма да е в играта. Остава за 4-то класиране.

Ако не запишеш сега, след 2-ро - мястото ще е видимо за 3-то класиране.

Някой да поправя, че малко наизуст и бързо писах, Ceco1 пита няколко пъти Wink

Да, но на 23ти ще обяват свободните места до края на деня, а все пак ще ни трябва малко време да поразгледаме, преценим и решим какво да правим. Ако ги обявят в 16.00-17.00 часа, няма как да тичаме до школото да теглим документи. Та за това ми е основното питане дали може да се изтеглят на 24ти и тогава да ходим до у-ще гнездо да подаваме за 3то класиране.

Да, ако се запишем на 2ро и после за 3то класиране, мястото отива за 4то класиране, знам го това.

# 1 059
При записване и отписване досега не можеше да се подава онлайн. Само в гнездо, но пък може тази година да са осъвременили системата.

# 1 060
  • София

AniK тогава след 5г пак сме заедно на пангара. Само, че наобратно. Аз съм с момче, ти с момиче. Joy  И Sanaka е с нас, Martea  и имаше и доста други в темата.

Хайде и аз в отбора с набор 2010...

# 1 061
При записване и отписване досега не можеше да се подава онлайн. Само в гнездо, но пък може тази година да са осъвременили системата.
Peace
Да, няма кога да актуализират, че е Незаписал.
Ceco1, смятам, че става в срока за участие (подаване на заявление) да изтеглите документите и да отидете в гнездо. Нали там ще се явите с оригинал на свидетелството.

# 1 062

Доколкото проучих за тази част, след отписването трябва да се подаде заявление за участване на 3то класиране в у-ще гнездо и след това пак си се редят желанията онлайн

# 1 063
Peace
Да, няма кога да актуализират, че е Незаписал.
Ceco1, смятам, че става в срока за участие (подаване на заявление) да изтеглите документите и да отидете в гнездо. Нали там ще се явите с оригинал на свидетелството.

И аз си мисля, че в срока на подаване на заявление за 3то класиране (тоест 24-25) би трябвало да можем да изтеглим документите и да подаваме за 3то...да, с оригинал.

# 1 064

Скрит текст:
Здравейте, имам въпрос, много се извинявам, ако е писано вече, но не го намирам.
В последната справка от РУО-София в графата "Максимален бал" какво би трябвало да пише - максималният бал за паралелката по принцип или максималният бал на класиралите се на второ класиране?
Благодаря предварително!
Максималния бал на класиралите се на второ класиране. Максималния бал от първо се вижда в предишната справка

Дано да е така, както казваш. В заглавието на справката обаче е посочено, че това са максимални и минимални балове  по паралелки към  18.07.2019г.
Понеже изобщо им нямам вяра, постоянно се притеснявам. Балът ни е 468 и се обезпокоих, че за нащата паралелка  нещо не е наред.

И няколко часа по-късно.....

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА КАНДИДАТ-ГИМНАЗИСТИ,
Обръщам внимание, че приложената справка, генерирана от програмния продукт „Държавен план-прием“, е за минимален и максимален бал по паралелки на класираните на втори етап ученици.

Напомням, че класираните на втори етап следва да се запишат в срок до 22.07.2019 г.

Свободните места за трети етап на класиране ще бъдат обявени тук  до края на работния ден на 23.07.2019 г.

РУО - София-град
Така е, Дидева, трябва да се чете, а не да се изпада в ступор:) Благодаря:)

Общи условия

Активация на акаунт