16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 181
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 620
Здравейте,
Как мислите, какви са причините да остават по 4 места за 3-то класиране в СМГ, а миналата година, ако правилно си спомням, е останало 1 място дори и за 4-то?

# 1 621
Защото, все повече деца до 7 клас, са стигнали прилично ниво на АЕ.
Няма смисъл да отиват в английска гимназия и да тъпчат още 5 години на едно място. Най-грубо казано...

Позволявам си да не се съглася. Достигането на прилично ниво на владеене на АЕ до 7 клас по никакъв начин не обезмисля езиковата гимназия. Начина, по който се научава един език там не може да бъде постигнат другаде. Изучаването на предметите на език обогатява изключително речника и познанията по езика. Моето мнение е, че ако идеята е да се продължи с някакъв вид обучение в чужбина в последствие, нивото на вледеене на АЕ трябва да е доста високо. И то не за друго, а за да е лесно на самото дете.
Аз пък мога да споделя, че след Анг. гимназия, чак след като живях няколко месеца в чужбина, езика се “ошлайфа”. А още по-фрапантно е, че близка приятелка, работеща години към ФоринОфис към Анг. посолство сподели,  че след завършване на Анг. Филология може да каже, че е научила езика пак след като е поживяла малко навън.
И не на последно място племенника ми. Завърши немска гимназия, паралелно си учеше Анг по школи. Сега учи в в Германия, но в университет с Анг.
Та толкоз за големите ползи от езикова гимназия ✌

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 14:04 от netta71

# 1 622
  • София
Здравейте,
Как мислите, какви са причините да остават по 4 места за 3-то класиране в СМГ, а миналата година, ако правилно си спомням, е останало 1 място дори и за 4-то?
Ами какви- гимназията не става очевидно, щом и свободни места остават, явно нямат желание да се записват децата там.  Wink

# 1 623
Здравейте,
Ами какви- гимназията не става очевидно, щом и свободни места остават, явно нямат желание да се записват децата там.  Wink
Дамм, скоро и те ще почнат да не връщат оригинали на дипломи от зор да не закрият паралелки))

# 1 624
  • София
Привет,
 при нас положението има развитие.
Говорих с директорката на 125то и дипломите вече били при тях. Нямало проблем да отпиша детето.
Толкова се притесних, че имам нужда да се успокоя и тогава ще мисля какво да правя.
Директорката твърди, че има квоти за деца със специални потребности и реалните места са по малко. Например в мат. паралелка на 125 имало само 2 места свободни, а не 10.
 Ако не дойдат претенденти дали няма да класират и друго дете там?

# 1 625
Директорката твърди, че има квоти за деца със специални потребности и реалните места са по малко. Например в мат. паралелка на 125 имало само 2 места свободни, а не 10.
Местата, заети от деца с насочване, бяха приспаднати още за първо класиране.

# 1 626
  • София
Директорката на 125то заслужава да я хване някой журналист и да я разкатае подобаващо както тя често прави с деца и родители. Казаното по-горе е лъжа след лъжа... Ни повече, но по-малко.

# 1 627
Звъня на 9356065
 Това ли е номера?
Като не дават дипломата от това училище защо не отидете в предишното, което я е издало, и не си поискате дубликат? Кажете , че сте я загубили или унищожили или са я откраднали или е била в багажа в самолета който не е пристигнал...😆

# 1 628
Директорката на 125то заслужава да я хване някой журналист и да я разкатае подобаващо както тя често прави с деца и родители. Казаното по-горе е лъжа след лъжа... Ни повече, но по-малко.
Доста меко казано.
Писала съм. 10-тина деца от нашия клас избягаха в периода 6-7 клас. Горе-долу по времето, когато цял клас се изнесе. Няколко едва издържаха. Имаше набедени за деца със СОП, защото не им вървяла математиката. Изобщоооо....

# 1 629
Звъня на 9356065
 Това ли е номера?
Като не дават дипломата от това училище защо не отидете в предишното, което я е издало, и не си поискате дубликат? Кажете , че сте я загубили или унищожили или са я откраднали или е била в багажа в самолета който не е пристигнал...😆
А може ли така? Нали детето е записано с нея и тя е останала в другото у-ще?

Чудя се за 4-тото класиране, как ще кандидатстваш с оригинал на диплома, ако трябва да го представиш в няколко, например, у-ща?

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 21:20 от AnMary

# 1 630
  • София
Извинявам се, но искам да съм сигурна че съм разбрала:
Местата обявени за свободни на 3то класиране са реални, и моето дете може да ги заеме дори да няма СОП?

# 1 631
Моя приятелка е ходила да изтегли от 18-то училище документите на детето си и което много ме учуди и смятам, че не е така, директорката е казала, че като освободи мястото детето веднага ще го пуснат в системата още на това класиране, аз и казах, че излиза на четвърто. Тя разчиташе, че ако не я приемат в желаните училища сега ще може отново на четвърто да кандидатства за това място, смятам, че това е правилното.

Rady, кога приятелката ви е ходила да тегли документите? Thinking

# 1 632
Эдравейте ,моля эа мнения эа ПГ по транспорт?

# 1 633
Скрит текст:
Извинявам се, но искам да съм сигурна че съм разбрала:
Местата обявени за свободни на 3то класиране са реални, и моето дете може да ги заеме дори да няма СОП?
Естествено, че са реални. Нещо повече, дори не виждам 125.СУ в адресатите на писмото, относно записването на децата с насочване.

# 1 634
Хора, много е шокиращо това.
Едно е по училищата да не са дочели и доразбрали и от некомпетентност да объркват хората. Ама тази директорка звучи като ИЗПЕЧЕНА ЛЪЖКИНЯ. Недопустимо ми се вижда това.

Общи условия

Активация на акаунт