ЯНУАРСКИ беборани, догодина ще зарадват свойте мами!

• 16 070
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
pijo_82 от една седмица ме цепи глава яко. Ако не ми мине до вечерта пия ацефин, понеже друго не ми помага. Мисля, че е нормално състояние  newsm78
сигорна ли си,че е безвреден?от доктор ли ти е предписан Simple Smile Wink
Не се препоръчва за бременни, но нямам друго спасение. Нямам наблюдаващ лекар тъй че сама си го предписах  Whistling
[/quoteне е хубаво да пиеш хапчета на своя глава може да направиш беля.парацетамол и панадол може сас сигурност.взимай тях при нузда

# 211
  • София
Елеонора, няма ли как дискретно да помолиш колегите да не пушат в стаята? Мен цигареният дим ме удря страшно, а не знам как бих издържала, ако цял ден край мен се пуши!  #Crazy А съм и бивш пушач.

Ввенкова, според мен давай смело!  Peace Но наистина си купи НоШпа и Папаверин - по-добре да ги имаш и да не ти потрябват. И да се топнеш и за нас, дето няма да го видим морето това лято!  Simple Smile

Главоболие и аз имам, даже в момента. Миналата седмица два дни беше толкова жестоко, че едвам издържах!  Tired Днес не смятам да се правя на герой - ще пия един Парацетамол, ако не ми размине до след малко. Все пак при главоболие е важно да се следи кръвното, защото може да се дължи на повишено такова. Също така при постоянно или натрапчиво главоболие информирайте лекаря от ЖК, който ви следи или на който му се пада да ви прегледа следващия път. За всеки случай.  Peace

Клеми, имаш ли програмата на курса за другата седмица? Или линк къде мога да прочета повече? Че ме заинтригувахте, ще взема да се дигна единия ден да ви видя  Heart Eyes

# 212
  • София
Нямам линк, мисля че galina_dimova има, тя беше пуснала някаккъв цитат... newsm78

# 213
Klemy- това е супер, искрено ви завиждам за училището за бременни- тук във Варна в това отношение никаква организация няма Thinking. Ако някой е чувал или чуе нещо , аз съм абсолютно "ЗА".

А иначе по въпроса на Анжеина не мога да дам мнение, защото ми е раничко още за БХС, но ще поразпитам   Flutter

Има подобно, не знам подробности, но има обява в чакалнята на д-р Цветкова, на ул. Битоля. Води се от друга лекарка. Като отида на консултация следващия път ще попитам за подробности. Разбрах, че има такъв и в хотел Азалия, но също не съм разпитвала - по-нататък Simple Smile

А за БХС питам, понеже тук изследват в Майчин дом и в Терапията, срещу заплащане, ако майката е под 35 години и мненията за и против са противоречиви. Затова исках и вашето мнение. Simple Smile

# 214
  • София; Дружбето
Ето линка с програмата на училището за бременни http://www.9m-bg.com/display.php?page=scool

# 215
Амииии честно казано пушачът е THE BIG BOSS, който не се съобразява с абсолютно никой, не сме в една стая, но като отвори вратата се вмирисва и при мен  ooooh! Аз пушех до деня, в който разбрах, че съм бременна, на следващия ден се отвращавах от цигари  Simple Smile Иначе приятелите ми се съобразяват, даже отначало ми беше кофти, ама какво пък, няколко месеца аз съм специалната  Simple Smile А шефа - още 15 дни ще го търпя и айдееееееее  GrinningСвобода  Grinning Grinning Grinning

# 216
  • София
А за БХС питам, понеже тук изследват в Майчин дом и в Терапията, срещу заплащане, ако майката е под 35 години и мненията за и против са противоречиви. Затова исках и вашето мнение. Simple Smile

Това изследване е статистическо. То дава вероятностен отговор от рода на 1:2500 или 1:500 и т.н. Над някаква вероятност се препоръчва амниоцентеза. Това са данни, които само лекар може да разтълкува правилно. Изследването се прави по показания и при желание на бременната (естествено и финансова възможност) задължително след ехографски преглед.

