Осми клас 2019/2020 Щастлив и смел полет на младите птици!

• 52 663
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
elita, с най - голямо удоволствие ще споделям. До сега няма много инфо за гимназията и ми е коствало огромни усилия да издирвам деца от там за да получа информация.
Насреща съм за всеки, който се интересува 😊

# 76
  • София
Здравейте, мили момичета и момче Simple Smile
Направо се ужасих от  последното развитие на нещата. Наистина екшън с елементи на драма и трилър Sad Измъчиха се и майки, и деца. Просто ТРЯБВА усилията, смелостта и нервите им да бъдат възнаградени, ако има вселенска справедливост някаква. С вас съм! Хайде, служба не остана Simple Smile
Много, много стискам палци и се моля за Ани, ДженаП и всички, които продължават борбата. Да се случи най-доброто за децата!
Забравих - честито на успелите на трето класиране!
И заглавието на темата е един път! Дано щастливо полетят всички наши птичета към нови успехи и приятелства през следващите пет години!

# 77
  • София
Elea mea, много топло и уютно ми стана от поста ти. Simple Smile
Звучи точно, както би трябвало да изглежда едно училище. Не знам другите как са, но аз като че ли се фокусирах върху времето СЛЕД предстоящите 5 години и изпуснах такива доводи, които ти изложи.
Пожелавам на теб и детето ти много прекрасни моменти, докато учи това, което иска и където иска.
На всички деца - да постигнат мечтите си и да се чувстват добре в своите училища!

# 78
Na_Vesi_Pateto , радвам се , че останахте при нас.  Ще дръпнем по едно кафенце на някоя родителска среща. Наистина малко са толкова загрижените бащи .

Аз така и не казах- след дълго мислене цяла година в издирване на училище само първа смяна се спряхме на паралелката  Интериорен дизайн с италиански език. Там сме от първо класиране. Балът ни е почти най- висок за училището. ПГТМД има доста плюсове за деца с творческа насоченост. Предлагат различни клубове по интереси, като сега от септември се записваме и на курса им по фотография. ( разбрах от г- жа Шошова). 
Скрит текст:
В училището има уникална учителка по френски език, която води допълнителен клуб за учащите френски език Завършилите интериорен дизайн могат да продължат от втори курс в НБУ, предстоят договори и с ТУ. Голяма част от 12 клас се насочваха към специалността Инженерен дизайн в ТУ или Италия, други архитектура. Очаква се ремонт, който дано стане другото лято, макар че вътре е доста уютно . Надявам се детето да е щастливо с новите другарчета. От по- големи деца знам, че са много задружни цялото училище, т. к. е малко и всички се познават. Вярвам, че следващите пет години ще са едни от най- хубавите .

Благодаря на всички, че бяхме заедно цяла година. Вълнувах се, очаквах и съпреживявах с вас и хубави и тъжни моменти. Добре че е форума да се подкрепяме и да не сме сами в това не леко начинание.
АniK, стискам ти палци да стане най- доброто за вас.
Късмет и на всички други, които са решили да се борят и на четвърто класиране.
😊
Благодаря ти за добрите думи.
Благодаря и на всички останали. Тогнахте ме.

А това за курса по фотографията е направо фантастично. Със сигурност е вторият записал се. Отдавна си мечтае да се занимава по-активно с фотография и да се учи извън автоматиката на днешните телефони. Тази новина наистина ще го зарадва.

п.п. Ще се видим още на 16-ти септември. Wink

# 79
Успех, на всички, които имат нужда!
Доста объркано ми звучи в момента трето, четвърто, пето класиране... Дано ми се изясни до догодина...

# 80
  • София
АниК, така се надявах твоето момче да успее за НЕГ. Вчера цял ден съм ви мислила момичета и момче, jenap, Сънчо. Надявам се да се наредят нещата. Прегръщам ви!
Много са ми емоционални тези дни. Na Vesi Pateto поста също много ме развълнува. Радвам се, че съм с вас и си споделяме. Hug

# 81
Можем ли да гадаем и предполагаме за тези момчета приети/и не приети в НЕГ с бал в интервал 454-407 ( за АниК - ясно, че е от 35), от къде са се отписали за да подадат д-нти и съответно къде са освободили място?

# 82
Можем ли да гадаем и предполагаме за тези момчета приети/и не приети в НЕГ с бал в интервал 454-407 ( за АниК - ясно, че е от 35), от къде са се отписали за да подадат д-нти и съответно къде са освободили място?
               Да се гадае и предполага - може,но точна информация няма от къде,ако те сами не пишат тук! Smirk

# 83
  • Plovdiv
АниК направо се излашиха майките от другите градове.
Тук при нас не остана нищо интересно за 4-то.
Направо си плюхме на петите, хахахх. Hug
И при нас така. Възможностите не са големи, всичко в желаните училища е запълнено. Стискам палци до побеляване за близко приятелско дете.Flowers Four Leaf Clover
На трето имаше възможности, но не много също, забелязах,че са около една трета по-малко от миналата и по миналата година. Факт е, че никога не може да се прогнозират желанията на децата, а, те определят класирането, особено трето и четвърто много ярко.
Тази година определено беше малко по-различна, там където се утрояваха точките по БЕЛ, скочиха баловете на училищата от 20 до 60 точки в сравнение с миналите години.

