Отговори
# 390
  • София-Младост
Искам да ви попитам как да изкарам удостоверението за доходите на семейството ми  понеже моят мъж не работи на договор, аз също не работя, а прочетох, че документа се издава от работодателя ?
Не става ясно, безработни ли сте и двамата?

# 391
Искам да ви попитам как да изкарам удостоверението за доходите на семейството ми  понеже моят мъж не работи на договор, аз също не работя, а прочетох, че документа се издава от работодателя ?
Не става ясно, безработни ли сте и двамата?

Да

От университета ще ми издадат служебна бележка, че не получавам стипендии и помощи, но удостоверението за доходите не съм наясно към кой трябва да се обърна.

# 392
  • София-Младост
Никой няма да ви даде такова удостоверение. Пишете и двамата по една декларация, че за посочения период не сте получавали доходи и това е.
Ако имате обаче доходи от граждански договри, те се декларират.

# 393
Мъжът ми е безработен и миналата година като подавах му снимаха трудовата книжка, за да се види, че не е на работа. Тази година ще подавам по мейл и мидля да я сканирам с другите документи.

# 394
  • София-Младост
Да, понякога даже искат да видят последните страници на ТК и/или заповед за прекратяване на ТД, да не би да има някакво обезщетение начислено от работодател и изплатен в този период.

# 395
  • BG
РАЗВЕДЕНИ РОДИТЕЛИ
•        Месечните помощи за деца на разведени родители се изплащат на родителя, на когото е възложено упражняването на родителските права.
•        Доходите на другия родител не се вземат предвид при определяне правото на подпомагане.
•        Присъдените издръжки, получавани по реда на Семейният кодекс, не се считат за облагаем доход и не следва да се декларират.
•        При подаване на документи, трябва да се представи копие от вляазло в сила съдебно решение за допускане на развода на съпрузите

Здравейте, искам да попитам защо въпреки че издръжката не се счита за облагаем доход, днес служителката в социално подпомагане ми я записа върху декларацията? Може ли заради това да ми откажат детски? И ако откажат как мога да обжалвам? Без нея доходът на член на семейството изчислих, че е около 410 лв.

# 396
  • София-Младост
Не влиза в дохода, ако получиш отказ, заради това, пиши ми, ще ти кажа как да обжалваш.
Тя от къде знае сумата и че е реално покучена в този период. Никога  нито са ме питали за издръжка, нито е била вписвана някъде.

# 397
  • BG
Ами носих и решението за развода и ме питаха-та затова казах. И те го написаха на декларацията отстрани. Благодаря много за съдействието, Ала-Бала, ще го имам предвид.

# 398
Това, че имате присъдена издръжка, не означава задължително, че бившият ви я плаща. Не мисля, че ще направят отказ.

# 399
По мое мнение има много некомпетентни служители в социалните. В края на декември ходих да подавам документи и ме "върнаха" с претекст, че трябва бележка от университета да уверя, че не съм получавала стипендия. ( По закон задочно обучение не получава стипендия).. и служителката не знае за 14 дневния петиод в който трябва да си занеса бележката, за да са в ред документите.

# 400
Подадох заявлението и сканираните документи чрез Системата за електронно връчване (с ел. подпис), но не получих никакво потвърждение или входящ номер. Как мога да проверя дали всичко е наред, така ли работи системата по принцип?

# 401
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И при мен беше така първият път , не се получи нищо , и после започнах отначало, но по-бързо изпълних стъпките (защото явно изтича сесията, но никъде не пише за това). Втория път получих потвърждение и номер на заявлението.

# 402
А може ли бащата да занесе документите, когато свърши извънредното? Задължително ли е майката?

# 403
И при мен беше така първият път , не се получи нищо , и после започнах отначало, но по-бързо изпълних стъпките (защото явно изтича сесията, но никъде не пише за това). Втория път получих потвърждение и номер на заявлението.

Много благодаря! Определено нямаше такова съобщение! Ще го пусна пак!

# 404
А може ли бащата да занесе документите, когато свърши извънредното? Задължително ли е майката?
Ако бащата входира заявлението, на негово име ще се превеждат добавките, защото трябва заявлението-декларация да е попълнено от подаващия документите. При условие, че са в брак, не би имало проблем, но ако не са, ми се струва малко по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт