Осми клас 2019/2020 Щастлив и смел полет на младите птици!

• 52 210
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Испанската например обявява на сайта си свободните места след 8-ми клас. И в момента има такова съобщение на първата страница.

# 211
В 22 СЕУ искат оригинал на свидетелството, но не само за справка, а го задържат до деня, в който е готово класирането, това ми съобщиха по телефона. То бива презастраховане, но това вече е прекалено ...

Почти навсякъде искат оригинала. Като се обадих в 22 ми казаха " Еми рискувате."  Само в три училища успях да подам копия, като от едното вече ми се обадиха, че искат оригиналите.
В едно от тези училища излезе класирането, не сме класирани. Днес звъннах да питам ако не се запишат всички приети деца какво се случва. Отговориха ми, че отново обявяват свободни места и отново се подават документи.
Имам чувството, че се въртя в омагьосан кръг.

Има разлика, обаче, между това само да покажеш оригинала и това да ти го задържат. Второто за мен не е редно, защото нямаш никаква гаранция, че ще бъдеш приет, а сроковете за много училища съвпадат.

# 212
  • Разпиляна във въображението
И на страницата на плевенската езикова гимназия са обявени три свободни места за осми клас.

# 213
  • В средата на времето
Аз тази сутрин писах мейл до Първа АЕГ с въпрос дали ще обяват официално, ако им останат незаети места след 4-то класиране и как ще става кандидатстването за тях.

# 214
Някой тук в темата (редактирам се, намерих) Rosita беше написала, че докато е подавала документи за четвърто класиране в Първа английска, една майка е изтеглила документите, за да ги подаде в Испанската. В информацията, която Дидева вчера публикува, приетите деца са точно толкова, колкото са обявените места от РУО. На това място никой не е класиран. Значи или ще бъде обявено по-късно с ново класиране, като по-този начин си усложняват живота, но може би такива са правилата и/или съответно ще бъде покрито... Ще следим...Интересно е какво ще ти отговорят, Izida...

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 13:00 от 6tiplio

# 215
Продължавам да ви следя и да благослявям моя хубосник, че ми спести тези страдания.
Рече и отсече и така и не си промени мнението( бащичко).
Не бих издържала на това напрежение,но в името на децата една майка е готова на всичко, нали!?
AniK шапка ти свалям,аз до последно се надявах да имате късмет,но нищо - да е за добро!
п.с. няма ли други в 133то?

Е има де.
Моят имаше мераци да се пробва на трето/четвърто класиране, но го разубедих. Не че имаше някакви шансове де.

Има, има 😉

При свободни места след 8ми клас се държи приравнителен изпит по съответния език ли? Има ли други изпити?

# 216
  • София
2Аег са публикували списъка с приети ученици!

# 217
  • В средата на времето
Втора АЕГ много по-добре са се справили откъм прозрачност на информацията. Интересно, че има две момчета с бал 408 и еднаква подредба при желанията. Явно е имало сравняване по останалите критерии.

# 218
  • София
Много високи балове на 4-то, тази година. 😳

# 219
Излезе ли класирането на 9 ФЕГ, с какъв бал е приетият младеж?

# 220
# 221
# 222
Няма нищо странно във високите балове на четвърто. Все пак тази година баловете като цяло са по-високи.

# 223
Втора АЕГ много по-добре са се справили откъм прозрачност на информацията. Интересно, че има две момчета с бал 408 и еднаква подредба при желанията. Явно е имало сравняване по останалите критерии.
Утре ще попитам .Едното от момчетата е моят син !
За нас най-накрая сагата , приключва!
Успешно !
Беше малко повече от месец истински кошмар ,но мъчният успех явно е най - сладък
Стискам палци , на всички деца и майки , които продължават .Нека да са все така борбени !!!!

# 224
  • Sofia
Училищата са длъжни да обявят свободните места в три­дневен срок от освобождаването им на сайта на училището и в регионалното управление на образованието. Отделен въпрос дали и колко училища го правят.

Няма ли санкция, ако не го направят?! А РУО-то длъжно ли е да публикува тази информация на сайта си?!

Общи условия

Активация на акаунт