# 84
elita, с най - голямо удоволствие ще споделям. До сега няма много инфо за гимназията и ми е коствало огромни усилия да издирвам деца от там за да получа информация.
Насреща съм за всеки, който се интересува 😊

За тази гимназия съм чувала само хубави неща, вкл за преподавателския състав. Казвали са ми, че е иновативно училище в реалния смисъл и че предстоят много реорганизации и осъвременявания на специалностите, учебния материал и на базата.

# 85
АниК направо се излашиха майките от другите градове.
Тук при нас не остана нищо интересно за 4-то.
Направо си плюхме на петите, хахахх. Hug
И при нас така. Възможностите не са големи, всичко в желаните училища е запълнено. Стискам палци до побеляване за близко приятелско дете.Flowers Four Leaf Clover
На трето имаше възможности, но не много също, забелязах,че са около една трета по-малко от миналата и по миналата година. Факт е, че никога не може да се прогнозират желанията на децата, а, те определят класирането, особено трето и четвърто много ярко.
Тази година определено беше малко по-различна, там където се утрояваха точките по БЕЛ, скочиха баловете на училищата от 20 до 60 точки в сравнение с миналите години.

Даже не ми се мисли как ще е догодина, когато наборът е по-голям, но тази година имаше майки от форума, които търпеливо ни обясняваха отново и отново и бяха изчислили с точност до половин точка какви ще са баловете в топ 10. Аз пусках постове как ще хвърлям боб Flushed

Успех на всички деца и майки, решили да играят до последно Gift Heart Искрено Ви се възхищавам и въпреки, че имам едно дете, бяхме твърдо решили с него да приключим на второ, а в крайна сметка скочихме като един и го записахме още на първо, а аз и досега се чувствам изтощена. Какво Ви е на Вас с две-три деца и тичане по училищата, даже и не мога да почна да си го представям Flowers Hibiscus

Някой беше написал в предишната тема за трето класиране, че резултатите на НВО не са показателни за нивото на знания на дадено дете. Така е и покрай нас има много примери и в двете посоки: деца отличници с ниски резултати на матурите и деца, които като скрити лимонки са ударили над 90 точки и по двата предмета, въпреки, че не са набедени за отличници. Моят син ходи на три пробни изпити по математика, като на първия изкара 71, на втория 63, а на третия 52 точки, а аз бавно и мъчително си разплитах чорапите и виках: Важното е да сме здрави Laughing Как на матурата изкара 86 още не ми го побира мозъка, ама палих после свещ. По литература на всички пробни изпити имаше 84-86 точки и на изпита изкара 84,5.

Моят съвет към бъдещите майки на седмокласници е, че няма как да сте подготвени за това, което Ви чака, така че карайте през просото смело и се заредете с бело, червено, зелено и каквото Ви е на сърцето. И това ще мине Kiss

# 86
  • София
Elea Lea, направо и на мен ми се доучи в това училище. Стискам палци, всичко да е реално точно такова каквото се описва!
Напоследък пак съм им набрала на клишетата, в това число и кое е елитно и кое е най-доброто за едно дете. И пак търся алтернативи и бягство от системата.

# 87
Напоследък пак съм им набрала на клишетата, в това число и кое е елитно и кое е най-доброто за едно дете. И пак търся алтернативи и бягство от системата.
               Бягство от системата.....терминал 1 и терминал 2. Smirk Правя сравнение между моите деца и техни съученици използвали бягството.Моите юрист и режисьор се скапват от работа,а съучениците им - завършили висше в различни страни се чудят къде да се разхождат.Не казвам,че не работят ,но доходите са им достатъчни за всяка точка от земното кълбо. Yum Пропуснах да уточня,че никой от тях не се завърна в БГ и на почивка рядко идват.
                На моите не разреших ,,но на техните деца ще съдействам.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 16:22 от Didia

# 88
  • Sofia

Първото мисля, че е от НПМГ - питаха го нещо и той отговори "математика и АЕ". Обаче балът му е бил достатъчен за Мат с НЕ в НПМГ, след като гони немски език, та може и да не е от там. Някое от второто и третото е отписалото се предния ден от 73-то момче.

Много хубаво звучи ПГТМД! Дано децата се чувстват наистина добре там! 

# 89
  • София
aniK прочетох вчерашната история и останах с едно горчиво чувство...
От сърце се моля да детето ти да има късмет да попадне в желано училище!
Няма ли вариант да кандидатства на 4 класиране за 35. СУ?

Общи условия

Активация на акаунт