16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 184
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 650
Пратих отново мъжа ми да вземе дипломата, и ...
... му се счупи колата!
И сега още един философски въпрос - било ли е това пръст на съдбата, който казва да не си теглим документите Simple Smile
Утре сутрин на свежа глава отивам с метрото.

Е, не мога да не споделя. Моята прятелка пък днес като е изтегляла документите от 18-то намерила пред училището четирилистна детелина. А сега де !!! Sparkling Heart  Flowers Four Leaf Clover

Момичета, на всички пожелавам щастлив финал на филма!!! Two Hearts

# 1 651
Ами всички ирационални съображения и фактът, че такива съществуват, свидетелстват колко изтощени сме от проведената кампания. Здравомислещ човек не би обръщал внимание и не би търсел извънматериални знаци, но в тази ситуация изкушените бихме били много. Успех! Доверете се на интуицията си и най-важното - решението да се вземе от детето.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 16:50 от Шарлот

# 1 652
Успех на  куражлиите!
Не следя вече много темата и може да сте коментирали въпроса, обаче много се чудя какъв е проблемът да направят третото, че и четвъртото класиране на принципа на второто - да се пробваш, без да си губиш мястото? Какви са тези излишни рискове и тегави емоции, в които хвърлят родители и деца!

Мисля, че това е едно от нещата, които родителите на по-малките набори, които следят темата, трябва да включат в исканията си  за промени по организацията на кандидатстването. Чувам, че коментират липсата на възможност за болните деца да участват в НВО, обаче е много по-вероятна ситуацията да бъдат изправени именно пред неприятната дилема на третото класиране.

# 1 653
  • София
Имаше подобни идеи по-назад в темата. Мисля, че логиката на сегашното положение е да няма класиране до безкрай. Не знам как би било, ако просто има 3 класирания по реда ба първите две, но броят и датите да спират процеса...

# 1 654
Извън темата 3-то класиране. Публикуваха проект за неучебните дни. Изместват с 8 дни НВО за следващата година - на 09.06. и 11.06. По-добре е от 17.06 и 19.06!

При такава организация след датите за НВО ще останат изходните нива по различните предмети, които при нашия набор ненужно отклоняваха вниманието на децата и вземаха от силите им.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 12:04 от Шарлот

# 1 655
  • София
Извън темата 3-то класиране. Публикуваха проект за неучебните дни. Изместват с 8 дни НВО за следващата година - на 09.07. и 11.07. По-добре е от 17.07 и 19.07!
Шарлотче, юни или юли е за следващата година НВО?

# 1 656
Доколкото разбирам свободните места на трето класиране идват най-вече от участващите в повече от една област и в по-малка степен от рязко сменили посоката в 20-тината дни от първото подреждане на желанията.
От тях също доколкото разбирам има реално опипващи възможности, има и такива които искат само да могат да се хвалят, че са били приети еди-къде си. Ей това трябва да има начин да се пресече. Може би във втора област да се кандидатства на място, не онлайн и за двете класирания. Ще си създадеш главоболията да пътуваш до втората-третата област, ако наистина ги обмисляш като възможност, а не само за спорта.
Някои не можаха да стигнат до желаното за 0,5 точки, заради заети места от деца, които може и да не са обмисляли истински да ги заемат, а са спортували.
Мисля че мегаелитните места появяващи се на трето класиране са по тази линия.

# 1 657
  • у нас
Извън темата 3-то класиране. Публикуваха проект за неучебните дни. Изместват с 8 дни НВО за следващата година - на 09.07. и 11.07. По-добре е от 17.07 и 19.07!
Шарлотче, юни или юли е за следващата година НВО?
Юни

# 1 658
  • Sofia
solnichka, и аз това разсъждавам и ми е много интересно с какви балове ще се влиза в топ гимназиите на 3-то класиране. Ще е жалко, ако се успее с ниски ...
На тези, които следят НВО през годините, не им ли се струва тазгодишното доста "нетрадиционно" да го наречем. Аз не знам как е било минали години.

# 1 659
solnichka, да, и аз си мислех, че това може да е една от причините за незаети след 2ро класиране места в топ училищата. Друг вариант е дете с висок бал, което може да си позволи риска да не се запише след 2ро класиране, да си подреди желаните паралелки за 3то класиране, включвайки и собственото си място от 2ро, където има голям шанс отново да попадне.
А тези с по-нисък бал (визирам моя младеж) ще се чудят ако играят дали ще спечелят или ще гризнат кокала Dizzy Face

# 1 660
Пуснала съм в МОНската тема линк към страницата, на която са публикувани всички проекти, защото нямах нерви да ги цъкам един по един. Не е само графикът за НВО.

# 1 661
Повтарям си и тук молбата за информация относно математиката в Испанската, може би в тази тема четат и хора, които не влизат в темата за гимназията. Всичко ще ми е от полза - ок ли са преподавателите, има ли профили с МАТ след 10 клас, как се справят завършилите, които отиват в университети, където математиката е силно застъпена? 
Допълвам се, че съм напълно наясно с факта, че говорим за езикова, а не за математическа гимназия Blush

# 1 662
solnichka, да, и аз си мислех, че това може да е една от причините за незаети след 2ро класиране места в топ училищата. Друг вариант е дете с висок бал, което може да си позволи риска да не се запише след 2ро класиране, да си подреди желаните паралелки за 3то класиране, включвайки и собственото си място от 2ро, където има голям шанс отново да попадне.
А тези с по-нисък бал (визирам моя младеж) ще се чудят ако играят дали ще спечелят или ще гризнат кокала Dizzy Face

Малко вероятно е това, макар че има хора разни. Дори и втория по бал да си, при положение че не знаеш какво ще обявят на трето класиране като места, си е риск да не се запишеш на елитното си място, защото първия по бал може да пожелае твоето, което ще освободиш и ти ще отидеш незнайно къде.

# 1 663
  • София
Солничка, тъкмо обратното. Участващите от други области, обикновено отпадат след първо класиране, с изискването да се явят в училището, в което са приети, за да подадат заявление за участие във второ. Местата на трето класиране се освобождават от тези, които са недообмислили желанията си и сменят посоката. А тази година, мисля че най-голям фактор се оказаха леките изпити, размитите граници между най-добри, много добри и добри... Много деца с възможности останаха разочаровани, въпреки високите си балове.  
Ако си с висок бал, 465 примерно, приет си в АЕГ, защото за НПМГ не ти е стигнала 1 точка, не би се змислил. На 4 то класиране ще има място за теб, все някъде. Най-малкото, ще се появи това, което освобождаваш в АЕГ.

# 1 664
Solnichka, така е, но ако детето е с наистина висок бал, ми се струва, че е риск, който може да се поеме. Поне в нашия случай, ако беше така, нямаше много да умуваме и щяхме да се пуснем смело в 3тия сезон на сагата НВО Hug А сега мислим и обмисляме. Точно от този момент се страхувах през цялото време, но, уви, не успяхме да го избегнем.

Общи условия

Активация на акаунт