Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Идеалният климат у дома със Samsung Wind-Free™

 • 29 594
 • 1 058
 •   1
Отговори
 • Мнения: 16
Едно от основните притеснения за всеки при вземане на решение дали да монтира климатик у дома е това дали студените струи въздух няма да доведат до настинки, схващане и други проблеми, с които често се сблъскват ползвателите на конвенционални климатици. За много родители мисълта да поставят климатик в стаята на бебето или детето си също е свързана с доста въпроси и резерви. Всички тези грижи откриват своя отговор с новата Wind-Free™ технология на Samsung.
Благодарение на нея можете да се насладите на хлад във всяка стая у дома, без да се тревожите от ледените струи въздух.Технологията Wind-Free™ работи така добре, че дори може да не я забележите. След като бъде достигната желаната температура, системата разпръсква нежен полъх от свеж въздух без неприятния порив на студен вятър.Какво е технологията Wind-Free™?
Климатичната система Wind-Free™ на Samsung използва 21 000 микроотвора, за да разпръсква деликатно въздуха в цялото помещение и да поддържа комфортно ниво на свежест без никакви струи. Тя има охлаждащ режим от 2 стъпки, който се сменя автоматично. Желаната температура се достига бързо в режим на бързо охлаждане, а след това се поддържа в режим на охлаждане без вятър. Без вятър, защото в режим Wind-Free скоростта на въздуха пада под 0.15м/сек, което се счита за неподвижен въздух от Американската Асоциация на Инженерите в Климатизацията (ASHRAE).Насладете се на добър нощен сън
Новият режим за добър сън на системата Wind-Free™ създава идеалния климат във вашата спалня, за да можете да спите добре, без да ви е студено през нощта или да се събудите зъзнейки сутринта.Управлявайте климатика си по-лесно от всякога
За още по-голямо удобство климатичната система може да се управлява и през мобилно приложение, като по този начин можете да поддържате винаги оптимална температура в дома ви, когато сте вкъщи и когато ви няма.Почиствайте го лесно и бързо
Благодарение на системата за лесно откачане на филтъра, климатичната система Wind-Free™ се почиства изключително бързо и лесно.Външното тяло на климатика е обезопасено с допълнителна мълниезащита, за да гарантира предпазване от директни попадения или вторичните въздействия на мълнии.

Включете се в играта на Samsung и BG-Mamma
Споделете като коментар в настоящата тема до 30.08.2019 г. какво е важно за вас при избора на климатик за дома? 10 от всички, включили се в дискусията, ще спечелят подарък хладилна чанта, а един късметлия ще спечели фитнес гривна Samsung.

А за да научите повече за Wind-Free™ на Samsung поканихме Адри да сподели своите впечатления от употребата му и да отговори на вашите въпроси от гледна точка на потребител.

Вижте новата ни активация ТУК


Запознайте се с общите условия на нашата активация ТУК

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 17:00 от Редактор**

# 1
 • София
 • Мнения: 1 566
Ще започна настоящото ревю с малко предистория.
От няколко години водя кротка война със съпруга ми по повод климатиците. Той отказва да живее в жега и задух, а аз се ужасявам от настинки, схващания и всякакви други неприятности, които са ми се случвали от работа в помещение с климатик. В крйна сметка склоних и миналата година поставихме климатик в хола, но аз категорично се противопоставих на идеята да сложим такива и в спалнята и детската стая. Въпреки че климатикът ни е висок клас, неприятното студено навяване все пак се усеща твърде много, за да ми се струва подходящо решение за детска стая, колкото и невъзможно да е да се спи в летните жеги.

И ето че научих за Wind Free технологията на Samsung, която предлага охлаждане без неприятната ледена струя на обикновения климатик. Благодарение на Samsung и BG-Mamma имах възможността да се уверя лично, че това, макар и наглед просто решение, всъщност е изключително ефективно.Техниците на Samsung монтираха вътрешното и външното тяло на климатика за около два часа. Няма как да не им отделя няколко реда, защото много ме впечатлиха с любезността си и с това, че си донесоха прахосмукачка и след монтажа почистиха абсолютно всичко и събраха целия боклук, така че оставиха след себе си стаята точно във вида, в който беше преди това (може би дори една идея по-чиста Smiley ), но с вече монтиран и работещ климатик.

Разбира се, като една типична жена, реших да пропусна четенето на книжката и директно да разцъкам дистанционното. Изуми ме с всички налични функции, които дори не съм и подозирала. В крайна сметка все пак прочетох книгата с инструкции, за да знам какво всъщност имам и мога да ползвам.Най-използваната от нас функция е именно Wind Free, която държим включена през целия ден, докато сме си у дома и децата играят или почиват в стаята. Дори и при заставане директно пред климатика се чувства приятният излъчващ се хлад, но не и вятър или студена струя въздух. Важно е да отбележа, че при този режим климатикът е абсолютно безшумен и в началото постоянно се чудех дали наистина е включен.В случаите, когато климатикът е бил спрян и в стаята отново е настанала обичайната жега (тя е с южно изложение и напича много силно през целия ден), използваме функцията Two Step. Тя обдухва на силна струя до достигане на желаната температура, а след това автоматично преминава на безветрения режим.
Помещението ни е около 90 кубични метра и охлаждането става буквално за 3 – 4 минути. При по-големи кубатури предполагам, че би отнело малко повече, но определено охлаждането е много бързо и ефективно.
На мнение съм, че охлаждането не трябва да е прекалено и разликата с външната температура не бива да е драстична, затова сме настроили климатика да поддържа 26 градуса и за нас те са оптимални.
Samsung има и функция Fast, която би трябвало да охлажда още по-бързо, но честно казано, не ни се е налагало да я използваме досега.Други функции, които особено ме впечатлиха, са функцията Dry, която премахва излишната влага във въздуха и функцията за йонизиране на въздуха.

В първите вечери използвахме климатика в Wind Free режим, но впоследствие започнахме да използваме и функцията Good Sleep, за която не мога да разкажа какво точно прави и какво я различава от Wind Free, но мога да потвърдя, че наистина се спи чудесно на нея SmileКато горд собственик на смартфон Samsung, веднага пробвах и апликацията Smart Things, която имах фабрично заложена в телефона (за други устройства може да бъде свободно изтеглена от маркета за Android и iOs). За мен тя се оказа по-лесна за употреба от дистанционното и започнах да използвам само нея, тъй като всички функции на климатика са достъпни през WiFi и дори не е необходимо да съм в помещението или изобщо у дома, за да настройвам каквото поискам.Много ме зарадва и наличието на насрочване по график, чрез което мога да задам в кои дни от седмицата от колко до колко часа да работи климатикът и кога да се включва и изключва. Това е чудесно решение за пестене на енергия при повтаряща се рутина (работа, училище, детска градина), при която помещението е необитаемо в приблизително едни и същи часове в конкретни дни.Все още не се е налагало почистване на филтрите, но освен че се свалят изключително лесно – както филтърът, така и целият преден панел, климатикът Samsung разполага и с две доста полезни функции – Cleaning at a Glance, почиства и подсушава, и Filter Cleaning Reminder, която подсеща, че е време за почистване на филтъра (оказа се, че ние определено имаме нужда от нея, защото не можехме да си спомним кога за последно сме се сетили да почистим другия климатик Animal Speak No Evil )

Като цяло това са най-общите ми впечатления от първите дни употреба на Samsung Wind Free. Вече коментирахме със съпруга ми да вземем същия и за нашата спалня. Няма пък само на децата да им е хубаво!На разположение съм, за да отговоря на въпросите ви, ако има такива в темата.
Пожелавам успех на всички участници в играта!

# 2
 • София
 • Мнения: 285
Да е икономичен и тих.

# 3
 • Мнения: 9 399
Много интересни нови технологии. Предстои ни покупка на още един климатик и ще споделя с ММ.
Иначе е важно да е безшумен,икономичен и красив.

# 4
 • Мнения: 333
За мен е важен ниският разход на електроенергия.

# 5
 • Мнения: 60
Цената донякъде, гаранционния срок и на първо място да мога да поръчам онлайн, да платя, да го доставят и да го монтират в най-кратки срокове, без да ми се налага да се занимавам с подробности.

# 6
 • Мнения: 706
Важно ми е да са икономични и в същото време да си вършат работата добре. Също работата им да има нисък отпечатък върху природата.

# 7
 • Мнения: 3 385
За нас е важно да е икономичен, да е тих, да има поне два жалуза, за да се разпределя въздушната струя по-добре, да има възможност за промяна посоката на струята въздух във вертикална и хоризонтална посока и лесно да се почистват филтрите.

# 8
 • Мнения: 6 747
Икономичен и тих е задължително. Тази 'wind free' функционалност е нещо много вълнуващо за мен, ще проуча подробно.

# 9
 • Мнения: 457
Да е безшумен, икономичен и да се предлага поддръжка и почистване след монтаж.

# 10
 • София-Младост
 • Мнения: 19 720
Да е икономичен, да е леден за поддържане и да има добра фирма, която да я осигурява. Цената също е важна.

# 11
 • Благоевград
 • Мнения: 419
При избора на климатик за мен е важно той да бъде безшумен, икономичен, да бъде инверторен и какъв цвят е.

# 12
 • Бургас
 • Мнения: 788
Икономичен, лесен за почистване и най вече тих

# 13
 • Мнения: 424
Да не е шумен и нисък разход на енергия

# 14
 • Мнения: 577
За мен най-важното е да е икономичен. От скоро имаме климатик след дълго спорене и търсене какъв да бъде. При избора на климатик за нас важно беше:
1. Икономичен и възможно по-висок енергоспестяващ клас;
2. Възможно по-малко количество консумирана ел. енергия за отопление и охлаждане;
3. Да може да топли при максимално ниски температури през зимата;
4. Да е тих;
5. Да не изсушава въздуха;
6. Да може да се управлява с приложение, тъй като е удобно и практично.
Избраният климатик има и йонизатор, антибактериален и плазмен филтър, което също било добре.

Общи условия

Активация на акаунт