2 АЕГ "Томас Джеферсън" - тема 2

• 67 113
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Като писахте за РС - имам няколко въпроса към майките с по-големи деца, пък и ако някоя от майките на зайците ако знае.
1. Как е организирана комуникацията по принцип с училището - мейл или друго? Или само в дневник? Имам предвид не бележките - а всякакви важни съобщения, например за събития, кога ще са РС, кои ще са класните...такива неща.
2. Кога е първата РС - преди 15 септ или след нея, и как разбираме за нея?
3. Униформите - записах я, но я нямаше и утре ще ходим за униформа, за да премери - кое и колко е добре да се купи, според вашият опит? 5 тениски и 1 риза и 1 сако ок ли е?
4. Дават ли някакви списъци с препоръчителна литература за лятото, или да си търсим в нет-а какво се изисква стандартно?
5. Виждате ли положителна разлика от обучението с хромбуци - повече, отколкото с учебници/тетрадки? Въобще ли липсват учебници и тетрадки?
Ще съм благодарна на отговор по който и да е въпрос! Blush
1. Комуникацията е главно с децата, за всичко ги информират надлежно и своевременно през Google платформата им. Родителите рядко ни занимават, пускат съобщения в Школо за РС, закупуване на учебници, такива организационни неща. Отговорността към учебния процес си е на децата в този смисъл.
2. Първата РС - преди 15 септември, инфо на сайта на училището.
3. Униформи - м.г. имаше само тениски; взехме 4 броя, почти не се носят. Нови не съм поръчвала; ако се наложи, ще взема други подобни и ще пришия емблемата. Но се съмнявам. 😊
4. Литература не са давали м.г.
5. Тук не мога да кажа, не сме в такава паралелка.

# 586
  • София
От моя опит, зависи си от класния Simple Smile
За униформа, миналата година взехме само тениски, сега пак това е поръчал, да не би да има всичко?...
Казаха ни, че има сака и ризи - официална униформа, и било задължително да се вземе 1 сако и 1 риза. Ползвали се при официални случаи.

# 587
  • София
Заради пандемията м.г. изобщо не се предлагаше официална униформа. Може би ще си останем без такава. 😃

# 588
  • София
Много благодаря за всички отговори! То аз се съмнявам, че въобще ще им се наложи и тази година, ама щом настояват, явно ще купуваме.
Но за тениските твърдяха, че постоянно се носят и правели проверки...Joy

# 589
  • София
От моя опит, зависи си от класния Simple Smile
За униформа, миналата година взехме само тениски, сега пак това е поръчал, да не би да има всичко?...
Казаха ни, че има сака и ризи - официална униформа, и било задължително да се вземе 1 сако и 1 риза. Ползвали се при официални случаи.

Сега има сако, риза и вратовръзка /за момчетата/ и всичко върви комплект. Мерихме и поръчахме, но за плащането на официалната униформа трябва да отида на 23ти между 9-12ч. казаха да платя на касиера от фирмата, която ги шие. Вчера платих само тениските и учебниците.

# 590
  • София
Но за тениските твърдяха, че постоянно се носят и правели проверки...Joy
Имаше няколко проверки през юни. Сега...как да кажа, тениската се носеше в раницата и явно се е обличала при необходимост. 😆

# 591
Моят мъж вчера е платил и сакото и ризата,без да му дадат бележка за направеното плащане,а за тениските и учебниците  ми дадоха такава.Странна работа:)

# 592
  • София
в грешка съм за плащането на официалната униформа  - на 26.07 между 9-12ч.

# 593
  • София
Хм, и какво става, ако някой не е тук на тази дата...ще попитам утре.

# 594
Хм, и какво става, ако някой не е тук на тази дата...ще попитам утре.

Според мен не трябва да се притеснявате, че няма да присъствате. Вероятно ще пропуснете само запознанството с класния ръководител, и молбата към всички родители да подсигурят пропуснатите документи, ако има такива. Визирам бележката от личния лекар или някой пропуснат при записването.
В крайна сметка смятам, че тук в групата ще има хора, на които можете да разчитате за информация.
Важното е на 15 септември детето да е там, поне да се види с новите съученици и класния. За откриването на учебната година можете да научите от сайта на училището.
По отношение на сакото и ризата , аз няма да взимам  - на баткото седи в гардероба вече 3-та година Wink. тениските си ги носим иначе.
За допълнитена литература мога да ви препоръчм да видите годишното разпределение, ако имате желание да четете оставащото време от ваканцията. Ние нямаме Joy Stuck Out Tongue Closed Eyes - младежа ми каза, че сега е време да разпуска, след тоооолкова натоварена година Simple Smile.

# 595
  • София
Аз не бих купувала официална униформа - не се ползва. На тениските се държи много /поне преди пандемията беше така/.

# 596
Днес ходих да поръчам униформа и учебници, платих всичко. Получих бележка само за учебниците. Поръчах униформата в стаята, където са мострите. Когато попитах за бележка, просто дописаха в тази за учебниците,  че съм платила и униформа.

# 597
Моят син си носеше тениските, но е от мързеливите Wink Така не се налагаше да мисли за "тоалет"

# 598
  • София
в грешка съм за плащането на официалната униформа  - на 26.07 между 9-12ч.

Аз имах предвид какво става, ако не сме на тази дата - за плащането. Иначе предполагам, Toninikol, че ти по-скоро визираш РС - там непременно искам да присъствам.

Санака, аз бих пропуснала, но някаква дама вчера уверено твърдеше, че няма как да не купим униформа, задължително било. Та не съм сигурна как да се измъкна от тази задължителност...

# 599
  • София
E, предполагам, че няма да ви проверяват по списък. Joy Аз подарих нашата униформа на детенце от форума. Майката може да сподели дали са ги питали защо не са закупили униформа.

Общи условия

Активация на акаунт