Тоест - решението го взимаш ти. Аз лично от БХС се отказах, но от феталната - не. И все пак при колебания можеш да се консултираш и с лекаря си. Ако той настоява... Аз ще го направя само при настояване от страна на моята гинеколожка.

# 217
  • София/Варна
И аз мисля да се откажа от БХС - най-много да ме депресира и наплаши резултата. И аз като Ним мисля да ида само на фетална морфология.

А за днешната лекция на училището за мами направо ще се ухапя отзад - водена е от моя йога-инструктор. Тъкмо щях да го поразпитам за това, кога е добре да започна да ходя при него.

# 218
  • София
Нищо не си изтървала.
Не каза нищ за йогата, през цялото време разправяше как не сме раждали нашите бебета, а сме мултплицирал вселената!  Joy Голям сладур иначе.

# 219
  • София/Варна
а ... за сладур - знам, че е сладур:)
На всяко занятие ни спуква от хилеж - вицове разправя, вкарва страшни лафове на развален български Wink

Иначе някъде из нета пишеше, че след 14 седмица е добре да се тръгне на йога за бременни, но аз след моите приключения, май и до доктора трябва да се допитам Simple Smile

# 220
  • В офиса

Това изследване е статистическо. То дава вероятностен отговор от рода на 1:2500 или 1:500 и т.н. Над някаква вероятност се препоръчва амниоцентеза. Това са данни, които само лекар може да разтълкува правилно. Изследването се прави по показания и при желание на бременната (естествено и финансова възможност) задължително след ехографски преглед.

Тоест - решението го взимаш ти. Аз лично от БХС се отказах, но от феталната - не. И все пак при колебания можеш да се консултираш и с лекаря си. Ако той настоява... Аз ще го направя само при настояване от страна на моята гинеколожка.

Анджък!  Grinning
И аз няма да го правя, нищо че съм дърто магаре. Пък Клеми с нейните 24 години къде и тя се бута   Sunglasses
Иначе от фетална морфология хич няма да откажа. Само дано да има читав лекар, който да не е в отпуска в мойта 18-та г.с.
Аз другата седмица трябва да ходя да гледа дофтурът дали не е скъсена шийката на матката. Гледам другите не пишете за такива прегледи  newsm78 Само моят ли е ентусиаст.
KayRenn, как ти се казва йога инструкторът?

# 221
  • София
 Joy
Де да знам и аз, в кюпа, как къде. наи трябва да се участва в статистиката.  Laughing
Наистина, не знам защо го правя. първия път не правих, ама сега нали не се налагаше да вися в МД, а само ме боднаха при моята лекарка, викам си я да го направя. Wink

# 222
за БХС...можеш да се консултираш и с лекаря си. Ако той настоява... Аз ще го направя само при настояване от страна на моята гинеколожка.

Моята ме съветва да не го правя и се бъзика с "преклонната" ми възраст Simple Smile
Аз от много четене взех да се психирам, май трябва повече да се забавлявам.

Иначе до края на седмицата съм си взела болничен, голям сън му удрям, явно имам нужда от почивка Simple Smile

# 223
Здравейте!!! отдавна не съм писала тук!!!продължавам да чакам отпуската с все по-голямо нетърпение!!!!!
Имам следния въпрос - дали имате болки в корема и кръста - за последното е адски рано, но започва да ме притеснява ...
А болките в корема са по-скоро към яйчниците, но не само в дните около цикъла ...

За главоболието - докарва ме до повръщане понякога, а като стане нетърпимо пия парацетамол - 1/2 хапче ....

# 224
  • София
С първата бременност още от 12 г.с имах невероятни болки в кръста и най-вече в гърба. Явно на организма ми му идваше в повечко тежестта, казвах бързо кг, неприсъщи за мене, корема натежава и така. Обаче сега, вече в 17 седмица нито веднъж не ме е болял гърба,ли кръста, а нося малката, която е 13,500.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт